Pages

Wednesday, November 2, 2022

نان جودوسر


قبلا دستور دوتا نون رو گذاشتم با جودوسر که بافت خیلی خوبی دارند. يكى با عسل يا شيره افرا كه خيلى دوستش دارم، بافتش عالیه با یه کراست برشته شیرین و مزه خاص. دومى هم با با گردو و انجير كه ميتونيد با آجيل و خشكبار ديگه جايگزين كنيد و خود نون يه صبحانه كامله به نظرم.
اين دستور جديد هم روش پخت ساده اى داره و اگه به نكته ها توجه كنى بهترين رسيپى نان ميشه براتون.

مواد اولیه :
آرد 2 پیمانه، حدودا
جودوسرپرک 1 پیمانه
شير 1/4 پیمانه
آب 1 پیمانه
شکر 1 قاشق سوپخورى
نمک 1 قاشق چایخوری
مایه خمیر 2,1,2 قاشق چايخورى
روغن زيتون 3 قاشق سوپخوری

برای روی نان:
آرد 1 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
دانه های مغذی و جودوسر پرك
(من از تركيب كنجد، كنجدسياه، خاك شير و تخم خشخاش استفاده كردم)


مایه خمیر و رو در شير ولرم حل میکنیم و 10 دقیقه ای صبر میکنیم تا عمل بیاد. اگر مایه خمیر فوری استفاده میکنیم استراحت نیاز نداره.
آب، روغن و مایه خمیر آماده شده رو مخلوط میکنیم.
جودوسر و نمك رو مخلوط ميكنيم، بعد آرد.
با 1،1/2 پیمانه آرد شروع کردم و باقی آرد رو کم کم اضافه کردم. بسته به نوع آرد میزانش حتما تغییر میکنه.
خمیر رو جمع میکنیم. روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و حتما حتما 10 تا 15 دقیقه ورز میدیم. بايد خميرتون كاملا لطيف و نرم باشه.


خمیر رو داخل ظرفى كه ديواره هاش با دو قطره روغن چرب شده برمیگردونیم و روش رو میپوشونیم.

مدت 1 تا 1,5 ساعت ظرف رو یه گوشه قرار میدیم تا حجم خمیر زیاد بشه.
بعد خمیر رو روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز میکنیم، با ضخامت 1 تا 1/5 سانتیمتر، به شکل مستطیل. خمیر رو از عرض رول میکنیم و لبه ها رو به هم ميچسبونيم.


خمیر رو داخل سینی فر که کاغذ شیرینی پزی پهن کردیم قرار میدیم طوری که انتهای رول به سمت پایین و کف سینی باشه. روی خمیر رو دوباره میپوشونیم و نيم ساعت صبر میکنیم تا دوباره حجم خمیر زیاد بشه.
فر رو هم با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
براى رومال، آرد و آب رو مخلوط كنيد و روى حرارت بگذاريد تا غليظ بشه. كنار بگذاريد تا خنك بشه.
بعد از اینکه خمیر حسابی ور اومد رومال رو روی نان میمالیم و روش جوهای پر يا مخلوط دانه هايى كه دوست داريم رو ميپاشيم.
طبقه پایین فر یک ظرف کوچیک آب جوش میگذاریم تا نونمون خشک نشه.


نون رو طبقه وسط فر میگذاریم، مدت 45 دقیقه تا کامل بپزه.
این نون عالیه. واقعيت اينه كه بیشتر از همه نونایی که تا به حال پختم دوستش دارم.

** حتما حتما قبل از برش نان های حجیم, نان باید کاملا خنک شده باشه.




 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...