Pages

Sunday, August 19, 2012

نان نرم سبوسدار




خمیر این نون رو برای نون کوچولوهای سیردار استفاده کرده بودم و نتیجه عالی بود. اینبار هم با اضافه کردن سبوس یه نون نرم برای صبحانه درست کردم. تقریبا مثل نون شیرمال خودمون میشه.

برای خمیر : 
آرد حدودا 350 گرم
خمیر مایه 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 60 سی سی
شیر 200 سی سی
سبوس 2 تا 3 قاشق چایخوری


برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
کنجد - تخم خرفه - سبوس - جو دوسر پرک (انتخابی)




برای شروع خمیر مایه و شکر رو داخل شیر ولرم میریزیم و 10 دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه.

اگه از آرد all-purpose استفاده کنیم همین مقدار که گفتم کافیه اگر نه مطمئنا مقدارش تغییر میکنه. با کل ارد شروع نمیکنیم. مقدارش رو نگاه میداریم تا اگه لازم شد کم کم اضافه کنیم.
آرد رو داخل کاسه میریزیم و وسطش رو گود میکنیم. روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه. بقیه آرد رو کم کم میریزیم تا خمیر کاملا جمع بشه. خمیر رو با آرد زیاد سفتش نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت نونمون بهتر میشه.
سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم. حین ورز دادن سبوس رو با خمیر مخلوط میکنیم.
کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روی خمیر رو میپوشونیم و 1 ساعت بهش استراحت میدیم تا حجمش زیاد بشه.




بعد از 1 ساعت باید به خمیر شکل بدیم. به صورتهای مختلف میشه بهش فرم داد. کاری که من انجام دادم به این ترتیبه :
خمیر رو به 2 قسمت و هر قسمت رو به 5 یا 6 قسمت تقسیم میکنیم. این تقسیم 2 تا نون بزرگ بهمون میده. اگه نونهای کوچیکتری میخوایم به تقسیمات بیشتری هم احتیاج داریم.
تکه های خمیر رو گرد میکنیم و با دست یا وردنه به شکل دایره بازشون میکنیم. ضخامت خمیر 6، 7 میلیمتر باشه کافیه. دایره ها رو به صورت زیر و رو دور هم قرار میدیم (مطابق شکل زیر) طوریکه از مرکز دایره ها کاملا به هم فشرده باشند و فاصله ای بینشون نباشه. بین  دایره های رویهم اومده رو با 2، 3 قطره آب تر میکنیم تا لایه ها خوب به هم بچسبند.
روی خمیر ها رو با پارچه سبکی میپوشونیم و مجددا 30 دقیقه استراحت میدیم.


فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای روی نانها، آب سرد و آرد رو مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا غلیظ بشه. میگذاریم تا سرد بشه.

افزایش حجم نانها که حالا دیگه شبیه گلهای خمیری شدند کاملا مشخصه. با قلم مو به آرومی مقداری از مخلوط آب و آرد روشون میمالیم. من روی یکی از نونها رو کنجد سفید و سیاه پاشیدم و دیگری رو جو دوسر پرک شده. 


داخل فر قرارشون میدیم تا بپزند، مدت 15 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت، بعد یه ربع حرارت رو کم میکنیم تا 350 درجه فارنهایت مدت 15 تا 20 دقیقه، تا زمانی که خوب طلایی بشند.




به به، نون خونگی چه مزه ای میده.
مخصوصا وقتی بوی نون تازه همه جا میپیچه.
نوش جان ...... 



22 comments:

  1. چقدر خوشگل و خوشمزه شده دستت درد نکنه
    وای که چقدر عاشق نون پختنم باید امتحانش کنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. رسیپی این نون رو خیلی دوست دارم ... یه چند تا نقشه دارم براش فعلا منم

      Delete
  2. بوش تا اینجا اومده:) این شکمو هم که اول از همه اومده و خوردتش:) خیلی خوشگل شدن...

    ReplyDelete
  3. در ضمن بی صبرانه منتظر نقشه هاتیم :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون زارا جون .... اگه بدونی چقدر ایده های خوب دادی به من تا به حال

      Delete
  4. عاطفه جون، خودت کدبانو و هنرمندی، من فقط دوست دارم ایده های قشنگ رو که پیدا میکنم با دیگران تقسیم کنم و در کنارش هم خیلی چیزها رو یاد می گیرم...

