هر بار که کیک جدیدی درست میکنم میگم این دیگه خوشمزه ترین کیک دنیاست، ولی باز چند روز بعدش به کشف جدیدی میرسم و باز پیش خودم میگم که نه اشتباه میکردم و این یکی خوشمزه تر از بقیه شده، و این داستان همینطور ادامه پیدا میکنه.
مواد لازم:
آرد 1،1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1 پیمانه
کره 1/2 پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
نمک 1 پینچ
نمک 1 پینچ
آلوی متوسط 4-6 عدد (سیاه یا قرمز)
مقداری کره و شکر سفید
فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
کف و دیواره های قالب رو با کره ای که به دمای محیط رسیده و نرم شده کاملا چرب میکنیم و روش رو شکر سفید میریزیم. شکر باید به قدری باشه که هم لایه کره رو آغشته کنه و یه مقدار هم بیشتر برای اینکه کارامل بیشتری بهمون بده. تو این مرحلست که باید بگم در مصرف کره صرفه جویی نکنید چون احتمال چسبیدن میوه به قالب رو کم میکنه.
آلو ها رو برش میزنیم، به صورت خلالی یا حلقه ای سلیقه ایه، مهم اینه که برشها ضخیم باشند چون آلو موقع پخت خودشو جمع میکنه و اگه برشها نازک باشند بعد پخت دیگه قابل تشخیص نیستند. من قالبم مربع 20 در 20 بود و بهتر دیدم که خلالی برش بزنم. نکته ای هم که بعد از آماده شدن کیک بهش رسیدم این بود که بهتره آلوها رو به هم فشرده تر و به قول معروف توهم توهم بچینیم. ظاهر کیکمون خیلی بهتر میشه.
من از آلوی سیاه و آلوی قرمز استفاده کردم. بعد از پخت هم تفاوت رنگشون کاملا مشخص بود.
کره و شکر قهوه ای رو با هم خوب مخلوط میکنیم و بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم. شیر رو هم میریزیم.
آرد رو همراه باقی مواد خشک باهم مخلوط و به مواد کیک اضافه میکنیم. فقط در حدی هم میزنیم که ارد مخلوط شه و گلوله ای باقی نمونه. یادمون باشه که زیاد هم زدن ارد داخل کیک ها نه تنها فایده نداره بلکه موجب سفت شدن کیک میشه.
مواد رو روی آلوها میریزیم و داخل فر قرار میدیم تا بپزه، مدت 60 تا 70 دقیقه, بسته به اندازه قالب و ضخامت مواد.
بعد از پخت، کیک رو بلافاصله در ظرف دیگه ای بر میگردونیم. اگه زمان بدیم تا سرد بشه کارامل کف قالب سرد میشه و کیک به قالب میچسبه.
بعد از برگردوندن کیک، زمان میدیم تا کاملا خنک بشه و تو این فاصله شهد تولید شده از آلوها جذب کیک بشه و در نهایت یه کیک خوشمزه تحویل بگیریم.
اما چند نکته کوچک :
دو تا عکسها مربوط به زمانیه که الوها رو برش زده بودم و فقط 4 عدد آلو مصرف شد. باقی مربوط به وقتی که آلوها رو دو نیم کرده بودم. اما چون این بار از دو قالب کوچکتر استفاده کردم و کل مواد رو بین 2 قالب تقسیم کردم. این شد برای هر قالب از 3 آلو استفاده شد.
و اینکه چون قالب ها کوچک بود هر کدومش فقط ۴۵ دقیقه زمان برد.
دو تا عکسها مربوط به زمانیه که الوها رو برش زده بودم و فقط 4 عدد آلو مصرف شد. باقی مربوط به وقتی که آلوها رو دو نیم کرده بودم. اما چون این بار از دو قالب کوچکتر استفاده کردم و کل مواد رو بین 2 قالب تقسیم کردم. این شد برای هر قالب از 3 آلو استفاده شد.
و اینکه چون قالب ها کوچک بود هر کدومش فقط ۴۵ دقیقه زمان برد.
من خیلی دوست داشتم. مخصوصا با چایی دارچین خیلی چسبید.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
source:ricardocuisine.com
دلم رفت عاطفه جون چه کردی
ReplyDeleteمرسی عزیزم
Deleteبه به خیلی خوشگل شده و مطمعنأ خوشمزه . عالییییییییی عزیزم .
