البته چیزی که معمولا به عنوان نان موز معروفه و دستورش رایجه همون کیک موزه که در قالب مستطیل شکل نان پخته میشه. ولی این دستور کاملا مثل نان پخته میشه.
مواد لازم :
آرد حدودا 4،1/4 پیمانه
موز رسیده له شده 1،1/2 پیمانه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
کره 1/4 پیمانه (57 گرم)
مایه خمیر 2،1/4 قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
جوزهندی 1 پینچ
تخم مرغ کوچک 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
مغزهای خوراکی یا میوه های خشک خرد شده
(فندق، گردو، بادام، ...، کشمش، ...)
تخم مرغ کوچک 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
مغزهای خوراکی یا میوه های خشک خرد شده
(فندق، گردو، بادام، ...، کشمش، ...)
شیرینی کم این نون فقط به خاطر موزیه که استفاده میشه. بهتره از موزهای کاملا رسیده و نرم که لکه های قهوه ای روی پوستشون دارند استفاده کنیم تا شیرینی بیشتری به نون بده.
مایه خمیر، شکر و شیر ولرم رو مخلوط و 10 دقیقه صبر میکنیم تا پف کنه.
با موز له شده و کره که به دمای محیط رسیده و حسابی نرم شده مخلوطش میکنیم.
آرد رو در کاسه ای میریزیم، نمک و ادویه ها رو بهش اضافه میکنیم و وسطش رو گود میکنیم.
مایع آماده شده رو داخل گودی میریزیم و با دست مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه.
خمیر رو روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 10 دقیقه ورز میدیم. خمیر رو داخل ظرف برمیگردونیم و روش رو میپوشونیم.
مدت 1 ساعت و نیم ظرف رو یه گوشه گرم قرار میدیم تا حجم خمیر زیاد بشه.
من از قالبهای کوچک نان (loaf) استفاده کردم.
خمیر رو به 16 قسمت تقسیم میکنیم. هر تکه رو یه ورز کوچولو میدیم و گردش میکنیم. با وردنه به شکل مستطیل باز میکنیم و مغزهای خرد شده رو داخلش میپاشیم. عرض مستطیل باید به اندازه طول قالب باشه. از عرض رول میکنیم. داخل قالب که با کمی روغن چرب شده قرار میدیم طوری که لبه خمیر به سمت پایین باشه.
از همین روش برای قالب بزرگ مستطیلی هم میتونیم استفاده کنیم.
برای نیمی از خمیر، من از فندق ریز شده و برای نیمی از کشمش استفاده کردم.
20 دقیقه ای زمان میدیم تا دوباره پف کنند.
فر رو هم با 375 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
تخم مرغ رو با شیر مخلوط میکنیم و با قلم مو روی نونهامون میمالیم. شیر صرفا برای اینه که بافت تخم مرغ رو از هم باز کنه تا از روی خمیر سر نخوره. روش رو من کمی سبوس پاشیدم.
نون رو مدت 20 تا 25 دقیقه داخل فر قرار میدیم تا بپزه و طلایی بشه.
دستتون درد نکنه عاطفه جون ،خیلی عالی شدن و خیلی خوشمزه به نظر میان .این ترکیب خیلی برای صبحانه مزه می ده.
ReplyDeleteبه به چه هوس انگیزه... دستت درد نکنه دوست من
ReplyDeleteشاد باشی
گلم لطفا لینک سایتم رو قرار بده یابا وبلاگم جابه جاش کن ممنون
شاد باشی
آپم
چه نونی شده عاطفه جون
ReplyDelete*** عالی است دقیقا شده مثه نونای بازاری
مرسی لاله جون
Delete:-)
انگار ديگه نميشه كپي كنيم!!!؟
ReplyDeleteامیدوارم عزیزم :-)
Deleteسلام عاطفه جون ، من می خوام این نون رو توی قالب لوف بزرگ 26 سانتی درست کنم ،به نظرتون این مقدار مواد در یک قالب جا می شه ؟
ReplyDeleteارغوان جان به 2 تا قالب نیاز داری عزیز
Deleteمقدار خمیر زیاده برای این قالب
:-)
خیلی ممنون از راهنمایی تون.
DeleteMiseh lotfan mizane ard va yeast ra daghigan begin. Merci.
ReplyDeleteآرد چهار و یک چهارم پیمانه
Deleteو مایه خمیر دو و یک چهارم قاشق چایخوری
:-)