Pages

Saturday, April 6, 2013

شیرینی تَرَک لیمویی




اول از همه بگم که از پختن این شیرینها بسی خوشحال و مسرورم :-) که محفلهای گرم و دوستانمون رو در بهاری که تازه از راه رسیده ولی هنوز سرده، گرمتر و شیرین تر کرد.
و البته بعضی دوستان رو هم به شیرینی پزی علاقه مند کرد.

دستور شیرینی ترک شکلاتی رو پیش از این نوشته بودم. این شیرینی هم مثل قبلی ظاهری ترک (tarak) خورده و مغز نرمی داره و عطر و مزه لیمو کاملا محسوسه.

مواد لازم:

کره 1/2 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 1،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
آبلیمو تازه 1 قاشق سوپخوری
رنده پوست لیمو 1،1/2 قاشق چایخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/8 قاشق چایخوری
پودر قند حدود 1/2 پیمانه



مثل همیشه اولین کاری که میکنیم فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
پوست لیمو رو رنده ریز میزنیم. یادمون باشه که فقط لایه زرد رنگ رو احتیاج داریم و لایه سفید زیرین به دردمون نمیخوره.


کره و شکر رو با همزن خوب مخلوط میکنیم تا روشن و کرمی شکل بشه. تخم مرغ، رنده پوست لیمو، آبلیمو و وانیل رو یکی یکی و با فاصله اضافه و خوب مخلوط میکنیم.

در ظرف دیگه ای سایر مواد خشک رو به جز پودر قند با هم مخلوط میکنیم. در 2 یا 3 مرحله به باقی مواد اضافه میکنیم.


خمیر رو بیش از حد ورز نمیدیم که روغن پس نده. آرد بیشتر هم اضافه نمیکنیم که شیرینیمون سفت نشه.
* میتونیم در این مرحله چند قطره رنگ خوراکی زرد به مواد اضافه کنیم که کمک میکنه ترکهای سطحی بعد از پخت بیشتر دیده بشند.
از خمیر گلوله های به اندازه گردو جدا میکنیم. من البته کمی کوچکتر گرفتم.
پودر قند رو داخل ظرف لبه داری مثل خورشت خوری میریزیم، شیرینیها رو چند تا چند تا داخلش میندازیم و ظرف رو میچرخونیم تا همشون قل قل بخورند و آغشته به پودر قند بشند. اینطوری کمتر زمان میبره تا دونه دونه :-)
و روی کاغذ روغنی داخل سینی فر میچینیم، با فاصله.


داخل فر قرار میدیم، مدت 10 تا 11 دقیقه تا بپزند.


نکته خیلی مهم اینه که بعد از پخت شیرینیها خیلی نرم هستند اینقدر که اگر لمسشون کنید سطح شیرینی فرو میره و به همون شکل باقی میمونه. لطفا فکر نکنید که نپخته و بگذارید تو فر که باعث میشه خشک بشه یا بسوزه.
4، 5 دقیقه ای زمان میدیم تا کاملا خنک بشند و از سینی خارجشون میکنیم. بعد از سرد شدن کامل داخل ظرف دردار داخل یخچال نگهداری میکنیم.


خمیر شیرینی حین پخت از هم باز میشه و کمی هم پف میکنه و حین خنک شدن بیرون از فر پفش میخوابه و باعث میشه ظاهرش ترکدار بشه.


