Pages

Sunday, October 6, 2013

نان فرانسوی



این نون روش تهیه ساده ای داره، بدون ریخت و پاش و قرتی بازیهایی که خیلیها مثل من دوست دارند :-) یه نون تپلی که بوی خوبش حس خوب و انرژی مثبتی به من میده.
خیلی وقت بود که از عرصه نون پزی دور شده بودم و این وظیفه ای بود به عهده آقای خونه با نون بربری های خوشمزش. حالا من یه کمی سرم خلوت تره نون پزمون سرش شلوغه. کلی خوشحالم که فرصت میکنم دوباره برای اینکار وقت بگذارم، واقعا بهم انرژی میده.

مواد لازم :

نمک 2 قاشق چایخوری
مایه خمیر فوری 2 قاشق چایخوری
آب گرم 1،1/2 پیمانه
آرد حدود 4 پیمانه


برای شروع مایه خمیر و آب گرم رو مخلوط میکنیم. برای مایه خمیر فوری احتیاج نیست زمان بدیم تا عمل بیاد ولی اگه از مایه خمیر فوری استفاده نکنیم 1 قاشق چایخوری شکر هم اضافه میکنیم و 10 دقیقه ای زمان میدیم تا پف کنه.
آب هم فقط کمی گرم باشه. حواسمون باشه دماش به حدی باشه که انگشت رو راحت در آب بتونیم نگه داریم. آب داغ مایه خمیر رو میسوزونه.

اگه از آرد all-purpose استفاده کنیم همین 4 پیمانه کافیه. 1/4 از آرد رو کنار میگذاریم برای موقع ورز دادن. با 3 پیمانه شروع میکنیم. آرد رو با نمک مخلوط، وسطش رو گود میکنیم و مایع رو داخلش میریزیم. هم میزنیم و خمیر رو از اطراف جمع میکنیم. بقیه آرد رو کم کم میریزیم تا خمیر کاملا جمع بشه. خمیر رو با آرد زیاد سفتش نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت نونمون بهتر میشه.


اگه آردمون تموم شده میریم سراغ اون 1/4 پیمونه که نگه داشتیم. سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم. بیزحمت در این مرحله کمکاری نکنید که پشیمون میشید، از ما گفتن بود (حداقل 10 دقیقه).
کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روش رو میپوشونیم و یه گوشه میگذاریم تا پف کنه، برای 1 ساعت و نیم.

بعد از استراحت خمیر، به 2 قسمت تقسیمش میکنیم. هر قسمت رو کمی باز میکنیم، مثل یه بیضی. دوطرف خمیر رو به هم نزدیک میکنیم و میچسبونیم، و بعد 2 سمت دیگه که باز موندند رو به سمت داخل برمیگردونیم و مثل شکل زیر به هم میچسبونیم. این کار باعث میشه که سرهای نون کاملا گرد بشه.




خمیر رو کمی قلش میدیم تا کاملا لوله ای بشه و روی سینی فر که کمی چرب شده یا کاغذ روغنی پهن کردیم قرار میدیم. قسمت به هم چسبوندن خمیرها رو، رو به زیر میگذاریم.
روی نونها رو با پارچه سبکی میپوشونیم تا دوباره برای نیم ساعت استراحت کنند.

برای شکل دادن خمیر یه نگاهی به این ویدئو بندازید. خیلی خوب نشون داده. اگرنه همین روشی که گفتم خوب جواب میده. (اینجا کلیک کنید.)

فر رو با حرارت 450 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه تو این زمان.
درنهایت روی خمیرها رو با چاقوی خیلی تیز یا تیغ برش میزنیم. داخل فر میگذاریم تا بپزند. 
داخل ظرفی حدود 1/4 پیمانه آب میریزیم و همزمان با نون داخل فر میگذاریم تا رطوبت لازم رو برای نون ایجاد کنه. فقط نباید اینکار باعث بشه که در فر طولانی باز بمونه که این باعث خروج گرمای فر میشه و نون پف نمیکنه.

20 تا 25 دقیقه برای پخت لازمه، تا زمانی که روی نون حسابی طلایی بشه.


اگه سطح نون رو برشته و کریسپی خواستیم، بعد پخت ظرف آب رو خارج و 5 دقیقه دیگه با 375 درجه فارنهایت میگذاریم بمونه.


این هم از نونهای صبحانه من که با مربای توت فرنگی و کره بادوم زمینی کلی دوسشون داشتیم ^_^
نوش جان ن ن ن ن ... 



