این شیرینی, کوکی, بیسکوییت یا هر اسم دیگه ای که روش میگذارید بی اندازه ساده و بسیار خوش خوراکه. نداشتن تخم مرغ و همراهی آرد برنج باعث ترد و شکننده شدنش بعد از پخت میشه. در واقع تو دهن آب میشه.
مواد اولیه :
آرد ۱,۳/۴ پیمانه
آرد برنج ۱/۴ پیمانه
کره ۱ پیمانه (۲۲۶ گرم)
پودر قند ۲/۳ پیمانه
عصاره وانیل ۲ قاشق چایخوری
نمک یک پینچ
کره که باید به دمای محیط رسیده باشه رو با پودر قند مخلوط میکنیم و اونقدری هم میزنیم تا کره سبک و نرم و کرمی شکل بشه. عصاره وانیل رو اضافه میکنیم.
آرد, آرد برنج و نمک رو جداگانه مخلوط و الک میکنیم ,به باقی مواد اضافه میکنیم. اینقدری مخلوط میکنیم تا مواد به خورد هم برند. زیاد از حد هم ورز نمیدیم چون خمیر رو گرم میکنه و به روغن میوفته. داخل نایلون میگذاریم. کمی نازکش میکنیم تا دمای همه قسمت های خمیر یکسان بشه. مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت میدیم.
فر رو هم با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه. برای باز کردن خمیر زیرش کاغذ شیرینی پزی میگذاریم و برای روش از یه کاغذ شیرینی پزی دیگه یا پلاستیک استفاده میکنیم. خمیر رو بینشون میگذاریم و به کمک وردنه پهن میکنیم. ضخامت خمیر میتونه بین ۶ تا ۸ میلی متر باشه.
قالب میزنیم و داخل سینی فر روی کاغذ شیرینی پزی کنار هم میچینیم. لازم نیست فاصله هاشون زیاد باشه. بیسکویت خیلی پهن نمیشه موقع پخت. سینی رو برای ۲۰ دقیقه داخل یخچال میگذاریم. خنک کردن خمیر موجب میشه حین پخت شکل خودش رو بیشتر حفظ کنه.
نکته : از هر کاتری که برای قالب زدن زدن خمیر استفاده میکنید, حتما هربار داخل کمی آرد بزنید تا به خمیر نچسبه. اگر مثل من از کاتر طرح دار استفاده میکنید که الزامی هست چون خمیر داخل خلل و فرج های کاتر میچسبه و هر بار جدا کردن خمیر از کاتر و تمیز کردنش سرعت کار رو پایین میاره.
پس یه کاسه کوچیک آرد کنار دستتون بگذارید.
کاتر دونه برفی من قطرش ۴ و نیم سانت هست. با توجه به سایز شیرینی زمان پخت ۱۱ تا ۱۳ دقیقه مناسبه.
زمان پخت رو با توجه به ضخامت و اندازه شیرینی باید تنظیم کنید. زیرشون باید کمی طلایی بشه.
بعد از پخت چند دقیقه ای زمان میدیم تا خنک بشند و از سینی خارج میکنیم.
بعد از پخت روی شیرینی ها خیلی کم پودر قند پاشیدم.
میتونید قبل از پختن, روشون تخم خرفه یا دونه های دیگه بپاشد. من چیزی نریختم تا طرح دونه برف مشخص باشه.
در آخر فقط بگم که عصاره وانیل رو با عصاره مورد علاقه خودتون میتونید جایگزین کنید.
با این مقدار خمیر و سایز کاتر, ۱۰۰ عدد شیرینی خواهیم داشت.
نوش جون ... ........................
No comments:
Post a Comment