Pages

Tuesday, July 17, 2012

تارتتن موز




تارتتن tarte tatin در واقع تارت یا پای وارونه است که برای اولین بار در هتلی به نام هتل tatin در جنوب فرانسه درست شده، البته به طور اتفاقی. ظاهرا دختری که مسئول پختن پای سیب بوده سیبها رو در شکر و کره روی شعله مدتی فراموش میکنه و در نهایت مجبور میشه خمیر رو روی مواد بگذاره و دسری وارونه دست مشتری بده. مشتری ها هم کلی سورپریز میشند از خوردن یه دسر جدید.
خلاصه که این خراب کاری گرچه باعث اخراج دختر میشه ولی خدمت بزرگی به عالم بشریت بود.

مواد لازم:

شکر 2/3 پیمانه
کره 60 گرم
آب 1 قاشق سوپخوری
موز 3 عدد درشت
تخم مرغ 1 عدد
خمیر تارت طبق دستور خمیر تارت، فرمول 1

برای این دسر نیاز به یه قالب تارت داریم یا تابه ای که بشه توی فر گذاشتش.
شکر، آب و کره رو باهم روی شعله میداریم تا بجوشه و کاراملیزه بشه. نباید خیلی قهوه ای بشه چون توی فر هم قراره بگذاریمش. کارامل رو کف قالب میریزیم و موز ها رو که از درازا برش زدیم روش میچینیم، در 2 طبقه. من چون طبق معمول رسیپی رو با نصف مواد درست کردم و قالبم کوچکتر بود موزها رو از عرض هم نصف کردم.

خمیر رو با وردنه روی سطحی آرد پاشی شده به اندازه قالب باز میکنیم و روی موزها پهن میکنیم.کناره های خمیر رو کاملا به دیواره قالب میچسبونیم و روی خمیر رو با چنگال سوراخ میکنیم.




روش رو کمی تخم مرغ میمالیم و داخل فری که از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم شده قرار میدیم مدت نیم ساعت یا تا موقعی که روی خمیر کاملا طلایی بشه.
از فر که درش آوردیم بلافاصله برش میگردونیم توی ظرف و زمان میدیم تا خنک شه. طی سرد شدن تارت، شهدی هم که روش جمع شده به خورد خمیر میره.

این هم شد نتیجه خوشمزه.



** این حضور گل و بته هم توی عکس چه چیز خوبیه. عکس رو متفاوت میکنه و جذاب حتی واسه من که عکسام کاملا معمولی هستند و چیز زیادی از عکاسی نمیدونم.


5 comments:

  1. akhee ke mikham ba bastani che michasbe khanoom ba salighe

    ReplyDelete
    Replies
    1. واییییییییی ... چه کردی با این پیشنهادت لیلا جون
      موافقم

      Delete
  2. عاطفه جان سلام
    میشه با ما همکاری کنید؟
    کار شما خیلی خیلی عالیه

    من ادمین بفرمایید شام هستم
    اگه امکانش هست برامون توی پیجمون پیام خصوصی بفرستید.
    ممنونم

    ReplyDelete
  3. Atefeh jan dorostesh kardam kheili karemelm benazaram bad shod , teke teke mishod, man az margarin estefade kardam , shayad az om bashe, Alan toye fere, omidvaram khob beshe, rasti bayad hamin tor bashe on zarfi ke dakhelsh dorost kardam , karamel seft shode behesh, mamnun azizam

    ReplyDelete
    Replies
    1. مارگارین مشکلی نداره ، برای کارامل اشکالی نداره جایگزین کردنش
      داخل ظرف که بریزی زودی سرد و سفت میشه مثل آبنبات
      به همین خاطر تا داغه داخل قالب باید بچرخونیش تا همه جای قتالب رو بج.شونه
      داخل فر دوباره از هم باز میشه
      نگران نباش
      نوش جونت
      :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...