Pages

Thursday, August 2, 2012

کیک لیمو و کنجد سیاه


اگه عطر لیمو رو دوست دارید حتما از این کیک خوشتون میاد.
یه کیک حسابی لیموییه و شاید بهتر باشه اسمش رو کیک دوبل یا تریپل لیمویی بگذاریم :)

مواد لازم:

لیموی سبز درشت 5 عدد
تخم مرغ 4 عدد
کره 150 گرم
شکر 150 گرم + 100 گرم
آرد 200 گرم
کنجد سیاه 2 قاشق سوپخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ



اول از فراموش نکنیم نکته مهم در این کیک اینه که همه مواد اولیه باید به دمای محیط رسیده باشند. پس کره رو زودتر از یخچال خارج میکنیم تا نرم بشه. تخم مرغ و لیمو ها هم همینطور.

فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
کره و شکر (150 گرم) رو با همزن حسابی میزنیم تا کرمی بشه. تخم مرغها رو یکی یکی و با فاصله اضافه میکنیم.

من از لیموی سبز استفاده کردم. میتونیم لیمویی زرد رو به راحتی جایگزین کنیم. 3 تا از لیموها رو تو این مرحله لازم داریم. پوشش سبز لیموها رو رنده میکنیم و آبشون رو میگیریم. موقع آبگیری گوشت لیمو رو هم تا جایی که بتونیم قاطیش میکنیم.
رنده پوست لیمو رو با مایع کیک مخلوط میکنیم که بخش مهمی از عطر لیمو رو شامل میشه، و بعد آب لیمو رو درحالیکه مواد رو هم میزنیم کم کم اضافه میکنیم.

کنجد سیاه، جوش شیرین، بکینگ پودر و نمک رو با آرد مخلوط میکنیم و در 2 مرحله به باقی مواد اضافه میکنیم.


دیواره قالب رو خوب چرب میکنیم. چون روی کیک شربت میریزیم آخر کار, ممکنه جدا کرندنش از قالب مشکل بشه پس کف قالب کاغذ شیرینی پزی پهن میکنیم. مایع کیک رو داخلش میریزیم.

یکی دیگه از لیموها رو الان لازم داریم. حلقه حلقش میکنیم، برش ها باید خیلی نازک باشه. روی کیک میچینیمشون. روی هر برش رو با انگشت یه پینچ شکر میریزیم.
کیک رو داخل فر میگذاریم حدود 45 دقیقه، تا زمانی که روش طلایی بشه. زمان پخت کیک بسته به شکل و اندازه قالب میتونه تغییر کنه چون ضخامت مواد تغییر میکنه.


کیک که از فر خارج شد شربت روش رو حاضر میکنیم. تا آماده شدنش کیک یه کمی خنک میشه که همین اندازه کافیه.

پوست لیموی پنجم رو رنده میکنیم و آبش رو میگیریم (گوشت لیمو رو هم تا جایی که بتونیم قاطیش میکنیم).
شکر (100 گرم)، 2 قاشق سوپخوری آب، رنده پوست لیمو و آبلیمو رو با هم مخلوط و روی شعله میگذاریم تا شکر خوب حل بشه و شربت کمی غلیظ بشه. بعد از 5 دقیقه شربت حاضره. بهتره که با یه خلال دندون یا هر وسیله نازک شبیه بهش روی کیک رو سوراخهایی ایجاد کنیم تا شربت کاملا به خوردش بره. شربت رو روی تمام قسمتهای کیک میریزیمش.


چند ساعتی باید بهش زمان بدیم تا خنک بشه و شربت داخل کیک نفوذ کنه.
از قالب خارجش میکنیم و دیگه آماده سرو هستش.
آخر کار بگم که به جای کنجد سیاه میتونیم از poppy seed، تخم شربتی یا دانه چیا استفاده کنیم.


نوش جان ... از عطر و مزش لذت ببرید.

6 comments:

  1. واییییییییی عجب کیکی شده عاطفه جون . دستت درد نکنه .

    ReplyDelete
    Replies
    1. قربونت دوستمممممممممممممم

      Delete
  2. من از بالای صفحه آب دهنم رو قورت دادم تا دستورش تموم شه :) به به دستت درد نکنه. اون کوچیکه تو همه عکسها میفته :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. این کوچیکه سهم آقای شوهره
      وقتی کیک واسه کسی میپزم و میبرم
      واسه اینکه حسودیش نشه
      :-)

      Delete
  3. ببخشید این کیک ترش نیست ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. مزه کیک ترش و شیرینه ولی خوب مزه شیرین مسلما غالب هست.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...