Pages

Tuesday, September 18, 2012

کوکی مرمری



به این شیرینیها، شیرینی خشک دو رنگ هم گفته میشه که دستور ساده ای داره. بعضی در خمیر از تخم مرغ استفاده میکنند و بعضی هم نه. خیلی ترده و از اون دسته شیرینی هاییه که همه پسنده.
مهمتر اینکه 2 رنگ خمیر رو میشه به اشکال مختلف کنار هم قرار داد تا شیرینیهای قشنگ و متنوعی داشته باشیم. از هر اسانسی که خواستیم میتونیم داخلش استفاده کنیم. وانیل, نعنا, بادام, پرتقال, ... 


مواد لازم:
کره 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 2،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
عصاره وانیل 1،1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 پنچ

برای خمیر شکلاتی :
پودر کاکائو 6 قاشق سوپخوری 
کره آب شده 2  قاشق سوپخوری
شیر 2  قاشق سوپخوری


برای شروع کره رو که به دمای محیط رسیده و نرم شده با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری با همزن مخلوط میکنیم تا کاملا کرمی شکل بشه. تخم مرغ، شیر و عصاره رو یکی یکی اضافه میکنیم.
آرد و بکینگ پودر و نمک رو هم مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه. به هیچ وجه آرد بیشتری اضافه نمیکنیم. خمیر کمی چسبناک ممکنه باشه. کاملا طبیعیه و داخل یخچال که بره مشکل حل میشه. خمیر رو دو نیم میکنیم.

برای خمیر شکلاتی, کره, پودر کاکائو و شیر رو مخلوط میکنیم تا خمیری شکل بشه. این یه کوچولو خمیر رو به نیمی از خمیر اضافه و مخلوطش میکنیم تا یک دست بشه. خمیر رو بیش از حد هم ورز نمیدیم که به روغن میوفته.
من هر خمیر رو سه قسمت کردم چون سه مدل میخواستم برش بزنم.


2 خمیر رو با هم کمی مخلوط میکنیم ولی زیاد ورزشون نمیدیم تا به خورد هم نرند. فقط به طور نامرتب با هم مخلوط بشند.
خمیر رو بعد از مخلوط شدن با هم داخل سلفون لوله کردم و یکیش رو از کناره ها صاف کردم تا بعد از برش مربع شکل بشه. 
دو طرف سلفون رو فیکس میکنیم و یخچال میگذاریم تا ۱ ساعت خمیر استراحت کنه.


برای مدل دیگه از خمیر گلوله های کوچکی به اندازه فندق برمیداریم (ترجیحا فندق فرضی درشت باشه)، همه رو در ظرفی کنار هم میچینیم، مدت 1 ساعت در یخچال قرار میدیم.


بعد از 1 ساعت لوله خمیری رو برشهای 5 تا 6 میلیمتری میزنیم و روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار میدیم. بقیه شیرینیها رو هم با فاصله داخل سینی میچینیم.


فر رو باید از قبل با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن کرده باشیم تا گرم بشه. مدت 7 تا حداکثر 9 دقیقه داخل فر میگذاریمشون. 7 دقیقه میپزند و از اون به بعد زیرش شروع به قهوه ای شدن میکنه. 9 دقیقه حداکثر زمانیه که بیسکوئیت تحویل میگیریم چون بیشتر از این دیگه شروع به تغییر رنگ میکنه.
از فر که درشون آوردیم 1 دقیقه میگذاریم تا از حرارت بیفتند و از سینی خارج میکنیم.


نکته مهم : یک سری بسکوئیت که داخل فر رفت باقی خمیر رو داخل یخچال برمیگردونیم تا خمیر شل نشه. یا اگه سینی دومی داریم اون رو پرش میکنیم.


من به جای عصاره وانیل از عصاره بادام استفاده کردم. کنار شکلات خیلی خوب میشه. شد کوکی شکلاتی بادومی.  به به ... ..........



