صبحانه مقوی و مرده علاقه مردم این ولایت ... شاید همونقدر که ما حلیم رو دوست داریم. با این تفاوت که زود آماده میشه و و در نوع خودش یه بمب انرژیه.
اگر نمیدونید جودوسر چیه اینجا رو بخونید : تفاوت جودوسر و جو
در نوع سنتی فقط جودوسر پرک شده نیم پز هست که با آب پخته میشه و موقع سرو روش شیره درخت افرا (maple syrup) یا شکر قهوه ای میریزند همراه میوه های خشک یا میوه های ریز تازه یا خرد شده.
ولی در دستورهای غذایی جدید برای مغذی کردنش آب رو با آب سیب یا شیر جایگزین میکنند. روشی که مینویسم از کاملترین دستورهاست.
خیلی خوشمزه میشه, من توانایی این رو دارم که هر روز برای صبحانه بخورمش.
اگر نمیدونید جودوسر چیه اینجا رو بخونید : تفاوت جودوسر و جو
در نوع سنتی فقط جودوسر پرک شده نیم پز هست که با آب پخته میشه و موقع سرو روش شیره درخت افرا (maple syrup) یا شکر قهوه ای میریزند همراه میوه های خشک یا میوه های ریز تازه یا خرد شده.
ولی در دستورهای غذایی جدید برای مغذی کردنش آب رو با آب سیب یا شیر جایگزین میکنند. روشی که مینویسم از کاملترین دستورهاست.
خیلی خوشمزه میشه, من توانایی این رو دارم که هر روز برای صبحانه بخورمش.
مواد لازم:
جو دوسر پرک 1 پیمانه
شیر حداقل 3 پیمانه
سیب درشت 1 عدد
نمک 1 پینچ
دارچین 1 قاشق چایخوری
شکر قهوه ای 2 قاشق سوپخوری
دانه های مغذی خرد شده 1 قاشق سوپخوری پر
عسل, میوه های خشک یا تازه; برای روی حریره
عسل, میوه های خشک یا تازه; برای روی حریره
*از ترکیبی از دانه ها استفاده میکنیم که شاید کمتر از مغزهایی مثل گردو و پسته در تغذیه روزانمون یافت میشند، البته به صورت خام نه تفت داده شده و نمکدار.
از جمله : کنجد، تخم کتان، تخم آفتاب گردون، تخم کدو و ...
من ازمخلوط کنجد، تخم کتان، تخم آفتاب گردون و بادام با مقادیر مساوی استفاده کردم. با هم مخلوط و داخل خرد کن میریزیم. لازم نیست پودری شکل بشند همین قدر که دانه های درشت ریز بشند و بافت مخلوطمون یکدست بشه کافیه. از این مخلوط یه قاشق سر پرش رو لازم داریم و باقیش رو میتونیم برای دفعات بعد نگه داریم. من با بقیش مافین صبحانه درست کردم.
سیب اگر پوستش خیلی ضخیم نباشه با پوست رنده میکنیم. همراه جو دوسر، شیر، شکر، نمک و دارچین و صد البته دانه های خرد شده داخل قابلمه ای روی شعله میگذاریم و هم میزنیم.
همینجا بگم که شکر رو با عسل هم جایگزین کنید عالی میشه.
همینجا بگم که شکر رو با عسل هم جایگزین کنید عالی میشه.
چند بار همش میزنیم. بعد از یه ربع مخلوط غلیظ میشه و آمادست.
برای تزئینش، همونطور که توی عکس تا حدی مشخصه من برای یه ظرف از کنجد, پسته, نارگیل و عسل، و برای ظرف دیگه از عسل,بلوبری, توت سیاه و رزبری استفاده کردم که هر دو ترکیب عالی شد.
چند نکته کاربردی :
*این مقدار مواد تقریبا ترکیب غلیظی رو به ما میده و اضافه کردن شیر بیشتر کاملا سلیقه ایه و مناسب. شیر میتونه شیر گاو, شیر سویا, شیر بادام یا شبیه اونها باشه.
*نکته دیگه این که اگه میخواهیم برای چند وعده آماده کنیم و تو یخچال نگهش داریم فقط 1 لیوان شیر میریزیم و 4 تا 5 روز بیشتر تو یخچال نمونه. وقتی آماده خوردنش هستیم هر قدر شیر خواستیم بهش اضافه میکنیم.
