Pages

Saturday, September 29, 2012

اشترودل سیب



اشترودل یک شیرینی اتریشیه شامل لایه ای از خمیر نازک حاوی میوه های پخته یا کرم شیرین. البته میتونه با سبزیجات یا گوشت پخته پر بشه و به عنوان غذا سرو بشه.

به جای خمیر نازک میتونیم از خمیر فیلو استفاده کنیم که هم زمان آماده کردن شیرینی رو کوتاه میکنه و هم بعد از پخت ترد میشه.
این دسر برای دوستانی که حوصله یا علاقه ای به خمیر درست کردن ندارند یا یه دسر آسون دوست دارند خیلی مناسبه.

مواد لازم:

خمیر فیلو 7 ورق
سیب 3 عدد
شکر قهوه ای 1/3 پیمانه
کشمش 1/4 پیمانه
گردو 1/4 پیمانه
نشاسته ذرت 2 قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
آبلیمو تازه 1/4 پیمانه
رنده پوست 1 لیمو

مقداری کره آب شده و پودر شکر

نبات


مواد لازم:

شکر 4 پیمانه
آب 1 پیمانه
زعفران
سیخ چوبی نازک

Wednesday, September 26, 2012

شیرینی تَرَک شکلاتی





این شیرینیهای خوشمزه مغز نرم شکلاتی داره و مزش جدا استثنائیه و به خاطر ظاهر ترک دارش شیرینی tarak گفته میشه.
با دستور لیلای عزیز درستشون کردم و در یک مراسم دور همی خورده شدند.

مواد لازم:

آرد 3/4 پیمانه
شکر  3/4 پیمانه (یا شکر قهوه ای)
کره 1/4 پیمانه
پودر کاکائو 1/3 پیمانه
شکلات چیپسی 1/3 پیمانه
بکینگ پودر 1،1/2 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
تخم مرغ 1 عدد

پودر بادام یا پودر شکر

Thursday, September 20, 2012

مربای کیوی و لیمو




یه مربای ترش و شیرین با عطر لیمو و کیوی.

مواد لازم :

کیوی 10 عدد
شکر 1 پیمانه
آب لیموترش تازه 1/2 پیمانه
رنده پوست لیمو 1/4 قاشق چایخوری

Wednesday, September 19, 2012

مافین موز و کره بادام زمینی



طعم کره بادام زمینی و موز با هم عالی میشه و هردوشون صبحانه مورد علاقه من هستند. مافینی شامل هردو طعم واقعا خوبی داره.

مواد لازم:

آرد 1،1/2 پیمانه
جودوسرپرک 1 پیمانه
شکر قهوه ای 3/4 پیمانه
ماست 1/2 پیمانه
موز له شده 1 پیمانه (2 عدد متوسط)
کره بادام زمینی 6 قاشق سوپخوری
روغن مایع گیاهی 2 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
تخم مرغ 2 عدد
بادام زمینی بو داده

Tuesday, September 18, 2012

کوکی مرمری



به این شیرینیها، شیرینی خشک دو رنگ هم گفته میشه که دستور ساده ای داره. بعضی در خمیر از تخم مرغ استفاده میکنند و بعضی هم نه. خیلی ترده و از اون دسته شیرینی هاییه که همه پسنده.
مهمتر اینکه 2 رنگ خمیر رو میشه به اشکال مختلف کنار هم قرار داد تا شیرینیهای قشنگ و متنوعی داشته باشیم. از هر اسانسی که خواستیم میتونیم داخلش استفاده کنیم. وانیل, نعنا, بادام, پرتقال, ... 


مواد لازم:
کره 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 2،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
عصاره وانیل 1،1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 پنچ

برای خمیر شکلاتی :
پودر کاکائو 6 قاشق سوپخوری 
کره آب شده 2  قاشق سوپخوری
شیر 2  قاشق سوپخوری

Saturday, September 15, 2012

کراکت تن ماهی



یک غذای ساده، سریع و کم هزینه. خیلی مناسبه برای دوستانی که وقت زیادی برای آشپزی ندارند.


برای سس:
ماست 1/3 پیمانه
مایونز 1/3 پیمانه
لیمو ترش 1 عدد
فلفل سیاه - نمک

برای کراکت:
تخم مرغ 2 عدد
پیازچه 4 عدد
گشنیز خرد شده 1/2 پیمانه
آرد سفید 1/4 پیمانه
آرد سوخاری 3/4 پیمانه + آرد سوخاری اضافه
سس خردل 1 قاشق سوپخوری
سس تند
نمک
ریحان خشک 1 قاشق چایخوری
پاپریکا 1 قاشق چایخوری
تن ماهی (170 گرمی) 4 قوطی


Wednesday, September 12, 2012

بستنی کیوی


کیوی از جمله میوه هاییه که خیلی مظلوم واقع شده. هر روز کلی دستورهای مختلف از انواع دسر و شیرینی و مربا با سیب و شکلات و هویج و  ... میبینیم ولی کم پیش میاد از بعضی میوه ها یادی کنیم.

مواد لازم :

شیر 100 سی سی
خامه 35% 200 سی سی
شکر 1 پیمانه
کیوی 5 عدد

نان دارچینی


مدل پیچیدن این نونها رو یادم نیست کدوم یکی از دوستان در صفحه فیسبوکشون share کرده بودند، ولی به نظرم خیلی جذاب اومد و مدتیه تو ذهنم مونده بود. خلاصه که بلاخره با یک دستور خمیر ساده درستش کردم.