همین دستور رو میتونیم با رنده پوست و آب پرتقال امتحان کنیم.
به به ... .........

source:heatherhomemade.com

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

این شیرینیها رو چند روز بعد پرستوی عزیز درست کرده و به جای کره از مارگارین استفاده کرده. خمیر موقع پخت بیشتر باز شده و ترکها مشخص ترند.
ممنون دوست گلم :-)


31 comments:

  1. با نگاه اول بهش دل بستم طعم ترش و شیرین خوبی باید داشته باشه حتما امتحان میکنم مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. خیلی خوشمزست مهناز جون
      حتما درست کن
      :-)

      Delete
  2. ino man alan dorost kardam khaili khobbb shodddddddddmamnonnn atr limosh ra khaili dost daram :) :))))))))))

    ReplyDelete
  3. عاطفه جون چه وبلاگ زیبایی دارید. تشکر، سوزان

    ReplyDelete
  4. سلام عاطفه جون ،امیدوارم نوروز خوبی رو گذرونده باشید و سال خوشی رو آغاز کرده باشید.
    دستتون درد نکنه ،خیلی خوش عطر و خوش مزه به نظر میان

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون عزیزم
      ایشالا شما هم سال خوبی پیش رو داشته باشید :-)

      Delete
  5. فکر می کنم لیلا جون هم دستور این شیرینی رو گذاشته بود که خیلی ازش خوشم اومده بود ولی نمی دونم چی شد که یادم رفت و وقت نکردم درستش کنم .خوشحالم که شما گذاشتیدش که من یادم بیاد و حتما درستش کنم.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ارغوان جون حتما درست کن
      من برای هرکی بردم این شیرینی رو خوشش اومده
      :-)

      Delete
  6. bah bah doostam che kardi..... aliyeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیز ... اسمت رو ننوشتی برام !!!!

      Delete
  7. bah bah doostam che kardi... man atre limoo ro kheyli doost daram raftam ke dorostesh konam

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جون پرستو جون :-)

      Delete
  8. وای که چه نرم و خوشمزه به نظر میرسه . دستت درد نکنه عاطفه جون .

    ReplyDelete
    Replies
    1. جات خالی عارفه ... خیلی خوش عطره

      Delete
  9. وای اینا چه قدرررررررررررر معلومه خوشمزه و لطیفه..حتتتتتتتما درست می کنم

    ReplyDelete
  10. booooooos doostam

    ReplyDelete
  11. به ظاهر که خیلی دل چسبه ممنون. فقط من یه سوال دارم . شیرینی رو که گلوله ای شکل درست کردید بعد از پخت به این شکل صاف میشه؟؟؟؟؟؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bale aziz
      Kare baese baz shodane khamir heine pokht mishe
      :-)

      Delete
  12. ba salam, man josh sheren ra dar alman payda nakardam, misha agar shoma ba zaban almani ba man begen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. میشه
      Speisesoda یا Backsoda یا Speisenatron
      منم تو یاهو پیدا کردم اینا رو
      امیدوارم پیدا کنی
      :-)

      Delete
  13. Atefaeh jan in shirini narm mishe ,man mikham ba porteghal dorost konam mamnun

    ReplyDelete
  14. Rasti man byshtare oghat kafe sinimo charb mikonam, moshkeli pish miad age kagaz roghani nazaram, mamnunnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. فکر نکنم
      چربشم کنی خوبه
      ولی خوب با کاغذ جدا کردنشم از سینی راحت تره

      Delete
  15. Atefeh jan aya in shirini narm mishe???

    ReplyDelete
    Replies
    1. میبخشی عزیز
      دیروز متوجه نشدم جملت سوالیه
      :-)
      بله
      مغزش کاملا نرمه
      حتی بعد از سرد شدن کامل، وسطش کاملا نرمه

      کاش وقتی پیغام میگذارید با اسم باشه
      :-(

      Delete
  16. Salam atefeh jan man in shirini ro dorost kardam , fof kard va pofesham nakhabid' fekr mikoni bara chi bashe " sadaf

    ReplyDelete
    Replies
    1. صدف جان شرمنده دیر دیدم پیغامت رو
      مشکلی نیست عزیز
      شاید یه کمی بیشتر تو فر مونده و روش خشک شده
      اگه زیرش نسوخته و شیرینیت توش نرم مونده بعد از سرد شدن
      مشکل دیگه ای نداشته کارت
      نوش جون

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...