این تارت رو تو دسته بندی شیرینیها هم قرارش میدم، چون میشه در قالب و سایز کوچک هم تهیش کرد.
مواد لازم:
میوه تازه و کمپوت
مارمالاد زردآلو
روش تهیه کرم پاتیسیر و خمیری که لازم داریم رو پیش از این نوشتم. با کلیک کردن روی اسمشون در مواد اولیه به طرز تهیه میرسیم.
کرم رو بعد از سرد شدن از رنده درشت رد میکنیم. تفاوت بافتش رو بعد از رنده کردن میبینیم، خیلی نرم میشه. اینبار موقع درست کردن کرم به جای وانیل از رنده پوست پرتقال استفاده کردم، حسابی عطر پرتقال گرفت.
خمیر رو بعد از اینکه در یخچال استراحت دادیم، میگذاریم به دمای محیط برسه. به اندازه قالب باز و داخلش پهن میکنیم. نیازی به چرب کردن قالب نیست. خمیر رو به دیواره ها فشار میدیم و میچسبونیم تا هوای اضافی باقی نمونه. اضافه خمیر رو از اطراف قالب برش میزنیم. از بالاترین حد ممکن خمیر رو میبریم. چون حین پخت خمیر کمی جمع میشه و ارتفاع دیواره هم کوتاه میشه.
با چنگال کف و دیواره های قالب رو سوراخ سوراخ میکنیم تا موقع پخت پف نکنه. مدت یه ربع داخل یخچال قرارش میدیم.
بعد روی خمیر رو یه کاغذ روغنی به همون سایز قرار میدیم تا کف و دیواره رو بپوشونه. روش رو حبوبات مثل نخود یا لوبیا میریزیم تا سنگینیش مانع از باد کردن خمیر بشه.
مدت 16 تا 17 دقیقه داخل فری که از 20 دقیقه قبل با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم شده میپزیمش.
خمیر که پخت زمان میدیم تا سرد بشه. با کرم پاتیسیر پرش میکنیم. برای اینکار راحت ترین کار معمولا اینه که کرم رو داخل قیف بریزیم. نیازی به ماسوره خاصی نیست. کرم رو مثل مارپیچ از بیرون به داخل و خیلی پر و ضخیم روی خمیر میکشیم تا پر بشه. روش رو با لیسک صاف میکنیم.
برای تزئین لازم نیست مثل تارت من خیلی قرتی باشه. من از تموم موجودی یخچالم اعم از کمپوت و میوه تازه استفاده کردم. میشه که فقط یه میوه یا کمپوت باشه و مسلما آخر کار هم اسم همون میوه رو میگیره تارتمون. خلاصه که از هر ترکیبی که دوست دارید استفاده کنید ^_^
فقط درباره کمپوت بگم که قبل استفاده روی توری یا آبکش میریزیم که آبشون بره.
اما کاری که من انجام دادم:
توت فرنگیها رو از وسط برش زدم و دور تا دور تارت رو باهاش پر کردم. چون ردیف اوله مهمه که ثابت بشند داخل کرم، پس یه مقدار داخل کرم فشارشون میدیم. ردیف بعد کیوی حلقه شده. آناناس حلقه ای اگه داشتم ردیف بعد رو با نصف حلقه های آناناس پر میکردم ولی چون خرد شده بودند تکه های درشتش رو چیدم.
در نهایتم بلوبری، رزبری و برشهایی از میوه اژدها رو وسطش پخش کردم.
میوه هایی که شدیدا پیشنهاد میکنم استفاده بشه: زردآلو و هلوی تازه یا کمپوتشون و کمپوت گلابی.
تنها کاری که باقی میمونه اینه که کمی مارمالاد زردآلو رو با کمی آب (فقط اینقدری که رقیق بشه و قابل گرم کردن) مخلوط و روی شعله گرم میکنیم. با قلم مو روی میوه ها میمالیم. میوه ها رو براق میکنه و مانع از پلاسیدگی تا چند ساعت میشه.
دقیقا از همین روش برای تزئین کیکها میتونیم استفاده کنیم.
با اینکه فقط نوشتم احساس میکنم فکم درد میکنه، انگار پرچونگی کردم D:
پیشاپیش نوش جون هرکی درست کرد :-)
عاطقه جان عزیز من عاشق این یخچالتون شدم ماشالله خیلی
ReplyDeleteپربرکت و رنگیه .....دستتون درد نکنه خیلی خیلی زیبا و عالی شده. نوش جونتون
♥
درضمن مثل همه کاراتون با سلیقه و حتما خوشمزه است . خسته نباشید
ReplyDelete♥
ممنون عزیز :-)
DeleteAtefeh jan mammnun azizam ba in tarte zibat, barat ye zahmat dashtam mitoni tahye shirini wienerbröd ro bezari, mamnun dostam
ReplyDeleteسلام دوست من
Deleteاین که گفتید به چه زبونیه ؟
به فرانسه بهش میگیم
viennoiserie
چشم
یه 2و 3 هفته ای سرم شلوغه یه کم
بعدش دستور رو میگذارم حتما
Be swedi azizam, ba khamire hezarlast va vasatesham ba sose vanil, kheili mamnun dostam
ReplyDeleteوای عاطفه جون ،این خیلی عالیه،دستتون درد نکنه ،من عاشق این جور تارت ها هستم .باید حتما درستش کنم .البته من دوست دارم در سایز کوچک تک نفره درستشون کنم که خوردنش راحت تر باشه .
ReplyDeleteحق داری
Deleteمنم کوچولو دوست دارم
ولی واسه سالگرد ازدواجمون درستش کرده بودم
این مردا هم که میدونید دیگه
خوردنیهای کوچولو به چشمشون نمیاد
:-)
سالگرد ازدواجتون مبارک باشه عاطفه جون ،امیدوارم سالیان سال در کنار هم سالم و شاد باشید.راست میگید نمی شه که برای یه مناسبتی کوچولو درست کرد ،باید ابهت داشته باشه
Deleteمرسی گلم :-)
Deleteبه به رنگشوووووو ببین
ReplyDelete:-)
Deleteyam yammmmmmmmmm
سلام.برای تارت(هر نوعش)باید فقط شعله بالای فر رو روشن کرد یا هردو(بالا و پایین)؟ممنون
ReplyDeleteسلام عزیزم ....
Deleteهمیشه همیشه همیشه فقط شعله پایین
شعله بالا به ندرت استفاده میشه
که حتما در دستورش ذکر میشه
واقعا مربوط به مواقع خاصه
:-)