مواد لازم :
آرد 2,1/4 پیمانه
پودر خمیرترش 2 قاشق چایخوری
شیر ولرم 1/3 پیمانه
کره 40 گرم
تخم مرغ 1 عدد
ماست 2 قاشق سوپخوری
شکر 3 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری

برای لابلای خمیر :
شکر
دارچین
کره

Saturday, September 8, 2012

پیراشکی عدس


این پیراشکی قرار بود پیراشکی فلفلی بشه که لیلا جون قبلا دستورش رو گذاشته بود. ولی خوب در اثر اتفاقات غیر قابل پیش بینی برنامه غذایی عوض شد.
برای این پیراشکیها فقط از دستور خمیر مشابه استفاده کردم و برای محتویات هم از سبزیجات باغچمون، البته به جز عدس، که طعم و بوی خوبی به پیراشکی داد.

برای خمیر:
آرد 1،1/2 تا 2 پیمانه
پودرخمیرترش 1/2 قاشق سوپخوری
آب ولرم 1/3 پیمانه
کره 40 گرم
تخم مرغ 1 عدد
ماست 1 قاشق سوپخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری

برای محتویات:
عدس 4 قاشق سوپخوری
سیر 1 حبه
پیازچه خرد شده 6 عدد
گوجه 1 عدد
ریحان و گشنیز خرد شده
رب گوجه 1 قاشق مرباخوری
فلفل دلمه ای کوچک 1 عدد
نمک، فلفل سیاه و پاپریکا، زردچوبه، زیره

برای روی پیراشکی:
زرده تخم مرغ
کنجد، تخم خرفه، تخم کتان (انتخابی)

Monday, September 3, 2012

نان باپز - Baps Bread


دستور این نون تپلی های خوشمزه رو از رز عزیز یاد گرفتم. واقعا عالی بودند، نرم و خوش عطر. طرز تهیه هم خیلی آسونه، ولی اگه مشکل و طولانی هم بود به زحمتش می ارزید.

مواد لازم :

پودرخمیرترش 2 قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
آب ولرم 1/2 پیمانه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
آرد 2،1/4 پیمانه
کره 40 گرم

Saturday, September 1, 2012

مافین هویج




مافینها در واقع کیکهای کوچکی هستند که با استفاده از ترکیبات متنوع مغذی شدند و میتونند صبحانه یا میان وعده خوبی باشند.


مواد لازم :


آرد 2 پیمانه
شکر قهوه ای 1،1/2 پیمانه
جودوسرپرک 1 پیمانه
کشمش و گردو (هردو یا یکی از آنها) 1/2 پیمانه
روغن مایع گیاهی 1/2 پیمانه
شیر (یا آب هویج) 1/2 پیمانه
هویج رنده شده 1،1/2 پیمانه
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
زنجبیل  1/2 قاشق چایخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
تخم مرغ 2 عدد


رشته پلو با لبو


رشته پلو هم یکی از غذاهای سنتیه که در مناسبتها بیشتر مورد توجه قرار میگیره و مانند هر غذای دیگه ای روشهای مختلفی برای پخت و سروش وجود داره. من هم از وقتی به یاد میارم رشته پلو رو به شکلهای مختلفی خوردم چون مادر و مادربزرگم اون رو همیشه با گوشت و سبزیجات مختلف همراه کرده و میپختند. به این شکل که گوشت یا سبزیجات با تکه های درشت یا کامل لابلای پلو قرار میگیره که به نظر من یه روش پخت بینظیره چون مواد و پلو عطر و طعمشون رو به هم میدن و نتیجه خوبی حاصل میشه. از طرفی هم هر بار میتونه متنوع و متفاوت از دفعه قبل باشه. 

یکی از ترکیباتی که خیلی میپسندم همراه لبو هست، البته نه دقیقا به این شکلی که من درست کردم. معمولا برشهای چغندر و مرغ لابلای پلو قرار میگیره ولی من از گوشت چرخ شده و چغندر رنده شده استفاده کردم تا بافت غذا یکدست تر باشه. 

مواد لازم:

برنج
رشته پلویی
چغندر قرمز
پیاز
گوشت چرخ شده
نمک، فلفل، تخم گشنیز، زیره سیاه

کیک فنجانی شکلاتی




این کیک کوچولوی خوشمزه یک کیک فوریه که در چند دقیقه آماده میشه. دستورش خیلی راحته و این مقدار برای یک فنجون کافیه. یکی از مزیتهاش اینه که تخم مرغ نداره و جایی برای نگرانی نیست که مبادا بوی تخم مرغ به خاطر پخت سریعش باقی بمونه.

طبق تجربه شخصی میتونم بگم که در 2 شرایط میتونه به دادمون برسه. اول اینکه دلمون یه کیک خوشمزه بخواد ولی حوصله کیک پختن طولانی یا خرید رفتن نداشته باشیم. این رسیپی بهترین راه حله. دوم اینکه یه شب دوستانمون بعد از شام منتظر کیک هستند و درست موقع سرو، کیکمون دچار سانحه بشه و از اونجایی که در چشمان دوستانمون خوندیم که چقدر الان دلشون کیک میخواد رومون نشه بگیم کیک نداریم. بازم این رسیپی ما رو نجات میده و طی چند دقیقه برای هر نفر یه کیک کوچک میتونیم حاضر کنیم. 

مواد لازم:


آرد 1 قاشق سوپخوری
شکر 1،1/2 قاشق سوپخوری
پودر کاکائو 1 قاشق سوپخوری
شیر 2 قاشق سوپخوری
روغن مایع گیاهی 1 قاشق سوپخوری
وانیل 1/8 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...