*حریرمون شیرینی زیادی نداره، شیرینی بیشتر رو میشه با اضافه کردن عسل یا شیره درخت افرا موقع سرو اندازه کرد.
*این دستور برای 3 تا 4 نفر کافیه. اگه برای خودم تنها درستش کنم 1/4 از مواد رو استفاده میکنم.
*موقع سرو میتونیم از خشکبار، میوه های کوچک تازه مثل بلوبری، رسپبری و ... و همینطور ماست ساده یا طعم دار به عنوان تزئین یا مکمل استفاده کنیم.
*ادویه های دیگه ای که همراه یا به جای دارچین میشه استفاده کرد پودر زنجبیل و پودر هل هست. مجموع ادویه هامون 1 قاشق چایخوری باشه کافیه.
این هم یه عکس قدیمی با ماست, عسل, کشمش و پودر گردو.
این حریره برای فصل سرما هم واقعا مناسبه، یه کاسه حریره گرم قبل از خارج شدن از خونه میتونه به بدن کمک کنه تا گرما رو بیشتر در خودش نگه داره.
source:canalvie.com
کیف م یکنم با کارهات عزیزم..عالیه واقعا..همون جو خودمونه که باهاش سوپ درست م یکنیم؟
ReplyDeleteممنون هانیه جون
Deleteعزیزم جو دو سر گیاهی متفاوت از جو هست، هر دوشون به صورت پرک شده قابل خریدند ولی جو دوسر پرک شده به جز تهیه سوپ در تهیه مافینها، نانها، کریسپی و حریره بکار برده میشه. خیلی مغذیه و خیلی هم سریعتر میپزه
رسیپی که گذاشتم از حریره اینجا برای صبحانه خیلی رایجه، پایش جو دوسر پرک شده و آب هست و سایر افزودنیهاش متغیرند
من خیلی ازش استفاده میکنم
Atefeh jan mikhastam bedonam bedone maghza ham dorostesh konim,,, mamnun azizam
ReplyDeleteVa in ke fekr mikonam shoma az in joha kheili estefade mikonid,,,, ye dastore shirini midonam ke khodam ham ta hala dorost nakarda. Vali kheili sade hast va khoshmaze,,, esmesh kokosbollar ast,, man daram donbale ye dastore Khob mygardam,,,
Be nazare man ke shini besyar khoshmazey hast,, omidavaram ke betonam dorost konam,,,, mamnun azizam
سمانه جون
Deleteمن خیلی استفادش میکنم توی مافینهام مخصوصا همیشه میریزم
چون واسه صبحانه گاهی مافین میخورم و این جو ها مغذیش میکنه
این حریره هم حداقل یه بار در هفته درست میکنم
خیلی دوست دارم مزش رو
این دستور که لینکش رو میذارم دیروز یکی از دوستان تو پیجش گذاشته
http://yasminkitchen.com/%D8%A8%DB%8C%D8%B3%DA%A9%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AA-%D8%AC%D9%88-%D9%BE%D8%B1%DA%A9/
خیلی راحته
میتونی کشمش، گردو، خرما رو خرد کنی یا هر چی که دوست داری
و مخلوط کنی باهاش
Salam atefeh jan mikhastam begam dorostesh kardam va veghean khoshmaze shod va kheili sari mamnun azizam . va hamin tor none bapaz ham dorost kardam on ham kheili khosh maze shod mikhastam ye khahesh bekonam mitoni ye dastore non ke to in ghaleb hate non bezaram dorost konid mamnun mysham va montaze dastorhaye jadid ta ba in jo dosraha hastim,, mamnun azizam alyyyyyyyyyyyy bod
ReplyDeleteنوش جون سمانه جون
Deleteمنظورت دقیقا چه طور قالبیه؟
قالب مستطیل ؟؟!!
Bale azizam manzoram noni bashe ke beshe toye in ghaleb bezaram va bepazam, akha yeki kharidam va mikham azash estefade konaam va donbale ye dastore Khob mygardam ke ye none narm beshe ,, mamnu. Azizam
ReplyDeleteVayyyy Che haryre khoshmazehy ,man tahala estefade nakardam az jo di sar bayad bekharam va hatman in harire ro dorost konam,,mamnun alyyyyyyye kheili veblage khobi dari
ReplyDeleteممنون سمیرا جون
Deleteبله خیلی خوب میشه این حریره
منم خیلی دوست دارم
:-)
Alieh karhaton khanomi
ReplyDeletemamnoon azizam :)
Delete