Pages

Saturday, December 29, 2012

پنکیک گندم سیاه - Buckwheat Pancakes


گندم سیاه، انگلیسی Buckwheat، فرانسه sarrasin.
گندم سیاه رو با چاودار اشتباه نگیرید.
چاودار به انگلیسی میشه Rye و به فرانسه Seigle.
گرچه گندم سیاه نامیده میشه ولی ظاهری متفاوت از گندم داره. آردی به نرمی و سبکی آرد گندم نداره و رنگش تیره تر از آرد سفیده. در تهیه پنکیک و کرپ بیشتر ازش استفاده میشه. برای تهیه نان و مافین هم باید حتما با مقدار بیشتری آرد سفید مخلوط بشه.

این تصویر دانه گندم سیاهه :

این هم دانه چاوداره:


مواد لازم:

آرد گندم سیاه 1/2 پیمانه + 2 قاشق سوپخوری
آرد 1/2 پیمانه
شیر 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شکر 2 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
روغن مایع گیاهی 1 قاشق سوپخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری


Wednesday, December 26, 2012

شیرینی برنجی


مواد لازم :

آرد برنج ۲۵۰ گرم
روغن جامد ۱۲۵ گرم
پودر قند ۹۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری 
گلاب ۲ قاشق سوپخوری 
زعفران
تخم خرفه, پودر پسته 

Friday, December 21, 2012

نان سبزیجات معطر



مواد لازم :
آرد حدودا 350 گرم
پودر خمیر ترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
آب ولرم 3/4 پیمانه
سبزیجات تازه معطر - ریز خرد شده
(من از ریحان، گشنیز، ترخون، جعفری و ارگانو استفاده کردم.)


برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
سبوس

Saturday, December 15, 2012

کوکی موز و چیپس کره بادام زمینی




ترکیب موز و کره بادام زمینی با هم خیلی خوشمزه میشه و دستور مافینش رو قبلا گذاشته بودم. این هم از کوکیش.

مواد لازم:

کره 3/4 پیمانه
شکر قهوه ای 3/4 پیمانه
موز رسیده له شده 1/2 پیمانه
آرد 1 پیمانه
جو دوسر پرک 1،1/4 پیمانه
چیپس کره بادام زمینی 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری

برای شروع بگم که به جای چیپس کره بادام زمینی میتونیم تنقلات دیگه ای رو جایگزین کنیم، مثل چیپس شکلات، گردو، کشمش، ...


Friday, December 7, 2012

تفاوت جودوسر و جو


این پست رو خیلی وقته که میخوام بنویسم چون دوستانی که پیگیر دستورها هستند خیلی میپرسند. چند بار تو کامنتها توضیح دادم در موردش، البته اونقدری که در حد اطلاعات منه، ولی لازم دیدم که یه پست رو بهش اختصاص بدم تا برای باقی دوستان که میپرسند هم جوابی در دسترس باشه.

اما سوال :
منظور از جودوسر چیه؟ آیا همون جو هستش که در ایران استفاده میکنیم؟
میشه جودوسر پرک رو با چیزی جایگزین کرد، مثلا با جو پرک یا آرد ؟ اصلا به چه دردی میخوره؟ ...
جواب رو میشه در چند خط و چند عکس خلاصه کرد.

Monday, December 3, 2012

نان زعفرانی سوئدی



اول از همه ممنون از دوست گلی که دستور این نون شیرینی رو خواسته بودند، بانی خیر شد تا یه خوشمزه جدید رو امتحان کنم.

این نون شیرینی خوشکل Saffron Buns گفته میشه. Buns به نونهای حجیم و گاهی کم شیرین گفته میشه که میتونند به شکل رول، نون تپلی های کوچک، ... آماده بشند؛ مثل رولهای دارچینی، نون همبرگر، نون هات داگ، رولهای شکری و ...
Saffron Bun هم از همین دستست و بسته به شکلی که بهش داده میشه اسمهای متفاوتی میگیره. شکل پیچ در همه اشکال حفظ شده و از تعدادی کشمش برای تزئین نون استفاده میشه. (عکس پایین از اینترنت)
  

برای خمیر:
کره یا مارگارین 1/3 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
آرد حدودا 4 - 4.5 پیمانه
شیر داغ 1 پیمانه
آب ولرم 1/4 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
مایه خمیر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
زعفران ساییده شده 1/2 قاشق چایخوری
کشمش

برای رویه:
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
پودر قند (اختیاری)

Saturday, December 1, 2012

میگو یونانی


مواد لازم: 

میگو 250 تا 300 گرم
سیر 2 حبه
گوجه 3 عدد
اسفناج خرد شده 1 پیمانه
زیتون 10 عدد
سرکه 1 قاشق غذاخوری
ارگانو 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز 1/2 قاشق چایخوری
روغن 2 قاشق سوپخوری
پنیر فتا 2 قاشق سوپخوری
نمک ، فلفل سیاه
سس تند

Monday, November 26, 2012

مافین موز و خرما



این مافین هم 2 هفتست که تو نوبت نوشتن بوده. 
وقتی هم طعم خرما رو دوست داشته باشی هم موز، نتیجه میگیری که میتونی با هم قاطیشون کنی :-) و از عطر و طعم هر دو لذت ببری.

