Pages

Monday, March 11, 2013

کیک مایونز شکلاتی


زود قضاوت نکنید !!!!   :-)
خیلیها اسمش رو دفعه اول که میشنوند یا میگن خوردن نداره یا اینکه چشماشون مثل من گرد میشه.
فلسفه استفاده از مایونز در کیک شکلاتی اینه که مایونز جایگزین تخم مرغ و روغن در دستور تهیه میشه و از طرفی به دلیل اسیدی بودن، بافت فوق العاده نرمی به کیکمون میده و شکلاتی بودن کیک بیشتر حس میشه.
خیالتون راحت باشه که جزء خوشمزه ترین کیکهای شکلاتیه و مناسب برای تزئین.
خلاصه که بدون تخم مرغ و روغن و شیر هم میشه کیک درست کرد.

مواد لازم:

آرد 2 پیمانه
شکر 1 پیمانه
مایونز 1 پیمانه
آب سرد 1 پیمانه
پودر کاکائو 6 قاشق سوپخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
جوش شیرین 2 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری



برای شروع فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.

تمام مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم. پودر کاکائو رو بهتره قبل از مخلوط کردن الک کنیم تا فاقد گلوله باشه.
در ظرف دیگه ای آب رو کم کم به مایونز اضافه و مخلوط میکنیم.
مایونز رقیق شده رو به مواد خشک اضافه و هم میزنیم.

مواد رو نباید خیلی هم بزنیم. زمانیکه دیگه گلوله آردی باقی نموند مخلوط کردن کافیه.

کف و دیواره قالب رو چرب میکنیم و مواد رو داخلش میریزیم. اگر از قالب بزرگ استفاده میکنیم زمان پخت بین 25 تا 35 دقیقه و اگر  از قالب های کوچک استفاده میکنیم بین 20 تا 25 خواهد بود.


برای کنترل پخت بعد از 20 دقیقه یک سیخ چوبی نازک یا سر چاقو رو وسط کیک فرو میکنیم و اگر بعد از خروج مواد بهش نچسبیده بود مغز کیک پخته. یادمون باشه 20 دقیقه اول زمان پف کیکه و اگر در فر رو باز کنیم پفش میخوابه. این مساله درباره تمام کیکها صادقه.


کاش میشد یه جوری تو عکس نشون میدادم چه بافت نرمی داره. اونقدر که موقع برش به چاقو میچسبه :-)




11 comments:

  1. وای من بارها تجربش رو داشتم توی کیکها و بیسکویتها واااااااااقعا بینظیر میشه طعمش من میدونم که خیلی خوشمزه هست

    ReplyDelete
  2. به به ، چه بافتی داره ، اوووووم ، حالا من تا حالا تجربه ی مایونز رو نداشتم ، از این بافت که معلومه عالیه ؛ دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  3. اي جونم به اون قوري گل قرمزي
    :)) و البته نوش جونتون

    ReplyDelete
  4. salam va tabrik sale no va ba tashakor az dastoraye kobeton ye soal dashtam age be jaye joshe shirin bekingpodr


    ra jaygozin konim az keyfiyate keyk kam mishe ?


    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست من
      سال نو شما هم مبارک عزیز

      در کیکهایی که بافت اسیدی دارند از جوش شیرین استفاده میشه
      بکینگ پودر از ترکیب چند ماده بوجود میاد که یکیش جوش شیرینه ولی مقدارش خیلی زیاد نیست
      کاکائو هم بافت اسیدی داره و همیشه تو کیکهای شکلاتی جوش شیرین هم استفاده میکنیم
      این کیک چون مایونز هم داره خیلی اسیدیه و باید حتما جوش شیرین استفاده کنیم
      با بکینگ پودر پف نمیکنه

      Delete
  5. سلام عاطفه جان
    من امروز اين كيك
    درست كردم ولي جوش نداشتم
    از ب ك استفاده
    كردم الان ديدم كه نبايد مي كردم كيك من پف كرد و طعمشم خيلى خوب شد ولى وقتى مى برم همش پودر ميشه :( چرا اينطورى شد به نظرتون؟ و من قالبم بزرگ بود و تقريبا ٤٥ دقيقه طول كشيد كه بپزه. مرسى سويل

    ReplyDelete
    Replies
    1. سویل جان
      این که میگی خشک شده یعنی زیاد تو فر بوده
      دوم میتونه از زیاد هم زدن باشه
      همونطور که تاکید کردم نباید زیاد هم بخوره
      اتفاقا به قدری بافتش نرم باید باشه که موقع برش مثل شکلات به چاقو میچسبه
      :-)

      Delete
  6. Man ke hamishe keikam kam por mikone,keikay ke ba tokhmemorgh hast, hala shyad in keik pof bekone,,, hatman to in 2-3 roz dorost mikonam ,Vali kheili keik jalebye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. امیدوارم اینبار کیت خوب بشه عزیز :-)

      Delete
  7. Sala. Atefeh Jon mamnun az in dastore alyt , man chand bar dorostesh kardam va kheili dost dashtim, mammnun azizam in avalin tajrobeye man bod ba mayonez, montazere dastorhaye badit hastim, mamnun samaneh

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جون سمانه جون
      :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...