اول از همه بگم که از پختن این شیرینها بسی خوشحال و مسرورم :-) که محفلهای گرم و دوستانمون رو در بهاری که تازه از راه رسیده ولی هنوز سرده، گرمتر و شیرین تر کرد.
و البته بعضی دوستان رو هم به شیرینی پزی علاقه مند کرد.
دستور شیرینی ترک شکلاتی رو پیش از این نوشته بودم. این شیرینی هم مثل قبلی ظاهری ترک (tarak) خورده و مغز نرمی داره و عطر و مزه لیمو کاملا محسوسه.
مواد لازم:
کره 1/2 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 1،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
آبلیمو تازه 1 قاشق سوپخوری
رنده پوست لیمو 1،1/2 قاشق چایخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/8 قاشق چایخوری
پودر قند حدود 1/2 پیمانه
مثل همیشه اولین کاری که میکنیم فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
پوست لیمو رو رنده ریز میزنیم. یادمون باشه که فقط لایه زرد رنگ رو احتیاج داریم و لایه سفید زیرین به دردمون نمیخوره.
کره و شکر رو با همزن خوب مخلوط میکنیم تا روشن و کرمی شکل بشه. تخم مرغ، رنده پوست لیمو، آبلیمو و وانیل رو یکی یکی و با فاصله اضافه و خوب مخلوط میکنیم.
در ظرف دیگه ای سایر مواد خشک رو به جز پودر قند با هم مخلوط میکنیم. در 2 یا 3 مرحله به باقی مواد اضافه میکنیم.
خمیر رو بیش از حد ورز نمیدیم که روغن پس نده. آرد بیشتر هم اضافه نمیکنیم که شیرینیمون سفت نشه.
* میتونیم در این مرحله چند قطره رنگ خوراکی زرد به مواد اضافه کنیم که کمک میکنه ترکهای سطحی بعد از پخت بیشتر دیده بشند.
از خمیر گلوله های به اندازه گردو جدا میکنیم. من البته کمی کوچکتر گرفتم.
پودر قند رو داخل ظرف لبه داری مثل خورشت خوری میریزیم، شیرینیها رو چند تا چند تا داخلش میندازیم و ظرف رو میچرخونیم تا همشون قل قل بخورند و آغشته به پودر قند بشند. اینطوری کمتر زمان میبره تا دونه دونه :-)
و روی کاغذ روغنی داخل سینی فر میچینیم، با فاصله.
داخل فر قرار میدیم، مدت 10 تا 11 دقیقه تا بپزند.
نکته خیلی مهم اینه که بعد از پخت شیرینیها خیلی نرم هستند اینقدر که اگر لمسشون کنید سطح شیرینی فرو میره و به همون شکل باقی میمونه. لطفا فکر نکنید که نپخته و بگذارید تو فر که باعث میشه خشک بشه یا بسوزه.
4، 5 دقیقه ای زمان میدیم تا کاملا خنک بشند و از سینی خارجشون میکنیم. بعد از سرد شدن کامل داخل ظرف دردار داخل یخچال نگهداری میکنیم.
خمیر شیرینی حین پخت از هم باز میشه و کمی هم پف میکنه و حین خنک شدن بیرون از فر پفش میخوابه و باعث میشه ظاهرش ترکدار بشه.
همین دستور رو میتونیم با رنده پوست و آب پرتقال امتحان کنیم.
به به ... .........
><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
این شیرینیها رو چند روز بعد پرستوی عزیز درست کرده و به جای کره از مارگارین استفاده کرده. خمیر موقع پخت بیشتر باز شده و ترکها مشخص ترند.
