Pages

Saturday, September 29, 2012

نبات


مواد لازم:

شکر 4 پیمانه
آب 1 پیمانه
زعفران
سیخ چوبی نازک


تهیه نبات خیلی راحته و فقط یه کمی حوصله میخواد.
اب و شکر رو مخلوط و روی شعله میگذاریم تا جوش بیاد. شکر که داخل آب حل شد و با حبابهای ریز جوشید زعفران رو میریزیم و بعد از 2، 3 دقیقه خاموش میکنیم.
مقدار زعفران سلیقه ایه. من زعفران رو به صورت پودر همراه مقداری زعفران خرد شده ریختم چون خیلی دوست دارم تکه هاش رو ببینم داخل نبات.

در تمام دستورهایی که تو گوگل پیدا کردم گفته شده بود با نخ و چسب سیخهای چوبی رو فیکس کنید. چون به نظرم سخت اومد از یه ظرف پلاستیکی ماست استفاده کردم. در ظرف رو با نوک سیخ یا یک میخ سوراخ میکنیم. تعداد سوراخها باید زیاد باشه تا مایع بتونه تبخیر بشه. سوراخها رو با فاصله های کم و به تعداد زیاد ایجاد میکنیم.
مایع نبات رو داخل ظرف میریزیم و درش رو میبندیم. سیخهای چوبی رو با رعایت فاصله از سوراخها وارد ظرف میکنیم.
نوکشون نباید به کف ظرف بچسبه چون مقداری از شکر هم ته نشین میشه و نمیخوایم که سیخها به کف بچسبند. نوک سیخها از کف ظرف 3 تا 4 سانت باید فاصله داشته باشند. اگر نه به نباتی که کف ظرف تشکیل میشه میچسبند.



اگه از سیخ چوبی بلند استفاده کردیم بعد از آماده شدن میتونیم کوتاهشون کنیم. 5 ،6 روز باید بمونه تا دور سیخها بلورهای نبات تشکیل بشه.
ظرف رو گوشه ای میگذاریم که دور از چشممون باشه تا هر روز نریم بهش دست بزنیم. تو این چند روز نباید ظرف تکون بخوره.

بعد از چند روز و خارج کردن نباتها اگر شهدی باقی موند داخل ظرف، دور نمیریزیم و نگهش میداریم برای درست کردن حلوا یا شیرینیهای که احتیاج به شهد دارن.

من هم دفعه اول بود که درست میکردم. خیلی خوش عطر شد و با چایی چسبید.


27 comments:

  1. Vayy Che aly shode,,, kheili mamnun az dastore khobeton,,, chon yekam tanbal hastsm khob bod marahele kar ham chanta ax bod:)
    Man yek bar dorost kardan vali har roz myraftam va dast behesh myzadam , akhe taghat nadashtam.bade 10 roz ham kheili kheili kam blor tashkyl dade bod be sikhe chobi,,, vali in dafe dorost mikonam omidvaram khob beshe,,,, bazam mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوربین نداشتم روزی که درست کردم
      حتما دفعه بعد عکس اضافه میکنم
      نا امید نشو
      بلاخره قلقش میاد دست آدم بعد یکی دو بار
      :-)

      Delete
  2. Salam Atefeh jan ,,,, che chizi shode kheili alyyy,,, mikhastam bedonam ba in meghdar faghat hamin nabataye dakhele ax shod,
    Va soale dige myshe ye tozye kocholoye dige bedy dar morede sikh chobi Ke chegone ghararesh mydim darone zaraf ?? Zarfemon bayad pelastiki bashe???? Bebakhshid ensha neveshtam,,,,, mamnun az dastorhaye zybat

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سارا جون
      تعدادش بیشتر شد
      ولی همینش مونده بود وقتی میخواستم عکس بگیرم
      :-)
      5 تا سیخ چوبی گذاشته بودم من
      روش گذاشتن سیخ رو با شکل بهتر میشه نشون داد
      فردا میخوام دوباره درست کنم
      و سعی میکنم عکس اضافه کنم به دستور
      ظرفم هم پلاستیکی بود عزیز
      میتونی داخل لیوان بزرگ یا کاسه هم درست کنی

      Delete
  3. تو خودت قند و نباتی ؛ دستت درد نکنه ؛ چه پست خوبی گذاشتی عزیزم

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیزم
      تو هم که کلا گلی رزی خانم گل
      :-)

      Delete
  4. باریکلااااا ... دقیقا مثه نباتای بیرون شده
    :))) من فقط وقتی راهنمایی بودم اونم برای درس علوم نبات درست کردم

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیزم
      منم بار اولم بود
      ولی خوب جای کار داره
      امیدوارم دفعه های بعد قلقش بیاد دستم بیشتر

      Delete
  5. Atefeh jan kheili kheili aly shode,,, faghat chon bara dafe avale myshe mavado nesf kard, mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی زهرا جان
      بار اولم بود
      ولی خوب جای کار داره
      امیدوارم دفعه های بعد قلقش بیاد دستم بیشتر

      Delete
  6. عاطفه جون عالییییییییییی دوستم . دست گلت درد نکنه .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ااا عاطفه جون ببخشید اشتباهی با آیدی شوهرم کامنت گذشتم . عزیزم .

