Pages

Wednesday, September 26, 2012

شیرینی تَرَک شکلاتی





این شیرینیهای خوشمزه مغز نرم شکلاتی داره و مزش جدا استثنائیه و به خاطر ظاهر ترک دارش شیرینی tarak گفته میشه.
با دستور لیلای عزیز درستشون کردم و در یک مراسم دور همی خورده شدند.

مواد لازم:

آرد 3/4 پیمانه
شکر  3/4 پیمانه (یا شکر قهوه ای)
کره 1/4 پیمانه
پودر کاکائو 1/3 پیمانه
شکلات چیپسی 1/3 پیمانه
بکینگ پودر 1،1/2 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
تخم مرغ 1 عدد

پودر بادام یا پودر شکر


آرد، شکر و بکینگ پودر رو مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم. شکر قهوه ای رو میشه جایگزین پودر شکر کرد تا رنگ شیرینی تیره تر بشه ولی شیرینیش کمتر میشه.

کره رو روی حرارت آب میکنیم و پودر کاکائو رو اضافه میکنیم. خوب هم میزنیم، از روی شعله برش میداریم، وانیل و تخم مرغ رو اضافه میکنیم و با همزن سریع هم میزنیم چون کره گرم بوده و نمیخوایم قسمتهایی از تخم مرغ سفت بشه.


مخلوط آرد رو کم کم به مواد اضافه میکنیم. تقریبا تا نصف آرد رو میشه اضافه کرد و با همزن مخلوط کردن رو ادامه داد ولی از اون به بعد دیگه خمیر سفت میشه و با دست باید هم بزنیم.
در آخر چیپس شکلات رو اضافه میکنیم. گرمای خمیر باعث نرم شدن شکلاتها میشه و حسابی با خمیر یکدست میشند. در حد مخلوط شدن کافیه، اصلا نمیخوایم شکلات به خورد خمیر بره.


از مواد گلوله هایی به اندازه گردو جدا میکنیم و داخل پودر بادام میغلطونیم. در غلطوندن شیرینیها باید حسابی سخاوت به خرج بدیم چون هرچی دورشون پرتر باشه از پودر سفید بعد از پخت ترکها بیشتر خودشون رو نشون میدند.
* به جای پودر بادام یا پودر شکر از پودر مغزهای دیگه هم میشه استفاده کرد ولی ترجیحا روشن باشه بهتره چون روی شیرینی تیره رنگ خودش رو بهتر نشون میده. همینطور کاملا پودری شکل باشه تا دور شیرینی رو خوب پوشش بده. بافتی مثل پودر نارگیل که واقعا پودر نیست نمیتونه این کار رو خوب انجام بده.


شیرینی ها رو با فاصله داخل سینی فر میچینیم، ترجیحا روی کاغذ روغنی. داخل فر که از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت گرمش کردیم قرار میدیم مدت 12 تا 13 دقیقه.


بعد از پخت صبر میکنیم تا خنک بشند بعد از سینی خارجشون میکنیم.

این شیرینی با اینکه رویه تردی داره ولی مغزش کاملا نرمه پس فکر نکنید که خوب نپخته یا اشتباهی در مواد اولیه داشتید.


از این مقدار مواد من 18 تا شیرینی داشتم، البته لیلا جون 16 تا شیرینی داشته، فکر کنم گردوی فرضی من موقع فرم دادن خمیر از گردوی فرضی لیلا کوچیکتر بوده :-)


با همین مقدار مواد یکبار هم شیرینیهای ریزتری درست کردم، خمیرها رو به اندازه فندقهای درشت دراوردم و فکر میکنم بین 30 تا 35 شیرینی داشتم.


من که خودم فقط یکی از شیرینیها خوردم، نوش جون همه اونایی که بقیش رو میل کردند ... ..........