خرما و موز از میوه هایی هستند که بعد از پخت شیرین تر میشند و من مزشون رو بعد از پختن خیلی دوست دارم.

مواد لازم :

آرد 1،1/2 پیمانه
جودوسر پرک 1 پیمانه
شکر قهوه ای 1/3 پیمانه
خرما خرد شده 1 پیمانه
موز رسیده له شده 1 پیمانه
روغن مایع گیاهی 1/4 پیمانه
ماست 1/4 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ

Sunday, November 25, 2012

رولت کدوحلوایی


این رولت خوشمزه و کمی متفاوت اولین دسری بود که با کدوحلوایی درست کردم و باید پیش از این دستورش رو میگذاشتم. ولی دقیقا زمانی بود که فضای فیسبوک شده بود پر از انواع رولت. این شد که منم دستورهای دیگه رو گذاشتم.
مثل همیشه چندین دستور رو چک کردم تا یه رسیپی خوب پیدا کنم، ولی همه دستورها شبیه هم بودند و فقط در ادویه کمی متفاوت بودند.

برای رولت:
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه (من از شکر قهوه ای روشن استفاده میکنم)
پوره کدوحلوایی 2/3 پیمانه
آرد 3/4 پیمانه
گردو خرد شده 3/4 پیمانه
آبلیمو تازه 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
زنجبیل یا میخک 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
کمی شکر اضافی

برای داخل رولت:
پودرقند 1 پیمانه
پنیر خامه ای 300 گرم(فیلادلفیا)
کره 4 قاشق سوپخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری

مقداری پودر قند و کره اضافی 

Monday, November 19, 2012

بیسکویت برگهای پائیزی



این بیسکوئیتهای خوشگل کلی خاطرخواه پیدا کرد.
روش تهیه خیلی راحته و مواد اولیه اصلیش مثل باقی بیسکوئیتها. فقط با اضافه کردن رنگهای خوراکی و قالبهای متنوع یه کار جدید داریم.

مواد لازم:

کره 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 2،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
رنده پوست 1 پرتقال
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
رنگ خوراکی

Saturday, November 10, 2012

پفکی کنجدی


این پفکهای کنجدی خوشمزه، درست کردنشون خیلی راحته, با حداقل مواد درست میشه و زمان بر نیست.

مواد لازم:

کنجد 4 قاشق سوپخوری
کنجد سیاه 1 قاشق سوپخوری
پودر قند 2 قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری

نان کدوحلوایی





مواد لازم :
آرد حدودا 4،1/4 پیمانه
پوره کدوحلوایی 1،1/2 پیمانه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
کره 1/4 پیمانه (57 گرم)
مایه خمیر 2،1/4 قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1 پینچ

روی نان:
تخم مرغ کوچک 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
تخم کدو

Monday, October 29, 2012

مافین چغندر



یک مافین خوشمزه دیگه، بازم یک طعم جدید.
خودم انتظار نداشتم اینقدر مزش خوب بشه :) خودم خودم رو سورپریز کردم ^_^

مواد لازم :

آرد 2 پیمانه
شکر قهوه ای 1،1/2 پیمانه
جودوسرپرک 1 پیمانه
کرنبری 1/2 پیمانه
روغن مایع گیاهی 1/2 پیمانه
شیر یا آب سیب 1/2 پیمانه
چغندر رنده شده 1،1/2 پیمانه
رنده پوست لیمو 1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
هل  1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
تخم مرغ 2 عدد
poppy seed (یا کنجد سیاه یا تخم خرفه)


Friday, October 26, 2012

نان نرم




دستور نان نرم سبوس دار رو پیش از این نوشته بودم. اینبار همون نون رو بدون سبوس درست کردم با ظاهری متفاوت، شبیه پیتزا.

توضیحات تقریبا مثل قبله ولی دوباره مینویسمشون.

برای خمیر : 
آرد 350 گرم
پودر خمیرترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 60 سی سی (4 قاشق سوپخوری)
شیر 200 سی سی (3/4 پیمانه)

برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
جو دوسر پرک - کنجد - تخم خرفه - تخم کتان یا هر دانه دیگه ای که در دسترسه

Wednesday, October 24, 2012

سالاد جگر مرغ


من اومدم با یک شام ساده و سریع، در عین حال کامل و مقوی.

