Pages

Monday, September 3, 2012

نان باپز - Baps Bread


دستور این نون تپلی های خوشمزه رو از رز عزیز یاد گرفتم. واقعا عالی بودند، نرم و خوش عطر. طرز تهیه هم خیلی آسونه، ولی اگه مشکل و طولانی هم بود به زحمتش می ارزید.

مواد لازم :

پودرخمیرترش 2 قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
آب ولرم 1/2 پیمانه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
آرد 2،1/4 پیمانه
کره 40 گرم


برای شروع پودرخمیرترش و شکر رو در مخلوط شیر و آب ولرم حل میکنیم و 10 دقیقه ای صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه.

داخل کاسه ای آرد و نمک رو میریزیم و کره ای رو که به دمای محیط رسیده و نرم شده داخلش میندازیم. با دست کره رو به خورد آرد میدیم اونقدری که دیگه گلوله ای از آرد یا تکه ای از کره باقی نمونه. این مرحله از کار رو خیلی دوست دارم چون نرم و چرب شدن آرد زیر انگشتان کاملا قابل احساسه و همین مرحلست که باعث عطر عالی نون میشه.
وسط آرد رو گود میکنیم و مخلوط خمیرترش رو داخلش میریزیم. با دست شروع به هم زدن میکنیم و آرد رو از اطراف به وسط میاریم تا خمیر جمع بشه. گلوله آرد رو روی سطح آردپاشی شده ای حسابی ورز میدیم. 

خمیر رو داخل ظرفی که کمی چرب شده قرار میدیم و روش رو میپوشونیم. گوشه گرمی قرارش میدیم تا حجمش زیاد بشه، به مدت 1 ساعت. تفاوت حجم خمیر نسبت به ظرف در عکس پایین قابل مشاهدست.


خمیر رو 6 قسمت میکنیم و هر قسمت رو گرد میکنیم. سینی فر رو آرد پاشی کرده و گلوله های خمیر رو با فاصله از هم داخل سینی میچینیم.
نکته ای که قابل یادآوریه اینه بهتره فقط قسمتهایی از سینی که قراره خمیرها رو بچینیم آردپاشی کنیم. من دفعه اول که این نون رو پختم تمام سینی رو آرد پاشیدم و حین پخت، آردهای اضافی سوختند.


اگه نون رو خیلی تپلی دوست نداریم تو همین مرحله کمی روی خمیر رو فشار میدیم تا ضخامتش کم بشه، ولی زیاد نه چون این نون باید تپل و مغزدار باشه. روی خمیرها رو سوراخ عمیقی ایجاد میکنیم. روی خمیرها رو با پارچه سبکی میپوشونیم و 20 دقیقه زمان میدیم تا دوباره پف کنه. 
فر رو هم روشن میکنیم با حرارت 450 درجه فارنهایت تا گرم بشه.

روشون رو آرد میپاشم و سینی رو داخل فر داغ قرار میدیم، مدت 15 دقیقه, یا کمی بیشتر. دوباره پف میکنند و روشون طلایی میشه.


بعد از یک ربع ساعت 6 تا نون استثنائی تحویل میگیریم.
دست رزی خانم هم درد نکنه. فردا صبحش صرف صبحونه شد نونها.


نوش جان ... ...........

5 comments:

  1. به به ؛ عاطفه جان ؛ چه کردییییی ، نوشش جونتون دوستم، پس رفتی تو کارش داداش :)))))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره آبجی ... دم شما گرم

      Delete
  2. خیلی عالی شده دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  3. وا عاطفه جون این نونها چرا انقدر بامزه هستند؟؟ادم دلش نمی آذ اونارو بخوره .ممنون دست شما درد نکنه .عاطفه جون شما چون خوردید می پرسم ایا برای همبرگز یا غذاهای ساندوچی مناسبه یا نه؟

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...