    ReplyDelete
  5. salam Atefeh jan, dastetoon dard nakone, che noonhaye khoshkeli. Man taze ba blogeton ashena shodam, vaghean kheyli honarmandid.
    Will you tell me what flour did you use for this recipe, bread flour , or (plain)All-Purpose or... mamnoon misham az rahnamaitoon :)
    Soheyla

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست من
      لطف دارید به من
      به خونه خودتون خوش اومدید
      آردی که استفاده کردم
      ALL PURPOSE WHITE FLOUR
      هست

      Delete
  6. salam. bebakhshid man ye soali dashtam az khedmatetoon, chon shoma ham Canada hastin. vaseye pokhte naan, az che aardi estefadeh mikonin ke bishtar be arde gandome iran nazdik bashe. Inja arde sefid (all purpose) hast + unbleached va whole wheat. man nemidoonam kodoom ro estefadeh konam. mamnoonam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام
      به خونه خودتون خوش اومدید
      من معمولا از
      ALL PURPOSE BLEACHED WHITE FLOUR
      استفاده میکنم
      این هم آردیه که اکثرا تهیه میکنم البته 10 یا 20 کیلوییش رو
      http://www.fiveroses.ca/FiveRoses/ProductDetails/356
      برای تهیه نان و کیک مناسبه
      سوال دیگه ای داشتید در خدمتم
      دوست من

      Delete
    2. ممنونم از پاسختون و عذر خواهی می کنم که پینگلیش نوشتم. برای نان لواش هم همینو استفاده می کنید؟ چون آرد گندمی ( نه سفید) که در ایران داشتیم با
      All purpose
      .ینجا فرق می کنه. ممنونم

      Delete
    3. خواهش میکنم ... مشکلی نیست
      راستش من دسته بندی آردها رو خیلی نمیشناسم
      و نون لواش درست نکردم تا به حال
      ولی نونهای حجیم و نون بربری رو با همین آرد میپزم
      همیشه خوب پف میکنه
      فکر میکنم که میزان گلوتن لازم رو داره
      تنها مطلبی که تونستم تو اینترنت هم پیدا کنم درباره این آرد اینه که برای نون لواش مناسبه

      Delete
  7. Atefeh jan myshe dastore non barbari ro bezarid, kheili veblage khobi dari

    ReplyDelete
    Replies
    1. حتما عزیز
      همسرم هر آخر هفته درست میکنه
      سعی میکنم زودی دستورش رو بذارم
      :-)

      Delete
  8. Salam
    Kheili aalie
    Vali man age be jaye all purpose flour az whole wheat estedade konam khoobe?
    Khamir

    ReplyDelete
  9. Khamir torsh ro Che joor bayad Tahie konam?

    ReplyDelete
  10. Ya be ebarati poodre khalie torsh az koja begiram?
    Mamnoonam

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست عزیز
      اگه از
      whole wheat
      استفاده میکنید احتمالا آرد کمتری باید مصرف کنید
      چون آرد سنگینتریه و خمیر زودتر جمع میشه
      خمیر ترش یا مایه خمیر رو فکر نکنم به دردسرش بیارزه که خودمون درست کنیم
      چون واقعا قیمتی نداره
      ولی ترکیباتش هم همین ترکیب خمیری هست که ور اومده
      تو نونوایی ها هم معمولا یه کمی خمیر رو کنار میذارند تا ور بیاد و مدتی بمونه تا ترش بشه
      یعنی باکتریها حسابی توش فعال بشند
      و همون رو تازه تازه مخلوط خمیر جدید میکنند به عنوان مایه خمیر
      در سوال بعدیت منظورت رو متوجه نشدم از
      poodre khalie torsh
      ؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
      :-)

      Delete
  11. Kheili mamnoonam az javabetoon,
    Manzooram poodre khamir e torsh bood. Bebakhshid Eshtebahe typi bood!
    Rastesh man dar America zendegi mikonam,va hich tajrobei az noon pokhtan nadaram vali weblogetoon kheili havas barangize.
    Hanooz ham nemidoonam az koja beram va khamir e torsh begiram.
    Mamnoon az weblogetoon

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش میکنم
      میتونی راحت پیداش کنی
      به انگلیسی میشه
      yeast
      تو فروشگاها قسمتی که آرد و مواد شیرینی پزی قرار داره میگذارنش
      شیشه یا بسته بندیش معمولا بزرگ نیست

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...