Pages

Saturday, September 29, 2012

اشترودل سیب



اشترودل یک شیرینی اتریشیه شامل لایه ای از خمیر نازک حاوی میوه های پخته یا کرم شیرین. البته میتونه با سبزیجات یا گوشت پخته پر بشه و به عنوان غذا سرو بشه.

به جای خمیر نازک میتونیم از خمیر فیلو استفاده کنیم که هم زمان آماده کردن شیرینی رو کوتاه میکنه و هم بعد از پخت ترد میشه.
این دسر برای دوستانی که حوصله یا علاقه ای به خمیر درست کردن ندارند یا یه دسر آسون دوست دارند خیلی مناسبه.

مواد لازم:

خمیر فیلو 7 ورق
سیب 3 عدد
شکر قهوه ای 1/3 پیمانه
کشمش 1/4 پیمانه
گردو 1/4 پیمانه
نشاسته ذرت 2 قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
آبلیمو تازه 1/4 پیمانه
رنده پوست 1 لیمو

مقداری کره آب شده و پودر شکر

خمیر فیلو رو باید زودتر از یخچال در بیاریم تا خمیر نرم بشه و قابل استفاده.

سیب رو پوست میگیریم و به صورت خلالهای نازک برش میزنیم. سیب، گردو، کشمش، شکر قهوه ای، آبلیمو، ادویه ها و رنده پوست لیمو رو داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا سیب کمی بپزه. همین قدر که سیب کمی نرم بشه و همه مواد به خرد هم برند کافیه چون سیب داخل فر هم زمان کافی برای پخت داره. قبل از برداشتن از روی شعله نشاسته ذرت رو میریزیم. خوب مخلوط میکنیم و بعد از 1 دقیقه از روی شعله برمیداریم.


برای استفاده از خمیر فیلو باید بگذاریم تا سرماش رو کامل از دست بده و نرم بشه چون خمیر خیلی نازک و شکنندست و در غیر اینصورت خرد میشه و نمیشه ازش استفاده کرد.
برای اماده کردن خمیر، روی یک دستمال نخی تمیز یا کاغذ روغنی یک ورق از خمیر رو پهن میکنیم و با قلم مو تمام سطحش رو کره آب شده میمالیم. خمیر دوم رو روش قرار میدیم و تا اخرین ورق خمیر این کار رو ادامه میدیم.


لایه آخر رو هم کره میمالیم و مخلوط سیب رو در 1/3 وسط خمیر میریزیم. خمیر رو مثل شکلهای پایین جمع میکنیم.


سینی فر رو کمی چرب میکنیم یا اینکه کاغذ روغنی پهن میکنیم داخل سینی. رول اشترودل رو برمیگردونیم و روی سینی قرار میدیم. مجددا کره میمالیم روش رو.
فر رو باید از قبل گرم کرده باشیم با حرارت 375 درجه فارنهایت.
سینی رو در فر قرار میدیم حدود 40 دقیقه، تا زمانی که روش طلایی بشه.


بعد از پخت روش رو پودر قند میپاشیم.
این دسر میتونه به صورت سرد یا نیمه گرم سرو بشه. بعد از پخت لایه های فیلو ترد و شکننده میشند. یه مغز نرم با یه روکش ترد. خیلی عالیه.
داخل یخچال باید نگهش داریم و اگر داخل ظرف در دار باشه خمیر ترد حسابی نرم میشه و برشش راحته.
پس باز هم اینکه چطوری بخوایم سروش کنیم دست خودمونه.



با چایی گرم تو عصرای پاییز و زمستون یا با یه کوپ بستنی وانیلی تو روزای تابستون خیلی میچسبه.
نوش جون ... ........


12 comments:

  1. دوست میدارم ؛ حتما خوشمزست ؛ دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  2. دوست میدارم خیلی‌ زیاددددددد . مرسی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی عزیزم .

    ReplyDelete
  3. میشه به جای شکر قهوه ای از شکرسفید استفاده کرد؟ ممنون رویا

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله رویا جون
      با شکر سفید هم خوب میشه
      فقط شکر قهوه ای طعمش یه کمی با سفید فرق داره
      ولی اگه ندارید با سفید هم خوبه

      Delete
  4. خمیر فیلو همان خمیر هزار لاست؟
    می شود از شیرینی فروشی ها هم تهیه کرد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه دوست من
      خیلی متفاوتند
      خمیر فیلو به نازکی کاغذ میمونه
      اگر ایران هستید واقعا نمیدونم که قنادیها دارند یا نه
      و اگر خارج از ایران هستید
      خیلی راحت تو یخچال تو فروشگاههای مواد غذایی پیدا میشه
      اگه این خمیر رو نداشتید
      از خمیر پیراشکی استفاده کنید
      فقط از 1 لایه
      خیلی هم ضخیم نباشه

      Delete
  5. تو ایران از سوپرهای بزرگ میشه خرید بهش میگن یوفکای باقلوا،ترکیه ای هست :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون شادی جون ..............
      :-)

      Delete
  6. Salam.merci atefe aziz .mikhastam begam ke az khamire hezar laa ham mishe estefade kard va kheili khub dar miad.man dar otrish zendegi mikonam va khode otrishiha az khamire 1000 la estefade mikonan.man in bar ba dastoore shoma dorost mikonam chon advie ha kami motevafete az chizi ke man mishnasam va benazar khoshmaze miad. Merci

    ReplyDelete
    Replies
    1. با خمیر ۱۰۰۰ لا هم خوب میشه, راحت تر هم هست و خوشمزه میشه :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...