Pages

Tuesday, April 9, 2019

نان جودوسر، موز و خرما


یه نون فوری یا کیک دیگه آوردم, بدون شکر, کم روغن و با بافت عالی. دستور نسبتا مشابهی رو با سیب زمینی شیرین و شیره افرا قبلا گذاشته بودم که اون هم بی نظیره.

مواد اولیه:

آرد ۱ پیمانه
جودوسر ۳/۴ پیمانه
موز له شده ۱ پیمانه
روغن مایع گیاهی ۱/۴ پیمانه
شیره خرما ۳/۴ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
بکینگ پودر ۱,۱/۲ قاشق چایخوری
دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری
زنجبیل ۱/۴ قاشق چایخوری
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
جوزهندی ۱ پینچ 
نمک 1 پینچ
کنجد (به دلخواه - برای رویه )



برای شروع فر رو با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
تخم مرغها رو هم میزنیم تا از لختگی دربیان. وانیل, روغن، موز  و شیره خرما رو یکی یکی اضافه مکنیم. (از موز رسیده یا حتی خیلی رسیده استفاده کنید.)


در ظرف دیگه ای تمام مواد خشک رو مخلوط و به مایع اضافه میکنیم. در حدی هم میزنیم که ارد مخلوط شه و گلوله ای باقی نمونه. زیاد هم زدن آرد داخل کیک ها موجب سفت شدن کیک میشه.
میتونید در این مرحله حدود نیم پیمانه از هر مغز خورد شده ای که دوست دارید یا حتی شکلات چیپسی به مواد اضافه کنید .



قالب رو چرب و کاغذ شیرینی پزی پهن میکنیم. مواد رو داخل قالب میریزیم و روش رو پر از کنجد میکنیم. میتونید حذفش کنید یا به جاش از پودر نارگیل استفاده کنید.

برای ۵۰ تا ۵۵ دقیقه داخل فر گرم میپزیم، که البته این زمان پخت خیلی بستگی به سایز قالب و ضخامت مواد داره. من مواد رو داخل ۴ تا قالب کوچیک ریختم, زمان پخت هم کمتر شد.

بعد از پخت حدود ۱۰ دقیقه استراحت میدیم. از قالب خارج میکنیم تا کامل خنک بشه.


و اما  ۲ تا نکته مهم :
اول اینکه حتما صبر کنید تا کاملا خنک بشه بعد برش بدید یا تکه کنید. درغیر اینصورت ممکن هست فکر کنید نپخته. 

دوم اینکه به دلیل نبود شکر, بافت کیکی متفاوتی رو خواهید داشت  که اگه کیک پز باشید متوجه این موضوع خواهید شد. یه کمی حالت لاستیکی و انعطاف پذیری داره و زیاد تُرد نیست. ولی بافتش به شدت نرمه. همه اینها به دلیل نبود شکر هست .


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...