18 comments:

  1. Vayyy Che zyba shodam,, kheili kheili havas angiz. Mamnun kheili veblage khobi darid

    ReplyDelete
  2. Vayyy Che zyba shodan. Kheili mamnun azizam . Kheili vebalge zybay darii,

    ReplyDelete
  3. نوووش جونت چقدر هم خوشکل شدن

    بالاخره توی بوک ریدرم اومید :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. دیدی بلاخره اومدم
      :-)

      Delete
  4. از شیرینیهای مورد علاقه ی من ؛ نوششش جونتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. واقعا خوشمزن
      همه دوست داشتند
      :-)

      Delete
  5. خیلی‌ عکس‌های خوشگلی‌ گرفتی عاطفه جون . شیرنیها هم خیلی‌ عالیییییییییی شدن عزیزم . مرسی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیزم
      جات خالی ی ی ی ی

      Delete
  6. deste shoma derd nekone kheyli ziba hesten.veli kash der mogee pokhtene shiriniha ez khageze alminiyumi estefade nemikerdin.chon der hengame pokhten mevadde shimyayi khageze aliminyum be shiriniha michesbe,be caye un ez khageze cherbi ke nemichesbe mitunin estefade konin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره عزیزم
      میدونم کاغذ مخصوصه این کاره
      از روی عادته
      کاغذ هم دارم تو خونه
      ولی از رو عادت فویل میکشم
      مرسی از راهنماییت
      نمیدونستم واسه سلامت ضرر داره

      Delete
  7. سلام
    اگر ممکن است ، لطقا اندازه ها رو به گرم بگین.
    زیرا اندازه پیمانه مشخص نمیباشد.
    با تشکر

    ReplyDelete
    Replies
    1. پیمانه های اندازه گیری اندازه استاندارد و ثابتی دارند دوست من
      در همه دنیا
      از فروشگاههایی که لوازم آشپزی و قنادی دارند میتونی تهیه کنی
      یه نگاهی به این لینک بنداز
      http://www.iranchef.com/learning/640px-measuringspoons1.jpg
      این هم یه لینک خوب برای تبدیل پیمانه به گرم
      http://www.yemalilar.com/2011/03/blog-post.html

      Delete
  8. سلام.این شیرینیها رو درست کردم اما چون درجه حرارت فر من فرق داره و با 170 کیک و شیرینی میسوزه درجه رو گذاشتم رو 150..دیشب که هنوز یه ذره گرم بودند خوردم روش یه مقدار خشک بود و وسطش نرم.گذاشتم تو ظرف در بسته و امروز صبح که رفتم سراغشون خشک خشک بودند حتی وسطشون.ایراد چیه؟مدت زیادی تو فر بودند؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. نیلوفر جون
      دمای 170 درجه سانتی گراد تقریبا برابر 350 فارنهایته
      و دماییه که باید شیرینی رو توش بپزی
      اگه دما رو کم کنی و زمان رو طولانی همون نتیجه رو نمیده
      چون شیرینی خشک میشه عزیزم
      باید زمان کوتاهی بپطه
      چون مغز شیرینی باید نرم بمونه
      حتی بعد از چند ساعت

      Delete
  9. منم پختم اما بوی شیرینی رو دوست نداشتم حالا به احتمال زیاد به خاطر پودر كاكائو ی بد بوده.شایدم کره.میشه راهنمایی کنید چه پودر كاكائو یی خوبه بگیرم؟همینطور کره؟یه سواله دیگه .ا شما شکر قهوه ای استفاده کردین یا سفید.پودره شکر یا خوده شکر؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. مریم جان یا کیفیت کاکائو پائین بوده یا شکلات چیپسی
      یا بیش از حد پخته و سوخته ولی چون تیرست معلوم نمیشه خیلی
      من از شکر سفید و کره معمولی استفاده کردم
      نمیدونم کجا زندگی میکنید
      !!!!!!!!!!!!
      تا بتونم راهنماییتون کنم چه مواد اولیه ای بخرید گلم
      :-)

      Delete
  10. پر توان باشید با این میزان آردی که گفتین مواد به صورت خمیر در نمی اومد که بشه گردش کرد مجبور شدم بهش آرد اضافه کنم امیدوارم که خوب در بیاد

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...