Pages

Thursday, March 3, 2016

رولت خامه ای


یعنی اون مزه ای که رولت ایرانی داره, هیچ رولتی نداره. ما غربت نشینا همش دنبال نوستالژی هامون بدو بدو میکنیم, در حالی که وقتی ایران بودیم و همه چی در دسترس, دیر به دیر یادش میافتادیم. من تا قبل از مهاجرت خیلی اهل خامه خوردن و شیرینی های پر خامه نبودم, اما حالا همش دنبال رسیدن به اون بافت و مزه شیرینی و خامه ایرانی ام.

همسرم یه برش از این رولت که خورد گفت یعنی این خود اصل جنسه :) منم که کلی ذوق کردم بلاخره به فرمول مورد نظر رسیدم. حالا فرمول که میگم نه اینکه خیلی پیچیدست و من یه معادله عجیب کشف کردما !! اتفاقا سادگی کیک هست که دوست داشتم. تخم مرغ زیاد نداره و نیاز به جدا کردن سفیده و زرده نیست, و اصلا بوی تخم مرغ نمیده.

مواد اولیه :
آرد ۸۵ گرم
شکر ۸۵ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱ قاشق چایخوری
شربت بار ۲ قاشق سوپخوری

خامه فرم گرفته شیرین
کمی کره

برای شربت بار:
گلاب ۱/۳ پیمانه
آبلیمو تازه ۲ قاشق سوپخوری
شکر ۱,۱/۴ پیمانه
آب ۱/۳ پیمانه
corn syrup (یا بادکا یا گلوکز یا عسل) ۲ قاشق سوپخوری


اول از همه بگم برای تهیه خامه فرم گرفته,
اگر ایران زندگی میکنید میتونید آمادش رو تهیه کنید یا با استفاده از خامه صبحانه خودتون درست کنید. روش تهیه رو اینجا میتونید بخونید : خامه فرم گرفته با استفاده از خامه صبحانه 
اگر هم خارج از ایران زندگی میکنید با whipping cream میتونید آمادش کنید با این روش : خامه فرم گرفته 
من از روش دوم استفاده میکنم و به جای شکر یا پودر قند, عسل میریزم داخل خامه.
برای آماده کردن شربت بار مواد رو با هم روی شعله قرار میگذاریم تا قوام بیاد و کمی غلیظ بشه. گلاب رو در پایان اضافه میکینیم تا عطرش رو حفظ کنه. اضافه کردن زعفرون هم کاملا سلیقه ایه. از این شربت برای درست کردن شیرینی های دیگه یا نوشیدنی های خنک, حتی مخلوط با سالاد میوه میشه استفاده کرد. 


فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
تخم مرغ ها با همزن مخلوط میکنیم تا از لختگی در بیان. بعد شکر و وانیل رو اضافه میکنیم. مجددا هم میزنیم اینقدر که رنگ تخم مرغ ها روشن بشه و حجمشون حد اقل ۳ برابر. حین هم زدن شربت بر رو هم مخلوط میکنیم.
آرد روی تخم مرغ ها الک و با لیسک مخلوط میکنیم, فقط در حدی که گلوله ای باقی نمونه. نباید زیاد هم بزنیم که کیک سفت نشه.


به یک سینی فر ۱×۱۰×۱۵ اینچ ( ۳۰ در ۴۰ سانتیمتر ) نیاز داریم. کف سینی رو کمی چرب میکنیم, کاغذ شیرینی پزی روش پهن میکنیم و مایع رولت رو داخل سینی میریزیم. روش رو کاملا صاف و یکدست میکنیم. یکدست شدن سطح کار خیلی مهمه چون مایع رولت فقط یه لایه نازکه و حین پخت قسمتهای ضخیمتر کامل نمیپزه و قسمت نازکتر خشک میشه. سینی رو داخل فر گرم قرار میدیم، برای ۸ دقیقه.
کیک رو که از فر خارج کردیم, یه حوله آشپزخونه روی کیک پهن میکنیم یا اگه یه سینی هم اندازه سینی فر داریم روش برمیگردونم (بدون اینکه با سطح کیک در تماس باشه). زمان میدیم تا کاملا خنک بشه.


خنک که شد اطرافش رو از سینی جدا میکنیم، یه دستمال تمیز نخی آشپزخونه بزرگتر از سایز سینی روش پهن میکنیم و سینی رو برمیگردونیم. کاغذ روغنی رو از سطحش جدا میکنیم.
خامه آماده رو روش میمالیم و یکسان همه جا پخش میکنیم. حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم خامه فرم گرفته لازم داریم تو این مرحله.


رولت رو از عرض مستطیل رول میکنیم و سلفون میپیچیم. یک ساعت داخل یخچال و یک ساعت هم داخل فریزر میگذاریم.
برای سرو من روش پودر قند پاشیدم, با کمی خامه و شکلات شیری که روش رنده کردم.


یادمون باشه رولت رو بلافاصله بعد از رول کردن برش نزنیم که متلاشی میشه.
برای برش زدن هم بهتره از چاقوی اره ای استفاده کنیم و چاقو رو بعد از هر برش با آب ولرم خیس و خشک کنیم.


3 comments:

  1. سلام
    ممنون از اموزشهای خوبتون
    میخواستم اگر میشه در مورد بافت نان این رولت توضیح بدید ایا نرم هست یا نه
    من از روی چند تا رسپی مختلف درست کردم ولی تو هیچ کدوم قسمت نان یا کیک رولت نرم نیست و بافت کیک مانند نداره
    خلاصه مثل رولتهای ایران نمیشه

    ReplyDelete
    Replies
    1. ام دوست عزيز
      بله اگر نكاتى كه گفتم رو رعايت كنيد كاملا بافت اسفنجى و نرم پيدا ميكنه كيكمون
      مهمترين دليل سفت شدن كيك اينه كه وقتى آرد اضافه ميشه زياد هم ميخوره
      اين نكته در مورد همه كيكها صادق هست
      فقط در حدى هم بزنيد كه گلوله اى باقى نمونه

      Delete
  2. سلام
    من چندین بار از روی این رسپی رولت درست کردم و خیلی خوب شد
    به نسبت رسپی های دیگه خیلی راحتتر و بدون دردسر
    فهمیدم نکته اش برای اینکه کیکش نرم بشه آینه که چند ساعت قبل از سرو درست کنیم که بمونه و رطوبت خامه کمی جذب کیکش بشه
    البته نکته ای هم که شما در مورد هم زدن آرد گفتن مهم بود
    باز هم ممنونم
    فریده

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...