خوب روزهای اول سال نوی میلادی و تعطیلات و بوی شیرینی و ادویه و بوقلمون و درخت کاج و گیلی گیلی های رنگی و خوشکل هم گذشت.
این شیرینی ها رو برای سال جدید و استقبال از بابانوئل درست کرده بودم. پایه شیرینی melting moments هست که قبلا دستور نوع ساده و زعفرونیش رو گذاشتم. بافت شیرینی مثل نون برنجی میمونه, تو دهان آب میشه اینقدری که نرمه، که دلیلش هم وجود نشاسته هست.
اینبار با ادویه های کریسمسی پختمشون، یه ترکیبی از ادویه ها که تو این فصل همه جا بوشون رو میشه حس کرد. در شیرینی ها و چای مخصوصا خیلی استفاده میشه، مثل دارچین، هل، میخک، زنجبیل، رازیانه، بادیان، جوزهندی و ... به نظرم به اقتضای فصل انتخاب شدند، مناسب فصل سرما و کمک میکنند به گرم نگه داشتن بدن مخصوصا در زمستون بی اندازه سردی که ما داریم.
ترکیب این ادویه ها، به ادویه چای معروفه.
این شیرینی ها رو برای سال جدید و استقبال از بابانوئل درست کرده بودم. پایه شیرینی melting moments هست که قبلا دستور نوع ساده و زعفرونیش رو گذاشتم. بافت شیرینی مثل نون برنجی میمونه, تو دهان آب میشه اینقدری که نرمه، که دلیلش هم وجود نشاسته هست.
اینبار با ادویه های کریسمسی پختمشون، یه ترکیبی از ادویه ها که تو این فصل همه جا بوشون رو میشه حس کرد. در شیرینی ها و چای مخصوصا خیلی استفاده میشه، مثل دارچین، هل، میخک، زنجبیل، رازیانه، بادیان، جوزهندی و ... به نظرم به اقتضای فصل انتخاب شدند، مناسب فصل سرما و کمک میکنند به گرم نگه داشتن بدن مخصوصا در زمستون بی اندازه سردی که ما داریم.
ترکیب این ادویه ها، به ادویه چای معروفه.
مواد اولیه :
آرد 1،1/2 پیمانه (185gr)
نشاسته ذرت 1/2 پیمانه (65gr)
پودر قند 1/3 پیمانه (41gr)
کره 1 پیمانه (227gr)
نمک 1/8 قاشق چایخوری
پودر دارچین 3/4 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
پودر میخک 1/4 قاشق چایخوری
پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
پودر جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
پودر میخک 1/4 قاشق چایخوری
پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
پودر جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
و اما برای پخت، آرد و پودر نشاسته و نمک رو مخلوط میکنیم.
کره باید به دمای محیط رسیده باشه. در ظرف دیگه ای با پودر قند مخلوط میکنیم و اینقدری هم میزنیم تا پودر قند کاملا در کره حل بشه و کرمی شکل بشه. ادویه ها رو هم مخلوط و اضافه میکنیم.
مواد خشک رو اضافه و مخلوط میکنیم. خیلی ورز نمیدیم که روغن نندازه. خمیر چسبنده هستش هنوز ولی ارد بیشتری اضافه نمیکنیم. این خمیر کره زیاد داره و هر اندازه ارد اضافه کنیم به خورد خمیر میره.
خمیر رو داخل پلاستیک میگذاریم و کمی پهنش میکنیم. حد اقل برای ۱ ساعت داخل یخچال استراحت میدیم.
از یخچال که بیرون اومد از خمیر گلوله های کوچکی میگیریم و کنار هم با کمی فاصله داخل سینی فر میچینیم. وقتی خمیر رو شکل میدیم, بهتره کل خمیر رو یک باره از یخچال خارج نکنیم. چون سریع نرم میشه و کار کردن باهاش سخت.
فر رو باید از ۲۰ دقیقه زودتر روشن کنیم تا گرم بشه , با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت . شیرینی رو برای ۱۰ تا ۱۲ دقیقه میپزیم. بعد از پخت تا چند دقیقه بهشون دست نمیزنیم که پودر میشند. صبر میکنیم حرارتشون رو از دست بدند.
برای روی شیرینی پودر قند رو روشون الک میکنیم.
شیرینی آماده شده رو در دمای محیط نگهداری کنید که نرم بمونه. داخل یخچال سفت میشه (به خاطر کره زیاد). اگر هم در یخچال گذاشتیم نیم ساعت قبل مصرف بگذاریم به دمای محیط برسه تا نرم بشه و به اون خاصیت مهم تو دهان آب شدنش برسیم :)
ایشون هم عشق مامانشون هستند، موقع عکس گرفتن سر رسید و از خجالت شیرینی ها درومد حسابی.
No comments:
Post a Comment