این بیسکوییتها بی اندازه ساده هستند. خمیرش shortbread "شُرت برِد" یا به فرانسه sablé "سَبله" گفته میشه، تخم مرغ نداره و همین باعث ترد و شکننده شدنش بعد از پخت میشه, تو دهن آب میشه.
روش تهیه بیسکویت لیمویی شکلاتی و بیسکوئیت چای رو قبلا گذاشته بودم که پایه خمیر مشابهی دارند. این بار با اضافه کردن ادویه هایی که بیشتر برای فصل پاییز و زمستون استفاده میشند پختمشون.
5 سال پیش هم یه شیرینی کره ای ادویه ای برای هدیه های کریسمس آماده کرده بودم که اون هم پر از ادویه های گرم و عطر و مزه عالی بود.
میتونید ادویه هایی رو که دوست ندارید حذف یا با ادویه دیگه جایگزین کنید.
مواد اولیه :
شکر دانه ریز 100 گرم
کره 200 گرم
آرد 300 گرم
پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 3/4 قاشق چایخوری
پودر میخک یا هل 1/2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 3/4 قاشق چایخوری
پودر میخک یا هل 1/2 قاشق چایخوری
پودر جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
کمی خاکشیر, تخم خشخاش , تخم خرفه, کنجد, ... ..........
کمی خاکشیر, تخم خشخاش , تخم خرفه, کنجد, ... ..........
کره باید به دمای محیط رسیده باشه.
برای ارد هم از آرد چند منظوره all purpose flour باید استفاده بشه.
برای روی بیسکوییت من از خاکشیر استفاده کردم چون مزش رو زیر دندون خیلی دوست دارم. شما طبق سلیقه خودتون از دونه های دیگه هم میتونید استفاده کنید..
اول از همه کره رو با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری هم میزنیم تا کره سبک و نرم و کرمی شکل بشه. پودر ادویه ها رو اضافه میکنیم.
برای روی بیسکوییت من از خاکشیر استفاده کردم چون مزش رو زیر دندون خیلی دوست دارم. شما طبق سلیقه خودتون از دونه های دیگه هم میتونید استفاده کنید..
اول از همه کره رو با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری هم میزنیم تا کره سبک و نرم و کرمی شکل بشه. پودر ادویه ها رو اضافه میکنیم.
آرد و نمک رو جداگانه مخلوط و به باقی مواد اضافه میکنیم. اینقدری مخلوط میکنیم تا مواد به خورد هم برند. زیاد ورز خوردنش هم خوب نیست چون خمیر رو گرم میکنه و به روغن میوفته. داخل نایلون میگذاریم. کمی نازکش میکنیم تا دمای همه قسمت های خمیر یکسان بشه. مدت 1 ساعت در یخچال استراحت میدیم.
فر رو هم با حرارت 300 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای باز کردن خمیر بین دو ورق کاغذ شیرینی پزی قرار میدیم و به کمک وردنه پهن میکنیم. ضخامت خمیر میتونه بین 7 تا 9 میلی متر باشه.
قالب میزنیم و داخل سینی فر روی کاغذ شیرینی پزی کنار هم میچینیم. لازم نیست فاصله هاشون زیاد باشه. بیسکویت خیلی پهن نمیشه موقع پخت.
روش رو خاکشیر میپاشیم. سینی رو برای 10 دقیقه داخل یخچال میگذاریم.
در نهایت برای حدودا 20 دقیقه میپزیم. زیرشون باید کمی طلایی بشه.
بعد از پخت چند دقیقه ای زمان میدیم تا خنک بشند و از سینی خارج میکنیم.
نوش جون ... ........................
No comments:
Post a Comment