19 comments:

  1. چقدر عالی شده دستت درد نکنه عاطفه جون

    ReplyDelete
  2. چه نونهای خوبی درآوردی عاطله جان ؛ عالیه ؛نوش جونتون

    ReplyDelete
  3. دستت درد نکنه عاطفه جوون
    خیلی خوب شده منم مدتهاست میخوام نون درست کنم و نشده
    :)) نووووش جوونتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam atefeh jan ,man in nono dorost kardan va ba vojode in ke ba in 1 nan dorost karde bodaam ,pofe anchenani nakard, vali narm shode bod , myshe in dalali bashe maye khamiram 5 roz bod ke tarikh masrafesh gozashte bod , age myshe komakam konid, akhe kheili dost daram mesle shoma Azam beshe, makhsosan on ax dovomyat aly shode, mamnun

      Delete
    2. دوست خوبم
      مایه خمیر خیلی حساسه
      و اگه باهاش درست رفتار نکنیم باهامون قهر میکنه و نونمون پف نمیکنه
      :-)
      تاریخ مصرف خیلی مهمه و میتونه از اون باشه
      دمای آب هم مهمه
      اگه آبی که برای حل کردنش استفاده میکنیم سرد باشه ملیه خمیر عمل نمیاد یا باید کلی صبر کنیم تا عمل بیاد
      و اگه آب داغ باشه مخمرها میسوزند و عمل نمیکنند
      این نون هم خیلی پف خوبی داره
      اگر مراحل کار درست انجام بشه
      اونقدر که حتی موقع مالیدن مخلوط آب و آرد روی خمیر باید آروم اینکار رو انجام بدیم تا پف نون کم نشه
      دلیل دیگه میتونه دمای فر باشه
      از قبل باید روشنش کنیم تا داغ باشه
      حداقل 15 دقیقه قبل
      و حین پخت اصلا نباید در فر رو باز کنید
      چون دمای فر ناگهانی میاد پایین
      و پف نون هم کم میشه
      میزان ریختن آرد هم مهمه
      نباید به خمیر اونقدر آرد بزنیم که سفت بشه
      کم کم اضافه میکنیم
      و به محض اینکه چسبندگی خمیر از بین رفت کافیه
      آرد اضافی خمیر رو سفت میکنه
      که هم پف خمیر کم میشه
      هم کیفیت نان پایین میاد
      امیدوارم چیزایی که گفتم به دردت بخوره عزیز
      و از این به بعد نونهای خوبی درست کنی
      و لذتشو ببری

      Delete
  4. Mamnun az rahnamayhaye khobeton , omidvaram dafeye bad Khob beshe, rasti shoma tarze tahye nabat ro midoni ,ag lott konid va bezarid mamnun mysham , akhe man ehtyaj daram vali in ja ke man zendegi mikonam peida nakardam ,yek donya motoshakeram

    ReplyDelete
    Replies
    1. باشه عزیزم
      فقط لطفا چند روزی صبر کن
      تا من اوروز دست به کار شم
      واسه درست کردنش
      چند روز دیگه دستورش رو برات میذارم حتما

      Delete
  5. خیلی عالی شده نونت عاطفه جون ،مثل همیشه نون هات حرف نداره .دستتون درد نکنه و نوش جان

    ReplyDelete
  6. سلام عزیزم من نون رو درست کردم اما داخلش نپخت و نون خیلی سنگین بود :( علتش به نظرت چی میتونه باشه؟ ممکنه این باشه که من موقع پهن کردن خمیر آرد زیادی ریختم روی میز کار؟ چون آرد خودش زیاد نبود همون 3 پیمانه که گفتی + دو سه قاشق البته یه بار هم در فر رو باز کردم که الان دیدم گفتید در فر رو نباید باز کنیم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      تو جواب یکی از دوستان یه کمی بالاتر دلیلش رو مفصل توضیح دادم
      اگه در فر رو قبل از پف کردن نون باز کنی نون اصلا پف نمیکنه
      چون دمای فر یهویی پایین میاد
      عیبی نداره
      تجربه میشه واسه دفعه های بعدی که نونت عالی بشه
      :)

      Delete
  7. سلام سایت خیلی خوبی داری مخصوصا بخش نوناش من الان دارم درستش میکنم
    گذاشتمش تا 1و نیم ساعت استراحت کنه خمیر
    امیدوارم نون خوبی از آب دربیاد
    نتیجه رو بعدا بهتون میگم
    خیلی ممنون موفق باشی

    ReplyDelete
  8. سلام :(
    من اومدم تا نتیجه رو بگم
    نتیجه اش خوب نبود :(
    منهمه چیو مطابق دستور انجام دادم ولی نمیدونم چرا نونام خشک شد :(
    عاشطفه جان میشه بهم بگی مشکل از کجاش بود؟؟؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. عاطفه جان
      ببخشید اشتباه تایپی بود

      Delete
    2. این نون رویه خشک و داخل نرمی داره
      خاصیت این نون همینه
      اگه داخل نون نرمه پس اشتباهی نکردید
      اگر نونتون کلا خشک شده یا بیش از حد داخل فر مونده یا دما خیلی بالا بوده یا ارد زیاد تر از حد معمول به خمیر اضافه کردید
      :)

      Delete
    3. وای پس من اشتباهی نکرده بودم و نون مدل همینجوری بوده
      خیلییییییییییی ممنونم از دستورات خوبتون
      درستتون درد نکنه
      رویه نون خشک بود و داخلش نرم بود عالیهههههه
      موفق باشید
      :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...