من میگم همه خوراکیها و خوشمزه های دنیا یه طرف، بستنی یه طرف. باز همه بستنی ها یه طرف، بستنی ایرونی و سنتی خودمون یه طرف.
شما توقعتون از بستنی سنتی چیه ؟!؟!؟!؟!
پسته زیاد داشته باشه، حسابی زعفرونی باشه، ... .......
من دوست دارم حسابی کش بیاد و توش پر از تیکه های خامه باشه.
مواد اولیه :
شیر پرچرب ( %3،5-3 ) 4 پیمانه
گلاب 1/4 پیمانه
شکر 1،1/2 پیمانه
خامه %35 1/3 پیمانه + 1/4 پیمانه
پسته 1/2 پیمانه
پودر ثعلب 1 قاشق سوپخوری
زعفران دم شده 1 قاشق سوپخوری (حدودا)
نمک 1 پینچ
روش تهیه خیلی راحته، فقط باید حتما پودر ثعلب داشته باشیم که بودنش باعث خاص بودن و کشدار شدن بستنی میشه. اگر ثعلب در دسترس ندارید به زودی دستور یه بستنی زعفرونی رو میگذارم که مثل خیلی بستنی های دیگه بر پایه کاستارد تهیه میشه. اکبر مشتی نمیشه، ولی همین مزه رو بهمون میده.
اگر خارج از کشور هستید و از فروشگاههای عربی ثعلب رو میخرید، در انتخابش دقت کنید و مدلی که برای تهیه بستنی استفاده میشه بخرید.
برای شروع شیر و خامه (1/4 پیمانه) رو مخلوط و روی حرارت میگذاریم.وقتی شروع کرد حباب زدن و تازه خواست جوش بیاد، شعله رو خاموش میکنیم و از روی حرارت برمیداریم.
همینجا بگم که خامه صبحانه که خیلی سفت هست، زیاد مناسب نیست. بهتره از یه خامه رقیق و روان استفاده بشه.
برای شروع شیر و خامه (1/4 پیمانه) رو مخلوط و روی حرارت میگذاریم.وقتی شروع کرد حباب زدن و تازه خواست جوش بیاد، شعله رو خاموش میکنیم و از روی حرارت برمیداریم.
همینجا بگم که خامه صبحانه که خیلی سفت هست، زیاد مناسب نیست. بهتره از یه خامه رقیق و روان استفاده بشه.
شکر و پودر ثعلب رو مخلوط میکنیم. قاشق قاشق به شیر گرم اضافه میکنیم و همزمان هم میزنیم. از همزن فلزی دستی یا همزن پایه دار میتونیم استفاده کنیم. شیر شروع به غلیظ شدن میکنه که به خاطر وجود ثعلب هست.
نمک رو اضافه میکنیم. این یک پینچ نمک صرفا به قوی تر شدن مزه ها کمک میکنه.
در آخر گلاب و زعفرون حل شده رو مخلوط میکنیم. مقدار زعفرون البته سلیقه ای هست. غلیظ دم کنید و کم کم اضافه کنید تا به رنگ مورد نظر برسید. البته یادتون باشه که بستنی بعد از آماده شدن روشن تر هم میشه. پس اگر خیلی زرد و زعفرونی دوست دارید زعفرونش رو بیشتر بریزید.
بستنی رو داخل ظرفی میریزیم و داخل فریزر میگذاریم برای یک ساعت، تا کاملا خنک بشه.
تو این زمان 1/3 پیمانه خامه که داشتیم رو کف یک سینی و روی یه لایه پلاستیک نازک پهن میکنیم و میگذاریم فریزر تا یخ بزنه.
از اینجا به بعد دوتا کار میشه کرد.
-اگر بستنی ساز نداریم، بستنی رو داخل ظرف دردار ریخته و داخل فریزر میگذاریم و وقتی خودشو کمی در اطراف ظرف گرفت، در میاریم و دوباره با همزن میزنیم. اینکار رو چند بار باید تکرار کنیم تا بستنی شکل بگیره و درعین حال بلورهای یخ داخلش تشکیل نشه. برای هم زدنش از دستگاه غذاساز هم میتونیم استفاده کنیم.
حداقل سه چهار بار این کار رو انجام میدیم تا بستنی بافت بهتری داشته باشه. آخرین بار خامه یخ زده خرد شده و پسته ها رو که درشت خرد کردیم بهش اضافه میکنیم و 7 تا 8 ساعت در فریزر نگهداری میکنیم تا آماده سرو بشه.
-اما اگر دستگاه بستنی ساز داریم، بستنی رو داخل دستگاه میریزیم برای حدود 25 دقیقه. چند دقیقه آخر پسته خرد شده رو هم اضافه میکنیم.
بستنی رو به یک ظرف دردار منقل میکنیم و خامه یخ زده خرد شده رو لابلاش میریزیم. 7 تا 8 ساعت در فریزر نگهداری میکنیم تا آماده سرو بشه.
در آخر بگم که من از خامه %35 استفاده کردم. خامه هایی با درصدهای پایین تر هم وجود داره، ولی من هنوز امتحان نکردم ببینم چطور میشه با اونها.
No comments:
Post a Comment