      Delete
    2. چه باحال
      منم شوک شدم یه لحظه
      دقیق شدم به عکس گفتم شاید آشناست
      بعدش جمله خودت رو خوندم
      :-)

      Delete
  7. Atefeh jan kheili mamnun,, mikham hatman dorost konam,,, vali onnghesmate sikh chobi ro motovaje nashodam ?
    Va myshe mavado nesf kard baraye dafe aval,, mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. سمیرا جون
      با نصف مواد باید ظرف کوچکتری انتخاب کنی
      شاید یه لیوان هم مناسب باشه
      میخوام همین روزا دوباره بدرستم
      و عکس اضافه میکنم تا واضحتر باشه توضیحاتم
      بلافاصله شیر میکنم رو فیسبوک هم

      Delete
  8. دستت درد نکنه عاطفه جون یه چنین جایی که ما هستیم خیلی ارزش داره که دستور العمل درست کردن نبات رو بلد باشیم. من که خیلی لذت بردم دستت درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیزم
      آره واقعا
      نباتای بیرون اصلا به درد نمیخوره

      Delete
  9. Atefeh jan Che fekre khobi kardi ke ba salte masf va der va on sikh choba. Man ke khodam yek bar dorost kardam kheili sakht sikh chobi ha ro ba chasb vaysondamesh . Akharesham Khob nashod nabatam.. Faghat ye chizi bade chand roz age dare mast ro bardarim be vasileye sikh chobyha rahat az ghaleb dar myad?mamnu besyar aly bod

    ReplyDelete
    Replies
    1. من 6 روز گذاشتم بمونه
      اگه به اندازه کافی از کف ظرف فاصله داشته باشند نوک سیخها راحت در ظرف رو میتونی برداری
      حدود 3 تا 4 سانت
      اگر نه نوکشون میچسبه کف ظرف و در نمیاد

      Delete
  10. Atefeh jan shoma tarze tahye gaz esfahan ro mydonid?? Man kheili vaght pish toye veblagi dastoresh ro didam vali yadam nemyad vali har chi bod marahle kar sakht nabod,,, mamnun azizam

    ReplyDelete
    Replies
    1. راستش من بلد نیستم
      میگردم تو نت
      اگه لین خوبی پیدا کنم رو فیسبوک شیر میکنم حتما
      :-)

      Delete
  11. Atefeh jonam omadam ke dastore nabato negah konam va dorost konam ke comment ghabli va hamin tor javabe shoma ro khondam, chon khodam ye dastor didam goftam ke komaki karde basham,, bebakhsh age fozoli kardam:)

    http://shiva-food.blogfa.com/post-136.aspx vali man khodam dorost nakardam va yeki az mavadasho nadaram

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی سمانه جون
      شیر میکنم که همه استفاده کنند
      :-)

      Delete
  12. Atefeh jonam bebakhshid ke mozaheme shodam man baraye avalin bar mikham nabt dorost konam, tozyahateton alye va benazaram kamelan motovaje shodam , mikhastam chon shoma tajrobesho darid ghelegh va tarfande makhsosi nadare??
    Akhe ye ki az dostane man dorost karde bod goft ke aslan bolor nabaste,, vali ba recepte shoma nabod. Bebakhshid mamnun azizam vebalget harf nadare

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوستم همه نکات رو نوشتم
      فقط جای خیلی سرد یا خیلی گرم نذارش
      دمای محیط براش خوبه
      ایشالا خوب میشه وقتی درست کردی
      :-)

      Delete
  13. Atefeh Jon man dorostesh kardam vali emroz roze 6 ast, nemidonam chera kheili kam rosh va tahe zar blor baste, be nazareton bayad byshtar sab konam, mamnun azizam

    ReplyDelete
    Replies
    1. شاید جاش گرم بوده عزیز
      ولی 6 روز هم خوبه
      اگه بخواد ببنده 6 روز براش کافیه

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...