20 comments:

  1. وای چه شیرینی های گوگولی شدن ، دست گلت درد نکنه ، معلومه که خوشمزست

    ReplyDelete
  2. اولین عید که جای خود داره ولی کلا وقتی عید باشه و از خانواده دور باشی انگار حس و حال عید
    *** نیست
    به هرحال دستت درد نکنه عاطفه جان *** منم از این شیرینی مرمری درست کرده ام به قول تو همه پسندم
    :))) هست

    ReplyDelete
  3. یعنی‌ من عاشق اون لاکپشت هست با چه زحمتی داره شیرینی به دوش می‌کشه . عالیییییییی شده عاطفه جونم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره طفلکم
      مامانشم اونورتر نشسته بود
      ولی کمکش نمیکرد

      Delete
  4. سلام عاطفه جان
    وبلاگت و دیدم, خوشم اومد با اجازه لینک کردم.
    موفق باشی
    آشپزخانه یاسمین

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیزم
      منم لینکت میکنم

      Delete
  5. عاطفه جون با اینکه عضو بلاگت هستم نمیدونم چرا توی بوک ریدرم نمیبینمت

    :(

    ReplyDelete
  6. Afefeh Jon in shirini torde yan narme ?? Kheili Khob shodan makhsosan on ke bara eyd dorost kardi. Mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. سمانه جون ممنون
      کاملا ترده این شیرینی
      مثل بیسکوییت

      Delete
  7. man emroz dorost kardam kheyli seft shode va khamiresh az ham mipachid

    ReplyDelete
  8. سلام دوست عزیز
    من چند روز پیش درست کردم شیرینی رو و خیلی خیلی لطیف و خوشمزه بود. من کمی بیشتر کامائو ریختم که همسرم دوست نداشت و برای دفعه بعد عین دستورتون درست می کنم. خواستم تشکر کنم

    ReplyDelete
  9. عاطفه جون سلام. من این شیرینی رو خواستم درستش کنم اما خمیرش خیلی خشک شد و از هم پاشید. اصلا به هم نمیچسبید مثل این عکسی که تو گذاشتی از خمیرات. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرجان عزیز
      مطمئنا اندازه گیریها درست نبوده و نسبت کره و آرد متناسب نیست
      آرد بیشتر از حد بوده
      شاید آردی که استفاده کردید مناسب شیرینی پزی نبوده یا پیمانه ها مناسب نیستند

      Delete
  10. من آرد رو تغییر دادم و نسبت ها رو همین هایی که نوشته بودی گذاشتم ولی کماکان همون شکلی شد. عکسش رو می فرستم واست تو فیس بوک

    ReplyDelete
  11. سلام عاطفه خانوم عزیزم من یک مشگل کُلی دارم دلم میخواد علتش رو بدونم من هر موقع که شیرینی رو با تخم مرغ کامل درست می کنم یعنی سفبده رو هم اضافه می کنم شیرینی هام خیلی خیلی سفت میشه درست بر عکس زمانیکه فقط از زرده استفاده میشه اگر راهنماییم کنید خیلی خیلی ممنون میشم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. این خاصیت سفیده تخم مرغ هستش ... شاید بهتر باشه زمان پخت رو کم کنید یا با حرارت پایین تر بپزید :)

      Delete
  12. کاش کره رو به گرم بگید بعضی جاها نوشته 150 گرم بعضی جاهای دیگه گفته 200 گرم. چون روی قالب کره ها به گرم ذکر شده . اینطوری راحتتره .از وبلاگ خوبتون و وقتی که می ذارید ممنون

    ReplyDelete
  13. حق با شماست دوست عزيز. اين دستور قديمى تره، تو دستورهاى جديدتر به گرم هم مينويسم چون خيلى ها سوال شما رو ميپرسند
    يك پيمانه كره برابره ٢٢٧ گرم، يك دوم پيمانه كره ١١٣ گرم، يك سوم پيمانه ٧٦ گرم و يك چهارم پيمانه كره ٥٧ گرم هست.
    اين مقادير فقط مربوط به كره هست و با مواد ديگه مثل ارد و شكر تغيير ميكنه

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...