Pages

Friday, March 1, 2013

نان موز



دستور نان کدوحلوائی رو پیش از این نوشته بودم. از همون دستور استفاده کردم با یه کوچولو تغییر.
البته چیزی که معمولا به عنوان نان موز معروفه و  دستورش رایجه همون کیک موزه که در قالب مستطیل شکل نان پخته میشه. ولی این دستور کاملا مثل نان پخته میشه.


مواد لازم :
آرد حدودا 4،1/4 پیمانه
موز رسیده له شده 1،1/2 پیمانه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
کره 1/4 پیمانه (57 گرم)
مایه خمیر 2،1/4 قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
جوزهندی 1 پینچ


تخم مرغ کوچک 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
مغزهای خوراکی یا میوه های خشک خرد شده
(فندق، گردو، بادام، ...، کشمش، ...)




شیرینی کم این نون فقط به خاطر موزیه که استفاده میشه. بهتره از موزهای کاملا رسیده و نرم که لکه های قهوه ای روی پوستشون دارند استفاده کنیم تا شیرینی بیشتری به نون بده.
مایه خمیر، شکر و شیر ولرم رو مخلوط و 10 دقیقه صبر میکنیم تا پف کنه.
با موز له شده و کره که به دمای محیط رسیده و حسابی نرم شده مخلوطش میکنیم.
آرد رو در کاسه ای میریزیم، نمک و ادویه ها رو بهش اضافه میکنیم و  وسطش رو گود میکنیم.
مایع آماده شده رو داخل گودی میریزیم و با دست مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه.
خمیر رو روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 10 دقیقه ورز میدیم. خمیر رو داخل ظرف برمیگردونیم و روش رو میپوشونیم.
مدت 1 ساعت و نیم ظرف رو یه گوشه گرم قرار میدیم تا حجم خمیر زیاد بشه.


شکل دادن خمیر کاملا سلیقه ایه. میتونید یه نگاهی به آلبوم نانها بندازید.


من از قالبهای کوچک نان (loaf) استفاده کردم. 
خمیر رو به 16 قسمت تقسیم میکنیم. هر تکه رو یه ورز کوچولو میدیم و گردش میکنیم. با وردنه به شکل مستطیل باز میکنیم و مغزهای خرد شده رو داخلش میپاشیم. عرض مستطیل باید به اندازه طول قالب باشه. از عرض رول میکنیم. داخل قالب که با کمی روغن چرب شده قرار میدیم طوری که لبه خمیر به سمت پایین باشه.
از همین روش برای قالب بزرگ مستطیلی هم میتونیم استفاده کنیم.


برای نیمی از خمیر، من از فندق ریز شده و برای نیمی از کشمش استفاده کردم.
20 دقیقه ای زمان میدیم تا دوباره پف کنند.
فر رو هم با 375 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.



تخم مرغ رو با شیر مخلوط میکنیم و با قلم مو روی نونهامون میمالیم. شیر صرفا برای اینه که بافت تخم مرغ رو از هم باز کنه تا از روی خمیر سر نخوره. روش رو من کمی سبوس پاشیدم.
نون رو مدت 20 تا 25 دقیقه داخل فر قرار میدیم تا بپزه و طلایی بشه.


برای من که همیشه دنبال صبحانه سریعم نونهای طعم دار انتخاب خوبی هستند. همراه کمی عسل یا پنیر خامه ای یا بدون هیچ مکملی خیلی خوشمزند.



بپزید و لذت ببرید :-)


11 comments:

  1. دستتون درد نکنه عاطفه جون ،خیلی عالی شدن و خیلی خوشمزه به نظر میان .این ترکیب خیلی برای صبحانه مزه می ده.

    ReplyDelete
  2. به به چه هوس انگیزه... دستت درد نکنه دوست من

    شاد باشی

    گلم لطفا لینک سایتم رو قرار بده یابا وبلاگم جابه جاش کن ممنون

    شاد باشی

    آپم

    ReplyDelete
  3. چه نونی شده عاطفه جون
    *** عالی است دقیقا شده مثه نونای بازاری

    ReplyDelete
  4. انگار ديگه نميشه كپي كنيم!!!؟

    ReplyDelete
  5. سلام عاطفه جون ، من می خوام این نون رو توی قالب لوف بزرگ 26 سانتی درست کنم ،به نظرتون این مقدار مواد در یک قالب جا می شه ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. ارغوان جان به 2 تا قالب نیاز داری عزیز
      مقدار خمیر زیاده برای این قالب
      :-)

      Delete
    2. خیلی ممنون از راهنمایی تون.

      Delete
  6. Miseh lotfan mizane ard va yeast ra daghigan begin. Merci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. آرد چهار و یک چهارم پیمانه
      و مایه خمیر دو و یک چهارم قاشق چایخوری
      :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...