Pages

Wednesday, August 8, 2012

کیک وارونه آلو


هر بار که کیک جدیدی درست میکنم میگم این دیگه خوشمزه ترین کیک دنیاست، ولی باز چند روز بعدش به کشف جدیدی میرسم و باز پیش خودم میگم که نه اشتباه میکردم و این یکی خوشمزه تر از بقیه شده، و این داستان همینطور ادامه پیدا میکنه.




مواد لازم:

آرد 1،1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1 پیمانه
کره 1/2 پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
نمک 1 پینچ

آلوی متوسط 4-6 عدد (سیاه یا قرمز)
مقداری کره و شکر سفید



فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
کف و دیواره های قالب رو با کره ای که به دمای محیط رسیده و نرم شده کاملا چرب میکنیم و روش رو شکر سفید میریزیم. شکر باید به قدری باشه که هم لایه کره رو آغشته کنه و یه مقدار هم بیشتر برای اینکه کارامل بیشتری بهمون بده. تو این مرحلست که باید بگم در مصرف کره صرفه جویی نکنید چون احتمال چسبیدن میوه به قالب رو کم میکنه.

آلو ها رو برش میزنیم، به صورت خلالی یا حلقه ای سلیقه ایه، مهم اینه که برشها ضخیم باشند چون آلو موقع پخت خودشو جمع میکنه و اگه برشها نازک باشند بعد پخت دیگه قابل تشخیص نیستند. من قالبم مربع 20 در 20 بود و بهتر دیدم که خلالی برش بزنم. نکته ای هم که بعد از آماده شدن کیک بهش رسیدم این بود که بهتره آلوها رو به هم فشرده تر و به قول معروف توهم توهم بچینیم. ظاهر کیکمون خیلی بهتر میشه.

من از آلوی سیاه و آلوی قرمز استفاده کردم. بعد از پخت هم تفاوت رنگشون کاملا مشخص بود.


کره و شکر قهوه ای رو با هم خوب مخلوط میکنیم و بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم. شیر رو هم میریزیم.
آرد رو همراه باقی مواد خشک باهم مخلوط و به مواد کیک اضافه میکنیم. فقط در حدی هم میزنیم که ارد مخلوط شه و گلوله ای باقی نمونه. یادمون باشه که زیاد هم زدن ارد داخل کیک ها نه تنها فایده نداره بلکه موجب سفت شدن کیک میشه.

مواد رو روی آلوها میریزیم و داخل فر قرار میدیم تا بپزه، مدت 60 تا 70 دقیقه, بسته به اندازه قالب و ضخامت مواد.




بعد از پخت، کیک رو بلافاصله در ظرف دیگه ای بر میگردونیم. اگه زمان بدیم تا سرد بشه کارامل کف قالب سرد میشه و کیک به قالب میچسبه.
بعد از برگردوندن کیک، زمان میدیم تا کاملا خنک بشه و تو این فاصله شهد تولید شده از آلوها جذب کیک بشه و در نهایت یه کیک خوشمزه تحویل بگیریم.



اما چند نکته کوچک :
دو تا عکسها مربوط به زمانیه که الوها رو برش زده بودم و فقط 4 عدد آلو مصرف شد. باقی مربوط به وقتی که آلوها رو دو نیم کرده بودم. اما چون این بار از دو قالب کوچکتر استفاده کردم و کل مواد رو بین 2 قالب تقسیم کردم. این شد برای هر قالب از 3 آلو استفاده شد.
و اینکه چون قالب ها کوچک بود هر کدومش فقط ۴۵ دقیقه زمان برد. 



من خیلی دوست داشتم. مخصوصا با چایی دارچین خیلی چسبید.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.


20 comments:

  1. دلم رفت عاطفه جون چه کردی

    ReplyDelete
  2. به به خیلی‌ خوشگل شده و مطمعنأ خوشمزه . عالییییییییی عزیزم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره عارفه جون خیلی مزش خوب بود ... فقط حیف شد شرایطش رو نداشتم عکس خوب بگیرم ازش

      Delete
  3. salam va merci az dastoor... in shekare ghahvehee ro too khamire keyk zadid ya tahe ghaleb rikhtid? va in ke age be jaye 1 tokhme morgh, 2 ta bezanam bad mishe?
    man az in ke keykam ardesh ziad bashe va seft beshe khosham nemiad... mamnoon az lotfe shoma

    ReplyDelete
  4. bebakhshid, man motevajeh nashodam in shekare tahe ghaleb joda az shekar dar khamire keyke ya na?

