Pages

Saturday, April 12, 2014

کوفته بوقلمون و کرنبری




خوب، خیلی احتیاج به توصیف نداره. این که میگن رنگ رخسار خبر میدهد از سرّ درون الان درمورد این کوفته ها صدق میکنه.
تو این ولایت غربت ما کرنبری از میوه های پرطرفداره. به خصوص در غذاهایی که برای سال نو آماده میکنند خیلی استفاده میشه. میتبال ها هم از همون دسته هستند.

برای کوفته ها:
گوشت چرخ شده 450 گرم
تخم مرغ 1 عدد
پودر سوخاری 5 قاشق سوپخوری
رزماری 1،1/2 قاشق چایخوری
آویشن 1 قاشق چایخوری
سیر 1 حبه
پیاز متوسط 1 عدد
نمک - فلفل
کرنبری خشک 1/3 پیمانه

برای سس:
شکر 1/3 پیمانه
کرنبری تازه 1،1/2 پیمانه
آب مرغ 2 پیمانه
لیمو ترش 1 عدد
نمک - فلفل



برای درست کردن کوفته ها همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم و کمی ورز میدیم تا حسابی چسبندگی پیدا کنه.
رزماری و آویشن تازه اگه داشته باشیم خیلی بهتره، ریز خرد میکنیم. اگه خشکش هم داریم همون کار رو میکنه برامون. بخش اعظم عطر کوفته ها مربوط به رزماریه. با این مقدار کاملا در کوفته پخته حسش میکنیم ولی اگر عطر و طعم قوی و غالبش رو دوست داریم بیشتر میریزیم.

**به عنوان مکمل سبزیجات معطر برگهای مریم گلی (sage) هم به میزان 1 قاشق چایخوری میتونیم به مواد اضافه کنیم. 
کرنبری خشک هم آخر از همه به مواد گوشتی اضافه میشه.


فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
از مواد گلوله هایی اندازه گردوی درشتی برمیداریم و روی کاغذ روغنی داخل سینی فر میچینیم. 15 تا 20 دقیقه میپزیم.


برای آماده کردن سس، شکر رو داخل تابه ریخته و همراه 2 تا قاشق آب میگذاریم روی حرارت بالا تا طلایی رنگ بشه.


رنگش که دیگه طلایی شد دیگه به سرعت کاراملی و تیره میشه. مراقب باشیم که شکر نسوزه.
آب مرغ، اگه نبود آب رو اضافه میکنیم. این مرحله خیلی احتیاط میخواد چون شکر خیلی داغه و ممکنه بپاشه کمی اینور اونور. آب رو که میریزیم شکر یهویی سفت میشه، اشکالی نداره آب که جوش بیاد دوباره حل میشه.
رنده پوست یک لیمو کامل و آب نصف لیمو رو هم اضافه میکنیم.


شکر که دوباره حل شد کرنبری تازه رو میریزم و چند دقیقه زمان میدیم تا بپزه.


همونطور که در عکس پایین چپ مشخصه کرنبری کاملا له شده و پوست و دونه های ریزش جداشدند. سس رو داخل بلندر یا با میکسرهای دستی باید میکس کنیم تا یکدست بشه. اگه میخوایم کاملا سس صاف و یکدست داشته باشیم از صافی ردش میکنیم تا پوسته هایی که له نشدند جدا بشند.
من البته این کار رو نکردم چون پالپهایی که داخلش میمونه رو دوست دارم. تصویر سمت راست سس میکس شدست.


نمک و فلفل رو اضافه میکنیم.
کوفته های آماده رو داخل سس میریزیم. 5 تا 10 دقیقه داخل سس با حرارت کم فقط برای اینکه کامل سس رو دربر بگیره، وگرنه کوفته ها پختند.


غلظت سس رو خودمون میسنجیم. این سس غلیظه و میتونیم رقیقش کنیم. البته کرنبری یه خاصیت ژله ای هم داره و سس با خنک شدن خودش سفت هم میشه و اگه دوباره بخوایم گرمش کنیم نیاز داره کمی مایع بهش اضافه کنیم.

دیگه اینکه برای سس اگر از آب به جای آب مرغ استفاده کردیم؛ عصاره مرغ میتونیم اضافه کنیم ولی میزان نمک رو کنترل میکنیم چون این عصاره ها معمولا شور هستند.


مزه این کوفته ها خیلی خاصه و بیشتر از اون رنگ قرمز خوشرنگش رو خیلی دوست دارم.
این کوفته ها رو برای شب سال نو آماده میکنند، من هم اولین بار برای شب یلدا که همون حول و حوش زمانی میشد پختمشون.


دستور تهیه هم منبع کتابی و اینترنتی نداره، شخص شخیص استاد گلم منبعشه :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...