Pages

Saturday, September 8, 2012

پیراشکی عدس


این پیراشکی قرار بود پیراشکی فلفلی بشه که لیلا جون قبلا دستورش رو گذاشته بود. ولی خوب در اثر اتفاقات غیر قابل پیش بینی برنامه غذایی عوض شد.
برای این پیراشکیها فقط از دستور خمیر مشابه استفاده کردم و برای محتویات هم از سبزیجات باغچمون، البته به جز عدس، که طعم و بوی خوبی به پیراشکی داد.

برای خمیر:
آرد 1،1/2 تا 2 پیمانه
پودرخمیرترش 1/2 قاشق سوپخوری
آب ولرم 1/3 پیمانه
کره 40 گرم
تخم مرغ 1 عدد
ماست 1 قاشق سوپخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری

برای محتویات:
عدس 4 قاشق سوپخوری
سیر 1 حبه
پیازچه خرد شده 6 عدد
گوجه 1 عدد
ریحان و گشنیز خرد شده
رب گوجه 1 قاشق مرباخوری
فلفل دلمه ای کوچک 1 عدد
نمک، فلفل سیاه و پاپریکا، زردچوبه، زیره

برای روی پیراشکی:
زرده تخم مرغ
کنجد، تخم خرفه، تخم کتان (انتخابی)


شبی که خواستم پیراشکی فلفل رو درست کنم متاسفانه موقع خالی کردن شکم فلفلها صورتم بهشون حساسیت داد. صورتم قرمز و ملتهب شد و سوزش شدیدی داشت. بعد از کلی صبر کردن و عدم بهبودی و خود درمانی واسه اینکه کمتر صورتم اذیتم کنه و فکرم مشغولش نشه کلا برنامه رو عوض کردم و مشغول شدم. خلاصه که مقدار دقیق عدس رو یادم نیست و اون چیزی که یادم میومد رو نوشتم. 

برای خمیر، مایه خمیر و نمک رو در آب ولرم حل میکنیم و 10 دقیقه ای صبر میکنیم تا عمل بیاد. ماست و تخم مرغ رو مخلوط میکنیم. کره آب شده که خنک شده و مایه خمیر رو اضافه میکنیم.
داخل کاسه دیگه ای 1 پیمانه آرد میریزیم. وسط آرد رو گود میکنیم و مخلوط تخم مرغ و باقی مواد رو داخلش میریزیم. با دست شروع به هم زدن میکنیم تا مواد یکدست بشند. اگه خمیر هنوز چسبنده بود ذره ذره آرد اضافه میکنیم. روی سطح صاف آرد پاشی شده خمیر رو چند دقیقه ای ورز میدیم. داخل کاسه آردپاشی شده برش میگردونیم و روش رو میپوشونیم. حدود 45 دقیقه زمان میدیم تا حجم خمیر 2 برابر بشه.

عدس رو میپزیم.
قسمت سفید پیازچه ها رو در کمی روغن تفت میدیم و برگهای سبزش رو نگه میداریم در آخر همراه بقیه سبزیها بریزیم، سیر رنده شده، فلفل دلمه ای و بعد ادویه ها و رب گوجه رو به ترتیب اضافه میکنیم. کمی که تفت خوردند گوجه خرد شده رو میریزیم و وقتی آبش کشیده شد سبزیهای خرد شده و عدس پخته رو میریزیم، در نهایت نمک واگه دوست داشته باشیم کمی آبلیمو.


خمیر رو روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز میکنیم. ضخامت خمیر 3 تا 4 میلی متر باشه کافیه.
من پیراشکی های کوچیک میخواستم داشته باشم، اینقدری که یک قاشق مرباخوری از مواد داخلش جا بشه. پس با سر یک فنجان کوچک خمیر رو قالب زدم.


برای هر پیراشکی 2 تا از خمیرهای قالب زده رو لازم داریم. روی لایه اول یک قاشق مرباخوری پر از مواد میگذاریم، دور خمیر رو با انگشت نمدار تر میکنیم، خمیر دوم رو روش قرار میدیم، کمی روش فشار میاریم تا لبه های خمیر به هم نزدیک بشند و با فشار دندانه های یک چنگال کوچک لبه های خمیر رو به هم پرس میکنیم.


سینی فر رو چرب میکنیم و پیراشکی ها رو با فاصله از هم میچینیم.
برای روشون، زرده تخم مرغ رو با 2 قاشق آب مخلوط میکنیم و روی پیراشکی ها میمالیم.
من روشون رو تخم کتان پاشیدم.


میگذاریمشون داخل فر که از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم شده، مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که روشون طلایی بشه.


نوش جان ..........



12 comments:

  1. وای وای ، نکن از این کارها آخه ؛دلمان بسی آب شد ، دستت درد نکنه عزیزم ، امیدوارم که دیگه صورتت هم خوب شده باشه :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزیزم صورتم اونشب خوب شد ولی نوک انگشتام تل فردا ظهرش میسوخت

      Delete
  2. وااااااااااااو اولین باره می بینم کسی پیراشکی عدس درست کرده باشه
    دستت درد نکنه عاطفه جوون

    ReplyDelete
    Replies
    1. لاله جون
      بچه که بودم عدس دوست نداشتم
      مامانم تو پیراشکی میداد به خوردم

      Delete
  3. اینها خیلی لذیذ هستند .... امتحانشون کردم
    عزیزم این مدلی که بر حسب تصادف تهیه کردی ، یکی از پیراشکی های محبوب اترشی ها هست :)
    که من هم از یک دوست اترشی یاد گرفتم
    مرسی عزیزم

    ReplyDelete
    Replies
    1. گیلدا جون
      بچه که بودم عدس دوست نداشتم
      مامانم تو پیراشکی میداد به خوردم
      یا توی نونهای قیفی شکل

      Delete
  4. یعنی‌ چیزی خوشمزه تر از عدس میشد توی این خوشگلها بریزی مگه ؟!!!! . عالییییییییی دوستم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. قربونت عزیززززززز مهربون

      Delete
  5. چه جالب و عالی بود عاطفه جون... تا حالا به فکرم هم نرسیده بودم توی پیراشکی عدس بریزم..
    چه مامان خوبی

    ReplyDelete
    Replies
    1. قربون همه مامانا برم من ن ن ن

      Delete
  6. باید خیلی خوشمزه باشه معلوومه به به

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...