Pages

Thursday, December 19, 2013

بیسکویت دکمه ای



درست کردن این کوکیها خیلی هیجان انگیز و دلچسب بود. خودم شاید 2، 3 تا بیشتر نخوردم ولی مراحل کار و نتیجش برام جذاب تر بود. این شد که با وجود چند تا دستور ننوشته و مشقای تلنبار شده مثل همیشه این یکی رو ترجیح دادم زودتر بنویسم.

شب یلدا هم البته در راهه. میتونیم بیسکوئیتها رو یه مدل ولی با چند رنگ مختلف درست کنیم؛ سبز،  قرمز، ... مناسبه سفره یلدائیمون بشه. یا اینکه بدون رنگ درستشون کنیم و با رد کردن ربانهای باریک یا کامواهای رنگی از سوراخ دکمه ها تزئینشون کنیم.

مواد لازم:

کره 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 2،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
رنده پوست 1 پرتقال



قبل از شروع بگم که من از رنده پوست پرتقال استفاده کردم که عطر طبیعی و بسیار خوبی به بیسکوئیت میده و چون خمیر روشنه دونه های نارنجی قابل مشاهده هستند. رنده پوست پرتقال رو میشه به راحتی با رنده پوست لیمو ترش یا 1،1/2 قاشق چایخوری عصاره بادام یا پرتقال یا هر عصاره دیگه ای جایگزین کرد.


کره رو که به دمای محیط رسیده و نرم شده با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری با همزن مخلوط میکنیم تا کاملا کرمی شکل بشه.
تخم مرغ، شیر و رنده پوست پرتقال یکی یکی اضافه میکنیم. آرد رو هم مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه. به هیچ وجه آرد بیشتری اضافه نمیکنیم. خمیر کمی چسبناک ممکنه باشه. کاملا طبیعیه و داخل یخچال که بره مشکل حل میشه.

اگه قراره بیسکوئیتها رنگی بشند در همین مرحله رنگ رو اضافه میکنیم. خمیر ها رو جداگانه کمی باز میکنیم و در پلاستیک فریزرهای جداگانه قرار میدیم. 2 ساعت داخل یخچال میگذاریم.
بعد از 2 ساعت خمیرها رو از یخچال خارج میکنیم. سطح کار رو آرد پاشی و با وردنه به ضخامت 5 تا 6 میلیمتر باز میکنیم.



یا دکمه هایی که تو خونه پیدا میکنید کنارتون پخش کنید و ایده بگیرید یا مثل من هرکاری به ذهنتون رسید رو با وسایلی که دم دستتون پیدا میشه انجام بدید. اما کارایی که من کردم :

برای مدل اول خمیر رو با سر یک لیوان بزرگ قالب میزنیم. مهم اینه که بعد از قالب زدن روی کاغذ روغنی یا سینی فر که فقط کمی چرب شده منتقل بشه و بعد شکل بدیم بهش. با سر لیوانی کوچکتر روی خمیر رو کمی فشار میدیم و با سر نِی سوراخهای دکمه رو ایجاد میکنیم. نی رو کامل در خمیر فرو می بریم و میچرخونیم تا خمیر اون قسمت کاملا جدا شه.


برای عکس پائین سمت راست کناره های خمیر رو با چنگال شکل میدیم. چون سایز بیسکوئیت از قبلی کوچکتر بود سوراخهاش رو با انتهای یک سیخ چوبی ایجاد کردم.
برای عکس چپ خمیر رو سوراخ میکنیم و با فشار پشت چاقو که تیز و برنده نیست خطوطی روی خمیر ایجاد میکنیم.


میتونیم از قالبهای ریز شیرینی هم استفاده کنیم برای طرح انداختن روی خمیر یا قالب زدن.
معمولا فقط یک طرفشون برنده هستش. از طرف دیگه قالب برای طرح انداختن استفاده میکنیم تا خمیر بریده نشه.


برای ایجاد کردن سوراخها باید مطمئن بشیم که خمیر کاملا سوراخ شده تا حین پخت که خمیر کمی باز میشه حفره ها بسته نشند.
برای نمونه های پائین هم از سیخ چوبی و پشت چاقو کمک گرفتم.


روشون رو کمی شکر میپاشیم.
من خمیرم کمتر از 1/2 رسیپی بود. با بقیش بیسکوئیت دیگه ای درست کردم. این شد که فقط همین 2 تا سینی نصفه و نیمه شد.


اون فسقلی کوچولو که با آخرین ذرات خمیر درستش کردم خیلی دوست داشتنی شد. دلم نمیومد خورده بشه.


فر رو باید از قبل با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن کرده باشیم تا گرم بشه.
بیسکوئیتهای درشت تر رو مدت 7 تا حداکثر 9 دقیقه داخل فر میگذاریم. 7 دقیقه میپزند و از اون به بعد زیرش شروع به قهوه ای شدن میکنه. 9 دقیقه حداکثر زمانیه که بیسکوئیت تحویل میگیریم چون بیشتر از این دیگه شروع به تغییر رنگ میکنه.


بیسکوئیتهای ریزتر رو مثل من داخل همون سینی نچینید. چون خشک میشند. مطمئنا زمان کمتری هم برای پخت نیاز دارند.


از فر که درشون آوردیم 1 دقیقه میگذاریم تا از حرارت بیفتند و از سینی خارج میکنیم.


بپزید و کنار دوستان و خانواده لذت ببرید. حال و حوصلش رو داشتید یه یادی هم از ما بکنید و یه کوچولو دعای خیر :-)

نوش جان ...... ...................

5 comments:

  1. خیلی عالی شدند دوست من. خسته نباشید

    آپم و منتظرتون

    ReplyDelete
  2. خیلی وقته که آپ نکردید؟؟؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سفر بودم عزیز :-)
      همین یکی دو روز دستورای جدید میگذارم عزیز

      Delete
  3. خوش و موفق باشید منتظر کارهای جدیدتون هستیم

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...