این بیسکوییتها بی اندازه ساده هستند. خمیرش shortbread "شُرت برِد" یا به فرانسه sablé "سَبله" گفته میشه، فرقش با بیسکوییتهای دیگه اینه که تخم مرغ نداره و همین باعث ترد و شکننده شدنش بعد از پخت میشه. در واقع تو دهن آب میشه.
روش تهیه بیسکویت لیمویی شکلاتی رو قبلا گذاشته بودم که پایه خمیر مشابهی داره. این بار با اضافه کردن کمی هل و گلاب عطر و بوی ایرانی بهش دادم.
مواد اولیه :
شکر دانه ریز ۱۰۰ گرم
کره ۲۰۰ گرم
آرد ۳۰۰ گرم
نمک ۱ پینچ
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق سوپخوری
کمی تخم خرفه یا پودر پسته
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق سوپخوری
کمی تخم خرفه یا پودر پسته
کره باید به دمای محیط رسیده باشه.
برای ارد هم از آرد چند منظوره all purpose flour باید استفاده بشه.
برای روی بیسکوییت اگر تخم خرفه و پودر پسته در دسترس نبود از کنجد، poppy seed، یا هرچی داشتید استفاده کنید.
اول از همه کره رو با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری هم میزنیم تا کره سبک و نرم و کرمی شکل بشه. پودر هل و گلاب رو اضافه میکنیم.
*یه نکته کوچیک و مهم رو اینجا بگم، برای کیک، شیرینی و بیسکوییت بهتره عوامل عطر دهنده رو با عامل روغنی (کره یا روغن) یا عامل شیرین کننده (شکر) مخلوط کنیم تا به افزودن عطر و بو کمک کنه.
آرد و نمک رو جداگانه مخلوط و به باقی مواد اضافه میکنیم. اینقدری مخلوط میکنیم تا مواد به خورد هم برند. زیاد ورز خوردنش هم خوب نیست چون خمیر رو گرم میکنه و به روغن میوفته. داخل نایلون میگذاریم. کمی نازکش میکنیم تا دمای همه قسمت های خمیر یکسان بشه. مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت میدیم.
برای روی بیسکوییت اگر تخم خرفه و پودر پسته در دسترس نبود از کنجد، poppy seed، یا هرچی داشتید استفاده کنید.
اول از همه کره رو با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری هم میزنیم تا کره سبک و نرم و کرمی شکل بشه. پودر هل و گلاب رو اضافه میکنیم.
*یه نکته کوچیک و مهم رو اینجا بگم، برای کیک، شیرینی و بیسکوییت بهتره عوامل عطر دهنده رو با عامل روغنی (کره یا روغن) یا عامل شیرین کننده (شکر) مخلوط کنیم تا به افزودن عطر و بو کمک کنه.
آرد و نمک رو جداگانه مخلوط و به باقی مواد اضافه میکنیم. اینقدری مخلوط میکنیم تا مواد به خورد هم برند. زیاد ورز خوردنش هم خوب نیست چون خمیر رو گرم میکنه و به روغن میوفته. داخل نایلون میگذاریم. کمی نازکش میکنیم تا دمای همه قسمت های خمیر یکسان بشه. مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت میدیم.
فر رو هم با حرارت ۳۰۰ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه. برای باز کردن خمیر زیرش کاغذ شیرینی پزی میگذاریم و برای روش از یه سلفون یا پلاستیک استفاده میکنیم. خمیر رو بینشون میگذاریم و به کمک وردنه پهن میکنیم. ضخامت خمیر میتونه بین 7 تا 9 میلی متر باشه.
قالب میزنیم و داخل سینی فر روی کاغذ شیرینی پزی کنار هم میچینیم. لازم نیست فاصله هاشون زیاد باشه. بیسکویت خیلی پهن نمیشه موقع پخت.
روش رو تخم خرفه یا پودر پسته میپاشیم. سینی رو برای 10 دقیقه داخل یخچال میگذاریم.
در نهایت برای حدودا ۲۰ دقیقه میپزیم. زیرشون باید کمی طلایی بشه.
بعد از پخت چند دقیقه ای زمان میدیم تا خنک بشند و از سینی خارج میکنیم.
نوش جون ... ........................
سلام , تشکر از اینکه اینقدر خالصانه و با حوصله تجربیاتتون رو در اختیار ما میگذارید
ReplyDeleteحتما درست میکنم
با دنبال کردن دستور جامعی که گذاشتید مطمئن هستم نتیجه خوبی خواهم داشت