خوب این هم اولین دستور خوشمزه سال 1393 و سومین در سال 2014.
این دسر یونانی اسمش هست "پای شیر و خمیر فیلو" یا Ruffled Milk Pie، به معنی "پای شیر ژولیده".
غذاها و دسرهای یونانی خیلی با ذائقه ما جور درمیاد. این رو هم من میپسندم. مزش مثل خاگینه خودمونه و با اضافه کردن یه کمی عرقیات معطر به مواد اولیه میشه یه دسر یونانی خوشمزه با ورژن ایرانی.
مواد اولیه:
خمیر فیلو 8 عدد
تخم مرغ 3 عدد
کره 60 گرم
دارچین 1/4 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
عسل 2 تا 3 قاشق سوپخوری
شیر 1،1/2 پیمانه
پسته خرد شده 1/4 پیمانه
پودر شکر 1/2 پیمانه
پودر شکر اضافی
روش کار خیلی راحته. فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم شه. کره رو آب میکنیم.
ورقه های خمیر فیلو رو باید دونه دونه آماده کنیم. هر 8 رو تا یکباره از بسته بندی درنمیاریم چون در معرض هوا زودی خشک میشه.
یک ورق خمیر رو روی کاغذ روغنی باز میکنیم و سطحش رو کره میمالیم. لبه های خمیر رو هم کمی چرب کنیم بهتره. بعد خمیر رو از عرض مثل شکل زیر جمع میکنیم. انگار که داریم چینهای ریز بهش میدیم.
خمیر رو از یک سمت، حلزونی شکل جمع میکنیم. خیلی به هم فشرده و کوچک جمعش نمیکنیم چون هرچی به هم فشرده تر باشه بعد از پخت کمتر خودش رو نشون میده.
از قالب پای استفاده میکنیم و کفش رو کمی چرب میکنیم. من از قالب کمربندی استفاده کردم پس داخلش رو فویل کشیدم تا مایعی که بعدا بهش اضافه میشه از قالب نشت نکنه.
خمیرها رو دونه دونه به همین روش میپیچیم و کنار هم قرار میدیم.
بزرگی حلقه های خمیر اینقدری باشه که 8 تاش کنار هم جا بشه.
در آخر من سعی میکنم با چرخوندن و جابه جایی های کوچولو قسمتهایی که بین خمیرها باز میمونند رو پر کنم.
روی گل خوشکل خمیری رو دارچین میپاشیم و مدت 30 دقیقه در فر میپزیمش.
در این فاصله بقیه مواد رو آماده میکنیم. شیر رو روی حرارت متوسط میگذاریم. وقتی گرم شد و حبابهایی روش نمایان شد از روی حرارت برمیداریم یعنی درست قبل اینکه جوش بیاد.
تخم مرغ، وانیل و پودر شکر رو جداگانه مخلوط میکنیم. شیر داغ رو کم کم به مواد اضافه میکنیم در همین حین که داریم هم میزنیم، تا تخم مرغ یهویی نپزه و مواد رگه رگه نشه.
در نهایت مخلوط رو داخل قالب و لابلای خمیرهای پخته میریزیم.
مجددا داخل فر قرار میدیم، مدت 30 دقیقه تا کامل بپزه.
بعد از پخت تا گرمه باید عسل بمالیم روش. عسل رو به اندازه 5 تا 10 ثانیه داخل مایکروویو گرم میکنیم، فقط برای اینکه رقیق بشه، و روی پای میمالیم.
پسته رو هم با پوست خلال یا خرد میکنیم، نه خیلی ریز، باید قیافه و رنگش مشهود باشه.
پسته رو بو میدیم و روی پای میریزیم. بعدشم که میره داخل یخچال. روش رو نمیپوشونیم تا کاملا خنک بشه و عرق نزنه.
موقع سرو هم مقداری پودر شکر میپاشیم روی دسرمون.
در این رسیپی خمیر در واقع جایگزین آرد یا نشاسته شده و اگه به برش دسر از کنار دقت کنیم، لایه های نازک خمیر که همراه مایع شیر و تخم مرغ پخته شده کاملا مشخصه.
نوش جان همراهای عزیز :-)
source:thefooddept.blogspot.ca
وایی ایت خیلی خوبههه مرسیی نوروزت مبارک
ReplyDeleteسال خوبی داشته باشی
سال نو تو هم مبارک عزیزم
Deleteخوش باشی همیشه
عاطفه جان ، واااای که چقدر خوشگل و با سلیقه است عزیزم ، نوش جونتون :*
ReplyDeleteمرسی گلم
Deleteخیلی عالیه عاطفه جون... اومدم سال نو رو تبریک بگم دیدم فعالیت رو شروع کردی!!! آفرین شاگرد اول :) و دیگه اینکه امیدوارم سال خوبی پر از سلامتی و عشق و انرژی داشته باشی. خوب باشی همیشه.
ReplyDeleteممنون عزیزم ... شاد باشی همیشه
Deleteوای چه کردی دلم خواست عالیییییییییییییییههههههههههههههههههههههه عاطفه جون
ReplyDeleteممنون مریم جان :-)
Delete