ممنون دوست گلم :-)
با نگاه اول بهش دل بستم طعم ترش و شیرین خوبی باید داشته باشه حتما امتحان میکنم مرسی
ReplyDeleteخیلی خوشمزست مهناز جون
Deleteحتما درست کن
:-)
ino man alan dorost kardam khaili khobbb shodddddddddmamnonnn atr limosh ra khaili dost daram :) :))))))))))
ReplyDeleteنوش جون عزیز :-)
Deleteعاطفه جون چه وبلاگ زیبایی دارید. تشکر، سوزان
ReplyDeleteسلام عاطفه جون ،امیدوارم نوروز خوبی رو گذرونده باشید و سال خوشی رو آغاز کرده باشید.
ReplyDeleteدستتون درد نکنه ،خیلی خوش عطر و خوش مزه به نظر میان
ممنون عزیزم
Deleteایشالا شما هم سال خوبی پیش رو داشته باشید :-)
فکر می کنم لیلا جون هم دستور این شیرینی رو گذاشته بود که خیلی ازش خوشم اومده بود ولی نمی دونم چی شد که یادم رفت و وقت نکردم درستش کنم .خوشحالم که شما گذاشتیدش که من یادم بیاد و حتما درستش کنم.
ReplyDeleteارغوان جون حتما درست کن
Deleteمن برای هرکی بردم این شیرینی رو خوشش اومده
:-)
bah bah doostam che kardi..... aliyeeeeeeeeeee
ReplyDeleteمرسی عزیز ... اسمت رو ننوشتی برام !!!!
Deletebah bah doostam che kardi... man atre limoo ro kheyli doost daram raftam ke dorostesh konam
ReplyDeleteنوش جون پرستو جون :-)
Deleteوای که چه نرم و خوشمزه به نظر میرسه . دستت درد نکنه عاطفه جون .
ReplyDeleteجات خالی عارفه ... خیلی خوش عطره
Deleteوای اینا چه قدرررررررررررر معلومه خوشمزه و لطیفه..حتتتتتتتما درست می کنم
ReplyDeleteنوش جونت بشه گلم :-)
Deletebooooooos doostam
ReplyDelete:-) بوووووووووووس
Deleteبه ظاهر که خیلی دل چسبه ممنون. فقط من یه سوال دارم . شیرینی رو که گلوله ای شکل درست کردید بعد از پخت به این شکل صاف میشه؟؟؟؟؟؟
ReplyDeleteBale aziz
DeleteKare baese baz shodane khamir heine pokht mishe
:-)
ba salam, man josh sheren ra dar alman payda nakardam, misha agar shoma ba zaban almani ba man begen :)
ReplyDeleteمیشه
DeleteSpeisesoda یا Backsoda یا Speisenatron
منم تو یاهو پیدا کردم اینا رو
امیدوارم پیدا کنی
:-)
Atefaeh jan in shirini narm mishe ,man mikham ba porteghal dorost konam mamnun
ReplyDeleteنوش جون عزیز :-)
DeleteRasti man byshtare oghat kafe sinimo charb mikonam, moshkeli pish miad age kagaz roghani nazaram, mamnunnnnn
ReplyDeleteفکر نکنم
Deleteچربشم کنی خوبه
ولی خوب با کاغذ جدا کردنشم از سینی راحت تره
Atefeh jan aya in shirini narm mishe???
ReplyDeleteمیبخشی عزیز
Deleteدیروز متوجه نشدم جملت سوالیه
:-)
بله
مغزش کاملا نرمه
حتی بعد از سرد شدن کامل، وسطش کاملا نرمه
کاش وقتی پیغام میگذارید با اسم باشه
:-(
Salam atefeh jan man in shirini ro dorost kardam , fof kard va pofesham nakhabid' fekr mikoni bara chi bashe " sadaf
ReplyDeleteصدف جان شرمنده دیر دیدم پیغامت رو
Deleteمشکلی نیست عزیز
شاید یه کمی بیشتر تو فر مونده و روش خشک شده
اگه زیرش نسوخته و شیرینیت توش نرم مونده بعد از سرد شدن
مشکل دیگه ای نداشته کارت
نوش جون