Pages

Monday, August 13, 2012

گره های سیر دار




خمیر این نون یکی از بهترین خمیرهایی بود که تا حالا تجربش کردم، نرم و خوش دست برای کار کردن، و نتیجه کار هم رضایت بخش بود. نون هم به همون اندازه نرم و با کیفیت شد.
این نون کوچولوهای سیر دار برای سرو کنار سوپها و پیش غذاها، مخصوصا کنار غذاهای سیر لازم کاملا مناسبند. شدیدا پیشنهاد میکنم یک بار هم که شده امتحانشون کنید.

برای خمیر:
آرد 350 گرم
پودر خمیرترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 60 سی سی
شیر 200 سی سی

برای رویه:
سیر 6 حبه
جعفری خرد شده 3 قاشق سوپخوری
کره 3 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری


برای شروع خمیرترش و شکر رو داخل شیر ولرم میریزیم و 10 دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه.
آرد رو داخل کاسه میریزیم و وسطش رو گود میکنیم مثل یه چاله کوچک. روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه. چند دقیقه باید ورزش بدیم.
روی خمیر رو میپوشونیم و 1 ساعت بهش استراحت میدیم تا حجمش زیاد بشه.

روی سطح صاف آرد پاشی شده خمیر رو با وردنه باز میکنیم به ضخامت 0/5cm. به صورت طولی و عرضی خمیر رو برشهایی میزنیم طوری که نوارهای 3 در 12 cm داشته باشیم.
* اگه نونهای تپلی تری میخواهیم داشته باشیم قطر خمیر رو 1cm میگیریم.

خمیر خیلی نرمه و راحت شکل میگیره. دو طرف هر نوار رو در دست میگیریم و کمی میکشیم و یک گره میزنیم.


سینی فر رو چرب میکنیم و نونهای گرهی رو با کمی فاصله داخل سینی میچینیم. روی نونها رو با یه پارچه سبک میپوشونیم و دوباره به مدت نیم ساعت استراحت میدیم تا کمی پف کنند.
تو این زمان فر رو روشن میکنیم با حرارت 350 درجه فارنهایت تا گرم بشه.
6 حبه سیر رو رنده میکنیم، با رنده ریز. با روغن زیتون و کره آب شده مخلوط میکنیم. نیمی از مواد رو با قلم مو به آرومی روی نونها میمالیم.
برای 10 دقیقه نونها رو داخل فر میگذاریم. بعد از 10 دقیقه درشون میاریم و دوباره با مخلوط سیر دار آغشتشون میکنیم و برای 15 دقیقه داخل فر قرار میدیم. 




موقع سرو جعفری تازه رو خرد میکنیم و روشون میپاشم. بهتره جعفری خشک استفاده نکنیم چون هرگز عطر تازش رو نداره.


من این نونها رو پختم، وقتی کاملا خنک شدند داخل ظرف درداری چیدم، لابلاشون رو جعغری خرد شده پاشیدم، داخل فریزر گذاشتم برای 2 روز بعد که مهمون داشتم و وقتی خواستم سرو کنم گرمشون کردم. نونهام حسابی نرم شدن و عطرشون پیچید.



لذت ببرید .... نوش جان


8 comments:

  1. خیلی خیلی عالیه عاطفه جان ؛ عکسهات هم خیلی قشنگن ؛ حتما سعی میکنم امتحانش کنم ، عطر و بوش تا اینجا هم اومد ...............

    ReplyDelete
  2. وای منم که عاشق سیــــــــــر یکی منو بگیره الان غش میکنم

    ReplyDelete
  3. وای عاطفه جون من خیلی‌ این گرههای خوشگل و مشگل رو دوست دارم . دستت درد نکنه عزیزم .

    ReplyDelete
  4. خیلی عالی ، دوستان شما هما ینجایین ( لیلا و رزی :د )

    ReplyDelete
  5. کارت حرف نداره , دستتون درد نکنه بسیار عالی و خوشمزه

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...