زود قضاوت نکنید !!!! :-)
خیلیها اسمش رو دفعه اول که میشنوند یا میگن خوردن نداره یا اینکه چشماشون مثل من گرد میشه.
فلسفه استفاده از مایونز در کیک شکلاتی اینه که مایونز جایگزین تخم مرغ و روغن در دستور تهیه میشه و از طرفی به دلیل اسیدی بودن، بافت فوق العاده نرمی به کیکمون میده و شکلاتی بودن کیک بیشتر حس میشه.
خیالتون راحت باشه که جزء خوشمزه ترین کیکهای شکلاتیه و مناسب برای تزئین.
خلاصه که بدون تخم مرغ و روغن و شیر هم میشه کیک درست کرد.
خلاصه که بدون تخم مرغ و روغن و شیر هم میشه کیک درست کرد.
مواد لازم:
آرد 2 پیمانه
شکر 1 پیمانه
مایونز 1 پیمانه
آب سرد 1 پیمانه
پودر کاکائو 6 قاشق سوپخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
جوش شیرین 2 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
برای شروع فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
تمام مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم. پودر کاکائو رو بهتره قبل از مخلوط کردن الک کنیم تا فاقد گلوله باشه.
در ظرف دیگه ای آب رو کم کم به مایونز اضافه و مخلوط میکنیم.
مایونز رقیق شده رو به مواد خشک اضافه و هم میزنیم.
برای شروع فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
تمام مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم. پودر کاکائو رو بهتره قبل از مخلوط کردن الک کنیم تا فاقد گلوله باشه.
در ظرف دیگه ای آب رو کم کم به مایونز اضافه و مخلوط میکنیم.
مایونز رقیق شده رو به مواد خشک اضافه و هم میزنیم.
مواد رو نباید خیلی هم بزنیم. زمانیکه دیگه گلوله آردی باقی نموند مخلوط کردن کافیه.
کف و دیواره قالب رو چرب میکنیم و مواد رو داخلش میریزیم. اگر از قالب بزرگ استفاده میکنیم زمان پخت بین 25 تا 35 دقیقه و اگر از قالب های کوچک استفاده میکنیم بین 20 تا 25 خواهد بود.
برای کنترل پخت بعد از 20 دقیقه یک سیخ چوبی نازک یا سر چاقو رو وسط کیک فرو میکنیم و اگر بعد از خروج مواد بهش نچسبیده بود مغز کیک پخته. یادمون باشه 20 دقیقه اول زمان پف کیکه و اگر در فر رو باز کنیم پفش میخوابه. این مساله درباره تمام کیکها صادقه.
کاش میشد یه جوری تو عکس نشون میدادم چه بافت نرمی داره. اونقدر که موقع برش به چاقو میچسبه :-)
source:sugarcrafter.net
وای من بارها تجربش رو داشتم توی کیکها و بیسکویتها واااااااااقعا بینظیر میشه طعمش من میدونم که خیلی خوشمزه هست
ReplyDeleteبه به ، چه بافتی داره ، اوووووم ، حالا من تا حالا تجربه ی مایونز رو نداشتم ، از این بافت که معلومه عالیه ؛ دستت درد نکنه
ReplyDeleteاي جونم به اون قوري گل قرمزي
ReplyDelete:)) و البته نوش جونتون
salam va tabrik sale no va ba tashakor az dastoraye kobeton ye soal dashtam age be jaye joshe shirin bekingpodr
ReplyDeletera jaygozin konim az keyfiyate keyk kam mishe ?
سلام دوست من
Deleteسال نو شما هم مبارک عزیز
در کیکهایی که بافت اسیدی دارند از جوش شیرین استفاده میشه
بکینگ پودر از ترکیب چند ماده بوجود میاد که یکیش جوش شیرینه ولی مقدارش خیلی زیاد نیست
کاکائو هم بافت اسیدی داره و همیشه تو کیکهای شکلاتی جوش شیرین هم استفاده میکنیم
این کیک چون مایونز هم داره خیلی اسیدیه و باید حتما جوش شیرین استفاده کنیم
با بکینگ پودر پف نمیکنه
سلام عاطفه جان
ReplyDeleteمن امروز اين كيك
درست كردم ولي جوش نداشتم
از ب ك استفاده
كردم الان ديدم كه نبايد مي كردم كيك من پف كرد و طعمشم خيلى خوب شد ولى وقتى مى برم همش پودر ميشه :( چرا اينطورى شد به نظرتون؟ و من قالبم بزرگ بود و تقريبا ٤٥ دقيقه طول كشيد كه بپزه. مرسى سويل
سویل جان
Deleteاین که میگی خشک شده یعنی زیاد تو فر بوده
دوم میتونه از زیاد هم زدن باشه
همونطور که تاکید کردم نباید زیاد هم بخوره
اتفاقا به قدری بافتش نرم باید باشه که موقع برش مثل شکلات به چاقو میچسبه
:-)
Man ke hamishe keikam kam por mikone,keikay ke ba tokhmemorgh hast, hala shyad in keik pof bekone,,, hatman to in 2-3 roz dorost mikonam ,Vali kheili keik jalebye.
ReplyDeleteامیدوارم اینبار کیت خوب بشه عزیز :-)
DeleteSala. Atefeh Jon mamnun az in dastore alyt , man chand bar dorostesh kardam va kheili dost dashtim, mammnun azizam in avalin tajrobeye man bod ba mayonez, montazere dastorhaye badit hastim, mamnun samaneh
ReplyDeleteنوش جون سمانه جون
Delete:-)