کلا من به کلمه کلوچه علاقه خاصی دارم. چرا ؟ چون یعنی یه نون یا شیرینی خوشمزه پر شده با یه سری خوشمزه های دیگه.
مواد اولیه :
شیر ولرم ۳/۴ پیمانه + ۲ قاشق سوپخوری
آرد ۳,۱/۴ پیمانه
کره آب شده ۱/۲ پیمانه
شکر قهوه ای ۱/۴ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
مایه خمیر ۲,۱/۴ قاشق چایخوری
ماست ۲ قاشق سوپخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
خرما ۱۲ عدد
برای رویه :
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۲ قاشق سوپخوری
کنجد
شکر - پودر دارچین
شکر - پودر دارچین
برای شروع مایه خمیر رو همراه شیر ولرم و یک قاشق سوپخوری از شکری که داشتیم مخلوط میکنیم و 10 دقیقه ای زمان میدیم تا عمل بیاد. اگر مایه خمیر فوری استفاده میکنیم نیازی به صبر کردن نیست.
تخم مرغ و ماست که باید هم دمای محیط باشند با نیمی از کره و باقی شکر مخلوط و به مایه خمیر اضافه میکنیم. ارد و نمک رو جداگونه مخلوط و ۱ پیمانش رو به مواد اضافه میکنیم.
باقی کره رو با خمیر مخلوط میکنیم و باقی مانده آرد رو.
خمیر رو هم میزنیم. وقتی جمع شد روی سطح آرد پاشی شده منتقلش میکنیم و 10 دقیقه ورز میدیم. اگر از آرد همه منظوره استفاده کنید همین حدود که گفتم کافیه , اگرنه حتما مقدارش تغییر میکنه. خمیر باید نرم و لطیف باشه، با اضافه کردن آرد زیاد خمیر رو زیادی سفت نمیکنیم.
خمیر رو داخل کاسه ای که کمی چرب باشه قرار میدیم و روش رو میپوشونیم، مدت 1 ساعت استراحت میدیم تا حجیم بشه.
فر رو هم روشن میکنیم با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت تا گرم بشه.
خمیر رو به ۲۴ قسمت مساوی تقسیم میکنیم. کف سینی فر رو کاغذ شیرینی پزی پهن میکنیم.
برای پر کردن خمیر, هر گلوله رو شکل یه بیضی کوچک باز میکنیم, خرما ها رو از طول نصف میکنیم. وسط هر گلوله یه نصف خرما میگذاریم. به نظرم برای این سایز خمیر نصف کافیه, ولی کاملا سلیقه ایه.
لبه های خمیر رو با دو قطره آب خیس میکنیم. دو طرف خمیر رو به هم میچسبونیم بعد از اطراف خمیر رو میاریم وسط و مثل بقچه جمعش میکنیم.
خمیر رو از سمت بسته شده داخل سینی میچینیم, مجددا نیم ساعت استراحت میدیم.
لبه های خمیر رو با دو قطره آب خیس میکنیم. دو طرف خمیر رو به هم میچسبونیم بعد از اطراف خمیر رو میاریم وسط و مثل بقچه جمعش میکنیم.
خمیر رو از سمت بسته شده داخل سینی میچینیم, مجددا نیم ساعت استراحت میدیم.
برای روی رولها, تخم مرغ رو با شیر مخلوط و با قلم مو روی کلوچه ها میمالیم, و یه کم کنجد می پاشیم.
کمی شکر و دارچین رو با هم مخلوط و روی رولها میپاشیم.
برای ۳۰ - ۳۵ دقیقه داخل فر گرم میپزیم, تا زمانی که روشون طلایی بشه.
دست شما درد نکته چه کلوچه زیبایی . در ضمن خیلی خوشحالم که دوباره در وبلاگتون مطلب می گذارید .
ReplyDeleteاین قرنطینه یه فرصتی داده برای رسیدگی به کارای عقب افتاده. خودم هم خیلی خوشحالم :)
Deleteکلی دستور نانوشته دارم که همه رو میزارم اینجا تو این فرصت