ReplyDeleteآره عارفه جون خیلی مزش خوب بود ... فقط حیف شد شرایطش رو نداشتم عکس خوب بگیرم ازش
Deletesalam va merci az dastoor... in shekare ghahvehee ro too khamire keyk zadid ya tahe ghaleb rikhtid? va in ke age be jaye 1 tokhme morgh, 2 ta bezanam bad mishe?
ReplyDeleteman az in ke keykam ardesh ziad bashe va seft beshe khosham nemiad... mamnoon az lotfe shoma
bebakhshid, man motevajeh nashodam in shekare tahe ghaleb joda az shekar dar khamire keyke ya na?
ReplyDeletesalam ,, mamnoon duste man az yadavari . matn ro eslah mikonam. yadam rafte benevisam che shekari
ReplyDeleteshekare ghahveyi dakhele keik va shekare sefid kafe ghaleb
tedad tokhme morgh ham yeki kafie
2ta bashe maye keik kami raghightar az hade mamool mishe va andaze haye dige ham be ham bayad avaz beshe va kolan ye recipe dige mishe
dige inke maye keikayi ke miva dareshoon estefade mishe mamoolan kami ghaliztar az baghie bayad bashand chon miveha heine pokht abeshoon jazbe keik mishe va age maye keik raghigh bashe ye jahayi ke nazdike mivehast khamiri mishe va baghie jaha khub mipaze
shekare kafe ghaleb ham hamoontor ke goftam shekare sefid bayad bashe va meghdaresh ro mamoolan tu dastoor ha neminevisand va manam cheshmi mirizam
vali baraye ye ghalebe mamoolie 9 inchi kamtar az 1/4 peimaneh khube
sharmande dooste man , alan fonte farsi nadaram va tarjih dadam zudtar javabetun ro benevisam ta sabr konam dirtar farsi benevisam
soale digeyi dashtid dar khedmatam
mamnoon az tozihe khoobo kameletoon
ReplyDeleteخواهش میکنم دوست من
Delete:-)
Ba salam mishe az shekare sefid estefade kard va in ke mishe dar ghalebe mostatili estefade kard. ,mamnunn
ReplyDelete
Deleteبا شکر سفید هم خوب میشه و هم رنگ کیک روشنتر میشه
فقط طعم خاص شکر قهوه ای رو از دست میدیم ولی بدون اون هم امتحان کردم و خوب شده
از هر قالبی بخواهید میتونید استفاده کنید
فقط اگر فالبتون کوچک باشه ضخامت کیک بیشتر میشه
میوه کمتری هم استفاده میشه
میتونید همونطور که اول دستور گفتم میوه ها رو به هم فشرده تر از اینکه من چیدم بگذارید که خیلی بهتره
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteAfefeh jan myshe az alo zard ham estefade kard,, alyeee ,kheili mamnun
ReplyDeleteبله دوست من
Deleteفقط آلوهای سفت تر رو انتخاب کنید
چون آلوهای زرد برخلاف بقیه بافتشون نرم تره
بعد پخت آلو خیلی خودشو جمع میکنه و دفرمه میشه
اگه خیلی رسیده و نرم باشه له میشه بعد پخت
سلام من امروز این کیک درست کردم و همانطور گرم گرم برگردوندم ولی همه الو
ReplyDeleteها موند کف قالب :( فکر میکنین چرا این طور شد؟
سویل جان سلام
Deleteفکر میکنم کره کم مالیدی کف قالبت
باید لایه کره ضخیم باشه
نه مثل چرب کردن با روغن فقط با یکی دو قطره
ضخیم منظورم اینه که کره رو بتونی کف قالب ببینی
اگه یکی دوتا میوه کف قالب بمونه حرفی نیست
برای منم پیش میاد گاهی
ولی نه اینکه همش
یه چیزی مثل این عکس
http://recette2.supertoinette.com/77017/thumb/500/500/pouding-a-la-mozzarella-et-sa-sauce-aux-champignons-77017.jpg
مرسی از راهنمایی
ReplyDeleteعاطفه جان
من روغن مالیدم نه کره
و حتما به خاطر همین این طوری شد
خواستم مثلا رژیمی شه :)
آخی
Deleteنوش جونت سویل جان
Kheili mamnoon Atefeh joon! man 2 dafe dorost kardam va BI NAHAYAT doost dashtiiim!! Shad va movafagh bashid
ReplyDeleteممنون عزیزم
Deleteآره خیلی لذیذه
به همه پیشنهاد درست کردنش رو میدم :-)
نوش جون عزیز