هفته گذشته دستور گوش فیل رو گذاشته بودم. امروز هم دستور نوع دیگه گوش فیل رو میگذارم که در بلاگ یک دوست افغان بهش رسیدم.
تفاوت در اینه که خمیر خیلی نازک باز میشه و در روغن کم سرخ میشه. نیازی نیست در روغن غلطان باشه. در نهایت هم در پودر شکر غلطانده میشه.
این خمیر میتونه حتی به اندازه کاغذ نازک و به اندازه کف دست یا بزرگتر قالب زده بشه.
مواد لازم :
آرد حدودا 250 گرم
تخم مرغ 2 عدد
کره 30 گرم
شکر 1 قاشق چایخوری سرپر
نمک 1 پینچ
شیر 50 میلی لیتر
پودر شکر
پودر هل
پودر پسته ، گل رز خشک
تفاوت این خمیر با دستور قبلی اینه که نیازی به بکینگ پودر نداریم.
تخم مرغ و شیر رو زودتر از یخچال خارج میکنیم تا به دمای محیط برسند و باعث سرد شدن خمیر نشند.
تخم مرغ، شیر و شکر رو مخلوط میکنیم. کره آب شده (داغ نباشه) رو هم اضافه میکنیم.
برای شروع از کل آرد استفاده نمیکنیم. کمی از آرد رو کنار میگذاریم و باقی رو با نمک مخلوط و به مایع اضافه میکنیم. آرد تا جایی اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه. خمیر باید حسابی نرم باشه. آرد اضافی خمیر رو سفت میکنه و شیرینی پف نمیکنه. روی سطح آردپاشی شده 5 دقیقه ورزش میدیم. داخل نایلون میگذاریمش مدت 1 ساعت در دمای محیط استراحت کنه تا به قول خودمون جا بیفته.
خمیر رو بعد از استراحت روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز میکنیم، به قطر 1 تا 2 میلی متر. به یک قالب گرد نیاز داریم. قالب میزنیم و گوشه خمیر رو یه نیشگون میگیریم تا جمع بشه. خمیرها رو روی دستمال آشپزخونه میچینیم و روشون رو میپوشونیم تا خشک نشند، تا موقع سرخ کردن.
مثل گوش فیل یا زولبیا بامیه نیازی به روغن زیاد نداریم. اگر حجم روغن زیاد باشه مثل همونا حسابی پف میکنه. اینبار میخوایم دوطرف خمیر سرخ بشه و کمی پف کنه.
از یه تابه کوچک استفاده میکنیم. روغن که داغ شد حرارت رو روی متوسط میگذاریم. برای سرخ کردن هر بار فقط چند تا دونه تو روغن میندازیم تا کنترلشون راحت باشه و با تعداد زیاد حرارت روغن کاهش پیدا نکنه.
دوطرف شیرینی ها رو سرخ میکنیم تا طلایی بشند و روی دستمال آشپزخونه روغن اضافیشون رو میگیریم.
زمان میدیم تا حسابی خنک بشند و داخل پودر شکر میغلطونیم. برای عطر خوش روشون رو پودر هل و رز خشک میپاشیم و کمی پودر پسته البته، که من استفاده نکردم.
در عکس بالا من فقط پودر شکر رو کمی روی شیرینی ها پاشیدم. بعدش شیرینیها رو حسابی به پودر شکر آغشته کردم و داخل یه جعبه کادویی برای دوست عزیزی بردم.
در مجموع بگم که خیلی شیرین نیست و اگه شیرین تر دوست داشتید دفعات بیشتری در پودر شکر بغلطونید.
نوش جون :-)
source:thespicespoon.com
بح بح
ReplyDeleteمایل به تبادل لبنک هستید؟
سلام دوست عزیز
Deleteچرا که نه
inam addresse webloge mane
Deletemsmnun misham :*
http://baharkitchen.blogspot.com/
خیلی عالیه عاطفه جون،خیلی گوگولی و خوشگل شدن و خوشمزه به نطر میان ،دستتون درد نکنه و نوش جان
ReplyDeleteچقدر هم اون جعبتون قشنگه
مرسی عزیزم :-)
Deleteسلام،مرسي از سايت خوبتون،فقط سوال داشتم كه با اين مقدار مواد اوليه چندتا شيريني ميشه درست كرد؟همين مقداري كه توي جعب هست ميشه؟
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Deleteو ممنون از لطفتون
بیشتر از 2 تا از این جعبه ها شیرینی میده
:-)
باید به وبلاگ اون دوست افغان لینک می دادید. کارتون اشتباهه
ReplyDelete
Deleteرویا جان بهتر نیست اگر کمی با دقت متن رو بخونید
؟!؟!؟!؟!!؟!
من 2 جا لینک کردم به بلاگ ایشون
یه لینک مستقیم به رسیپی مربوطه
یه لینک هم آخر متن به بلاگشون
:-)
Mazash chetori mishe ?? Aya pok mishe ?
ReplyDeleteHi - Thank you for featuring my recipe. It looks so beautiful! X Shayma
ReplyDeleteHi Shayma,
Deleteand so glad to see you here, even if it's too late :)
thank you for this delicious recipe.