Pages

Tuesday, June 4, 2013

مکعبهای سیب و گردو





دستور مکعبهای هلو و مکعبهای خرما رو تابستان گذشته نوشته بودم. میشه گفت یه جورایی همون شیرینی مربایی هستند. اینکه چرا اسمشون رو گذاشتم "مکعب" دلیل داره.
در زبان فرانسه اسم رایج این شیرینیها "carré" هست به معنی مربع. من گفتم مکعب چون راحت تر بود مثل "carré aux dattes" یا مکعب خرما. از دسرهای تیپیک کاناداست. از جودوسر در تهیه خمیر استفاده میشه که به ترد شدن خمیر کمک میکنه و خیلی مغذیه. با انواع میوه قابل تهیست ولی با سیب و خرما خیلی متداولتره. در زبان انگلیسی هم square یا bar گفته میشه.

انواع انگلیسی و امریکاییش با خمیر crumble تهیه میشه که همون خمیر ولی فاقد جودوسره.


مواد لازم:

شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
نشاسته ذرت 3 قاشق سوپخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
سیب خرد شده 3 پیمانه
آب لیمو ترش 1،1/2 قاشق سوپخوری

برای خمیر:

جو دوسر پرک 1،1/4 پیمانه
آرد 1 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
کره 1/2 پیمانه
گردو ریز خرد شده 1/2 پیمانه
عسل 2 قاشق سوپخوری



فر رو با دمای 350 درجه فارنهایت میگذاریم گرم بشه.
من ترجیح میدم از انواع سیب با هم استفاده کنم، به دلیل بافت و مزه متفاوتشون.
سیبها رو خیلی ریز خرد میکنیم، خیلی ریزتر از اندازه ای که من خرد کردم و در عکس مشخصه. همراه شکر قهوه ای و آب لیمو ترش تازه روی شعله میگذاریم تا 7، 8 دقیقه ای بجوشه باهم.


نشاسته ذرت، جوز هندی و دارچین رو اضافه میکنیم و بعد از 1 دقیقه جوش زدن خاموش میکنیم.


جو پرک، آرد، شکر قهوه ای، عسل و کره که به دمای محیط رسیده رو با هم مخلوط میکنیم، با دست. لازم نیست خمیر یکدست و صافی داشته باشیم، همین قدر که مواد به خورد هم رفته باشند کافیه.  خمیر زیر دست دونه دونست.


خمیر رو نصف میکنیم. به یه قالب 20 در 20 نیاز داریم. قالب رو چرب میکنیم و کاغذ روغنی پهن میکنیم. کاغذ روغنی رو به اندازه ای برش میزنیم که 2 تا از دیواره های قالب رو هم بپوشونه. بعد از پخت به خارج کردن مواد از قالب کمک میکنه.

نیمی از خمیر رو داخل قالب پهن میکنیم و روش رو با کف دست صاف میکنیم. سس سیب رو روش میریزیم و صافش میکنیم. باقی خمیر رو با گردو ریز شده مخلوط میکنیم. بافت خمیر چون یک دست نیست فقط کافیه خرده های خمیر رو یکدست روی هلوها بپاشیم و بعد با کف دست فشاری بدیم و صافش کنیم.


قالب رو مدت 45-50 دقیقه داخل فر قرار میدیم. بعد از پخت بهتره 3، 4 ساعتی بهش استراحت بدیم تا کاملا خنک بشه و موقع برش خرد نشه.


از قالب خارجش میکنیم و طولی و عرضی به شکل مربع برش میزنیم. کناره های شیرینی رو داخل خرده هایی که ناشی از برش بوده می غلطونیم.





یه چای داغ کنارش میگذاریم و ...
به به

6 comments:

  1. به به دوستم عالیه

    ReplyDelete
  2. من خیلی این مکعب ها رو دوست دارم ،هنوز فرصت نکردم هلوش رو هم درست کنم .دسر هایی کانادایی چون خیلی شیرین نیستند خیلی برای من مناسبند. دستتون درد نکنه عاطفه جون و نوش جان .می شه به جای سیب از گلابی استفاده کرد ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. با گلابی هم درست کردم .. اونم خوشمزه میشه عزیز
      :-)

      Delete
  3. خیلی ممنون از دستورات آشپزی عالی و دقیق‌تون. به جای نشاسته ذرت از آرد ذرت می‌شه استفاده کرد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون عزیز :-)
      نشاسته ذرت رو بهتره با نشاسته گندم جایگزین کنید
      آرد ذرت سنگینه و مناسب اینکار نیست
      چیزی که از نشاسته میخوایم در این رسیپی، جذب آب ناشی از پخت میوست
      در عین حال حین پخت شفاف میشه و رنگ شیرینی رو خراب نمیکنه

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...