Pages

Tuesday, March 8, 2016

نان کشمشی صلیبی


اسم این نون کشمشی های خوشمزه هست Hot cross bun, یه نون نرم و شیرین کشمشی با یه صلیب روش که ریشه مذهبی داره و در گذشته در روز های خاصی پخته میشده. تاریخچه جالبی داره که میتونید اینجا بخونیدش; Hot cross bun

مواد اولیه:
آرد حدودا ۳,۱/۳ پیمانه
کشمش ۳/۴ پیمانه
مایه خمیر ۲,۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۱/۲ پیمانه (۱۱۵ گرم)
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۱ پیمانه
شکر ۱/۳ پیمانه (یا شکر قهوه ای)
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری 
دارچین ۳/۴ قاشق چایخوری 
جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق سوپخوری 

برای رویه:
آرد ۱/۲ پیمانه
آب ۶ قاشق سوپخوری
شکر ۱/۲ قاشق سوپخوری
عسل ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری


مایه خمیر و یه قاشق سوپخوری از شکری که داریم رو با شیر ولرم مخلوط میکنیم و ۱۰ دقیقه زمان میدیم تا مایه خمیر عمل بیاد. گرمای شیر باید اینقدری باشه که انگشت رو بشه داخلش نگه داشت.

داخل کاسه ای آرد, باقی شکر, نمک و ادویه ها رو با هم مخلوط میکنیم. اگه از آرد همه منظوره all-purpose استفاده کنیم همین مقدار که گفتم کافیه اگر نه مطمئنا مقدارش تغییر میکنه. با این وجود بهتره با همه آرد شروع نکنیم. چون اگه زیاد باشه خمیر سفت میشه. من با ۲  پیمانه شروع کردم.
کره آب شده که نباید داغ باشه رو با مایه خمیر مخلوط میکنیم. وسط مواد خشک رو گود میکنیم ورنده پوست پرتقال, مخلوط مواد مایع و تخم مرغ رو داخلش میریزیم و مخلوط میکنیم. کم کم ارد اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه. خمیر رو با آرد زیاد سفتش نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت نونمون بهتر میشه. سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم. در پایان ورز دادن کشمش رو اضافه میکنیم.
کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روش رو میپوشونیم و یه گوشه میگذاریم تا پف کنه، برای 1,5 ساعت.



وقتی خمیر حسابی حجیم شد, به ۱۲ قسمت تقسیمش میکنیم. هر قسمت رو گرد میکنیم. داخل سینی فر یا یه قالب ۹ در ۱۳ اینچ که چرب شده یا روی کاغذ شیرینی پزی میچینیم, روش رو با پارچه نازکی میپوشونیم و دوباره 30 دقیقه استراحت میدیم تا حجیم بشه. در این فاصله فر رو روشن میکنیم تا گرم بشه، با حرارت 350 درجه فارنهایت.


برای صلیب روی نونها, آرد و شکر رو مخلوط میکنیم. آب رو وسطش میریزیم و هم میزنیم. باید اینقدری غلیظ باشه که وقتی روی خمیر میریزیم نریزه. اگه از آرد دیگه ای جز همه منظوره استفاده میکنید مقدار آب کمتر یا بیشتری ممکنه نیاز باشه.
این خمیر رو داخل قیف یا پلاستیک زیپلاک میریزیم, نوکش رو میبریم و روی نونها یه + میکشیم.


مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که روشون حسابی طلایی بشه میپزیم.
وقتی از فر درآوردیم, تا گرم هستند عسل رو گرم میکنیم و با قلم مو روی نونها میمالیم.


من نونهام رو برای دوستی بردم که دارچین دوست نداره. به همین خاطر حذفش کردم از خمیر, اگر نه شاید دارچین خمیر رو یه کم تیره تر هم میکرد.


2 comments:

  1. سلاام عاطفه جون، میتونم این نون رو با آرد نون یا آرد کامل درست کنم؟ و یه سوال دیگه، نظرت در مورد خریدن ice cream maker چیه؟ چون دوتا کوچولو دارم که هر دوشون بستنی خیلی دوس دارن. منم دوس دارم خودم همه چی رودرست کنم. ممنون میشم راهنماییم کنی.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام ناهید جان
      نون مغذی تر میشه خوب, خیلی هم خوبه
      فقط مقدار اردتون خیلی کمتر میشه
      با ۱,۵ تا ۲ پیمانه ارد شروع کنید و بعدش کم کم ارد اضافه کنید تا خیلی سفت نشه
      درباره بستنی ساز هم بگم که بودنش بستنی با کیفیت بهتری بهتون میده
      نوع سادش رو اگر بخرید که مصرف خانگی داره, یه مخزن داره که باید ۷ تا ۸ ساعت قبل بگذارید فریزر تا یخ بزنه
      و مایع بستنی هم بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه که داخل بستنی ساز خودش رو گرفت باید چند ساعتی هم داخل فریزر بمونه تا کامل سفت بشه
      منظورم اینه که از نظرزمان شاید به صرفه به نظر نیاد اما کیفیت بستنی خوب میشه اگه رسیپی خوبی هم داشته باشید

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...