این پلوی خوشمزه رو از یک دوست کلمبیایی یاد گرفتم. ساده و در عین حال متفاوته و با طبع ایرانی جور درمیاد. ورژن دوست من خیلی شیرین بود و از برنج کوتاه استفاده کرده بود.
بعد از سیر و سیاحتی در سایتهای آشپزی یه دستور هماهنگ با سلیقه ایرانی پیدا کردم. من از برنج تیلدا استفاده کردم و شکر داخل دستور هم که اصلا اونقدری نیست که مزه شیرین به غذا بده.
خلاصه که به امتحانش میارزه :-)
مواد لازم:
شیرنارگیل 400 سی سی
برنج 2،1/2 پیمانه (500 گرم)
آب 3،1/2 پیمانه
کشمش 200 گرم
شکر قهوه ای 40 گرم (4 قاشق سوپخوری)
نمک 1 قاشق چایخوری
اول از همه بگم که شیرنارگیل اگه در دسترس نیست، درست کردنش خیلی راحته و دستورش رو لیلا جون قبلا برامون گذاشته. اینجا کیک کنید برای رسیدن به دستور.
مواد لازم:
شیرنارگیل 400 سی سی
برنج 2،1/2 پیمانه (500 گرم)
آب 3،1/2 پیمانه
کشمش 200 گرم
شکر قهوه ای 40 گرم (4 قاشق سوپخوری)
نمک 1 قاشق چایخوری
اول از همه بگم که شیرنارگیل اگه در دسترس نیست، درست کردنش خیلی راحته و دستورش رو لیلا جون قبلا برامون گذاشته. اینجا کیک کنید برای رسیدن به دستور.
شیر نارگیل رو مستقیما در قابلمه ای که میخوایم برنج رو داخلش دم کنیم میریزیم و روی شعله متوسط قرار میدیم. از زمانی که شروع به جوشیدن میکنه باید با قاشق چوبی مدام هم بزنیم.
شیرنارگیل شروع به غلیظ شدن میکنه. 10 تا 15 دقیقه زمان میبره تا کاملا غلیظ بشه. کم کم خمیری شکل میشه و بافتش به دو بخش روغنی و ذرات سفید رنگ تقسیم میشه.
در این مرحله مواد خیلی سریع تغییر رنگ میدند و ذرات نارگیل داخل روغن سرخ و برشته میشند. خیلی حواسمون باشه که نسوزه.
* نکته : بعد از پخت توقع نداشته باشد نارگیل تو پلو ببینید.همونطور که تو عکس مشخصه اون همه شیر نارگیل همین یه ذره شد. اگر میخواید نارگیل بیشتری داشته باشید مقداری نارگیل ریز خرد شده همون اول کار با شیرنارگیل مخلوط کنید.
کامل که قهوه ای شدند برنج رو اضافه میکنیم.
کامل که قهوه ای شدند برنج رو اضافه میکنیم.
خوب مخلوط میکنیم تا همه برنج به روغن نارگیل آغشته بشه.
وقتشه که آب، شکر قهوه ای و نمک رو اضافه کنیم و طبق روال معمول برنج رو دم کنیم.
فقط زمانی که آب برنج کشیده شد کشمش رو مخلوط میکنیم و زمان میدیم تا دم بکشه.
** من برای برنجم یک پیمانه بیشتر آب مناسب بود. از هر برنج دیگه ای استفاده میکنید، متناسب با تجربه و سابقش آب اضافه کنید.
شکر قهوه ای که استفاده میکنیم مقدارش زیاد نیست و میتونم بگم شیرینی غذا بیشتر به خاطر کشمشه. شکر قهوه ای بیشتر به خاطر طعم خاصش به خوشمزه شدن غذا کمک میکنه.
طعم شکر قهوه ای و بوی برشتگی رو خیلی دوست دارم تو این پلو.
به عنوان مکمل من گوشت اردک رو با آلو پختم تا ترکیب غذام کمی ترش و شیرین بشه.
چند تا عکس اول رو از مراحل کار از صفحه منبع گذاشتم چون خیلی واضح بودند.
پیشاپیش نوش جون ..........
source:lacuisinedebernard.com
چه غذاهای جالبی می ذاری عاطفه جون هنوز مافین چغندرت تو ذهنم است این پلوئم همین طور تا بحال نشنیده بودم بشه با نارگیل پلویی درست کرد
ReplyDeleteمرسی بابت این دستورات جدیدت
ممنون لاله جون
Delete:-)
غذاهای کلمبیایی خیلی رایج نیستند
ولی اینجا مهاجر کلمبیایی خیلی زیاده
خیلی بیشتر از ایرانیها
منم دوستایی داشتم و ازشون یاد گرفتم
یه سری از پلوهای مخلوطشون خیلی به ما نزدیکه
این یکی ولی به نظر منم خاصه
و مزش عالیه
هوووووووووم چه خوشمزه
ReplyDeleteجات خالی لیلا جون
Delete:-)
دستتون درد نکنه عاطفه جون ،خیلی جالب به نظر میاد.من عاشق نارگیلم .باید حتما امتحانش کنم ولی احتمالا بدون کشمش یا فقط کمی روش برای تزیین بریزم جون غذای شیرین تو خونه ی ما طرفدار نداره.خیلی ممنون بابت دستور
ReplyDeleteبدون کشمشم خوشمزه میشه ... نوش جونت بشه عزیز
Delete:-)
خیلیییییییییی جالب بود...یعنی خیلی خوشم اومد...مرسی ..خیلی دستورات رو دوست دارم
ReplyDeleteخواهش میکنم هانی جون :-)
Deleteسلام عاطفه جان.شیر نارگیل رو میشه با پودر نارگیل هم درست کرد یا حتما باید نارگیل تازه باشه؟ممنون که همیشه با صبوری به سوالام جواب میدی
ReplyDeleteسلام عزیز
Deleteخواهش میکنم
باید نارگیل تازه باشه
که هم بافتش تازست هم اینکه به آب داخل نارگیل احتیاج داریم برای درست کردن شیر نارگیل
پودر نارگیل خیلی خشکه
خسته نباشید عاطفه جان پلو با طعم نارگیل حتما خیلی خوشمزه است دستتون درد نکنه . عالیه
ReplyDeleteخواهش میکنم صفا جان :-)
Delete