    ReplyDelete
  5. salam ,, mamnoon duste man az yadavari . matn ro eslah mikonam. yadam rafte benevisam che shekari
    shekare ghahveyi dakhele keik va shekare sefid kafe ghaleb
    tedad tokhme morgh ham yeki kafie
    2ta bashe maye keik kami raghightar az hade mamool mishe va andaze haye dige ham be ham bayad avaz beshe va kolan ye recipe dige mishe
    dige inke maye keikayi ke miva dareshoon estefade mishe mamoolan kami ghaliztar az baghie bayad bashand chon miveha heine pokht abeshoon jazbe keik mishe va age maye keik raghigh bashe ye jahayi ke nazdike mivehast khamiri mishe va baghie jaha khub mipaze
    shekare kafe ghaleb ham hamoontor ke goftam shekare sefid bayad bashe va meghdaresh ro mamoolan tu dastoor ha neminevisand va manam cheshmi mirizam
    vali baraye ye ghalebe mamoolie 9 inchi kamtar az 1/4 peimaneh khube
    sharmande dooste man , alan fonte farsi nadaram va tarjih dadam zudtar javabetun ro benevisam ta sabr konam dirtar farsi benevisam
    soale digeyi dashtid dar khedmatam

    ReplyDelete
  6. mamnoon az tozihe khoobo kameletoon

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش میکنم دوست من
      :-)

      Delete
  7. Ba salam mishe az shekare sefid estefade kard va in ke mishe dar ghalebe mostatili estefade kard. ,mamnunn

    ReplyDelete
    Replies

    1. با شکر سفید هم خوب میشه و هم رنگ کیک روشنتر میشه
      فقط طعم خاص شکر قهوه ای رو از دست میدیم ولی بدون اون هم امتحان کردم و خوب شده
      از هر قالبی بخواهید میتونید استفاده کنید
      فقط اگر فالبتون کوچک باشه ضخامت کیک بیشتر میشه
      میوه کمتری هم استفاده میشه
      میتونید همونطور که اول دستور گفتم میوه ها رو به هم فشرده تر از اینکه من چیدم بگذارید که خیلی بهتره

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Afefeh jan myshe az alo zard ham estefade kard,, alyeee ,kheili mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله دوست من
      فقط آلوهای سفت تر رو انتخاب کنید
      چون آلوهای زرد برخلاف بقیه بافتشون نرم تره
      بعد پخت آلو خیلی خودشو جمع میکنه و دفرمه میشه
      اگه خیلی رسیده و نرم باشه له میشه بعد پخت

      Delete
  10. سلام من امروز این کیک درست کردم و همانطور گرم گرم برگردوندم ولی همه الو
    ها موند کف قالب :( فکر میکنین چرا این طور شد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سویل جان سلام
      فکر میکنم کره کم مالیدی کف قالبت
      باید لایه کره ضخیم باشه
      نه مثل چرب کردن با روغن فقط با یکی دو قطره
      ضخیم منظورم اینه که کره رو بتونی کف قالب ببینی
      اگه یکی دوتا میوه کف قالب بمونه حرفی نیست
      برای منم پیش میاد گاهی
      ولی نه اینکه همش
      یه چیزی مثل این عکس
      http://recette2.supertoinette.com/77017/thumb/500/500/pouding-a-la-mozzarella-et-sa-sauce-aux-champignons-77017.jpg

      Delete
  11. مرسی از راهنمایی
    عاطفه جان
    من روغن مالیدم نه کره
    و حتما به خاطر همین این طوری شد
    خواستم مثلا رژیمی شه :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. آخی
      نوش جونت سویل جان

      Delete
  12. Kheili mamnoon Atefeh joon! man 2 dafe dorost kardam va BI NAHAYAT doost dashtiiim!! Shad va movafagh bashid

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون عزیزم
      آره خیلی لذیذه
      به همه پیشنهاد درست کردنش رو میدم :-)
      نوش جون عزیز

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...