مواد لازم:

کاهو 1 بوته کوچک
جگر مرغ 8 عدد
عسل 1 قاشق چایخوری
سرکه 2 قاشق سوپخوری
1 قاشق چایخوری خردلdijon
روغن زیتون 5 قاشق سوپخوری
فلفل سیاه
آرد
ادویه
پیازچه 5 عدد
کرنبری
گردو


Friday, October 12, 2012

نان عسل و جو دوسر



دنبال یه دستور خوب میگشتم برای نونی که بتونم داخل این قالب مستطیل شکل درستش کنم. این رسیپی رو پیدا کردم. کمی زمانبره ولی نونش خیلی خوب از آب دراومد.
عطر و طعم عسل کاملا محسوسه ولی نون شیرین نیست.
یه انتخاب عالیه برای صبحانه ای خوشمزه.

مواد لازم:
آب ولرم 1/4 پیمانه
شیر ولرم 1 پیمانه
عسل 1/4 پیمانه
آرد 2 تا 2،1/2 پیمانه
جودوسرپرک 1 پیمانه
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1،1/2 قاشق چایخوری
مایه خمیر 3 قاشق چایخوری
کره 2 قاشق سوپخوری

برای روی نان:
عسل 1 قاشق سوپخوری
جودوسرپرک 2 قاشق سوپخوری

Thursday, October 11, 2012

مافین کدوحلوایی



مواد لازم:
آرد 1،1/2 پیمانه
جو دوسرپرک 1 پیمانه
پوره کدوحلوایی 3/4 پیمانه
شیر 1/3 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
کره 1/4 پیمانه
کشمش یا گردو 1/2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
عسل 3 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ

برای روی مافین:
شکر قهوه ای 1/3 پیمانه
کره سرد 1 قاشق سوپخوری
آرد 1 قاشق سوپخوری
مخلوط دارچین، زنجبیل، میخک، جوزهندی 1/2 قاشق چایخوری

Friday, October 5, 2012

کیک کدوحلوایی و بادام



پائیز زیبا شروع شده و برگهای زرد و قرمز همه جا رو پر کردند.
کدو حلوایی های رنگارنگ و زیبا در اندازه های کوچیک تا خیلی بزرگ به بازار اومدند. اونقدر وسوسه کننده هستند که دوست دارم همشون رو بخرم.

امسال دفعه اولیه که با کدو حلوایی دسرهای خوشمزه درست کردم. قبلا فقط خورشت کدو حلوایی رو خورده بودم که مامانم همیشه با آلو درست میکرد و من دیوونش بودم. امسال چند تا دسر رو باهاش امتحان کردم و به خودم آفرین گفتم به خاطر این کشف بزرگ:-)
و از خودم پرسیدم تو که اینقدر شیکمویی آخه چرا خودت رو ازش بی نصیب گذاشتی و تابه حال سراغش نرفتی دختر ؟!؟!؟!؟!

مواد لازم :

آرد 1،1/3 پیمانه
پودر بادام 2/3 پیمانه
کره 1/3  پیمانه
شکر قهوه ای 1  پیمانه
کشمش 1/3 پیمانه
بادام 1/4  پیمانه (خرد شده، با پوست)
تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 1،1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8  قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ

Tuesday, October 2, 2012

(کیش مارچوبه (با خمیر فیلو



برای این کیش خوشمزه از خمیر فیلو استفاده کردم به جای خمیر تارت. کلی در وقت صرفه جویی شد و مزش هم خیلی خوب بود. 

مواد لازم :

مارچوبه 18 عدد
نخود فرنگی 2/3 پیمانه
خامه 1/3 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
خمیر فیلو 6 ورق
روغن زیتون
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر
پنیر

Saturday, September 29, 2012

اشترودل سیب



اشترودل یک شیرینی اتریشیه شامل لایه ای از خمیر نازک حاوی میوه های پخته یا کرم شیرین. البته میتونه با سبزیجات یا گوشت پخته پر بشه و به عنوان غذا سرو بشه.

به جای خمیر نازک میتونیم از خمیر فیلو استفاده کنیم که هم زمان آماده کردن شیرینی رو کوتاه میکنه و هم بعد از پخت ترد میشه.
این دسر برای دوستانی که حوصله یا علاقه ای به خمیر درست کردن ندارند یا یه دسر آسون دوست دارند خیلی مناسبه.

مواد لازم:

خمیر فیلو 7 ورق
سیب 3 عدد
شکر قهوه ای 1/3 پیمانه
کشمش 1/4 پیمانه
گردو 1/4 پیمانه
نشاسته ذرت 2 قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
آبلیمو تازه 1/4 پیمانه
رنده پوست 1 لیمو

مقداری کره آب شده و پودر شکر