مواد لازم:
جوانه ماش 500 گرم
ذرت کنسرو 300 گرم
نخودفرنگی کنسرو 300 گرم
قارچ 300 گرم
زیتون سبز 250 گرم
فلفل دلمه ای 1 عدد
سیر 10 حبه
پیاز ریز 10
فلفل تند
سبزی معطر
کنجد سیاه
زردچوبه
نمک، شکر
سرکه، آب جوش
خدا شکر که ایرانی جماعت همه ترشی دوستیم و در تهیه مدلهای مختلفش همه استادند. بنابر این نیاز به جزئی نویسی و توضیح زیاد نیست و من فقط یه توضیح کلی از کاری که خودم انجام دادم مینویسم.
مقدار بعضی مواد رو ننوشتم چون ذائقه ایه و بیشتر هم بستگی داره به میزان سرکه ای که متناسب با شیشه هامون استفاده میکنیم. من برای 3لیوان سرکه، 3 لیوان آب جوشیده، 5 قاشق چایخوری کنجد سیاه، 2 غذاخوری شکر، 1 قاشق غذاخوری نمک و 1 قاشق چایخوری زردچوبه (من زردچوبه زیاد دوست ندارم و کم ریختم) استفاده کردم.
قارچهایی که استفاده کردم تو عکس مشخصه، قارچهایی با بدنه بلند و کلاهک کوچک هستند به نام Shimeji mushroom که بو و مزش کمی از قارچهای دکمه ای متفاوته. ولی با قارچ ریز یا خرد شده میشه جایگزینش کرد.
پیازهام هم اندازه حبه های سیر بودند.
به جای جوانه ماش هم جوانه های ضخیم دیگه رو میشه جایگزین کرد.
ذرت و نخودفرنگی کنسروی رو از صافی رد میکنیم و میگذاریم تا خشک بشند. بعد با جوانه ماش، سیر، پیاز ریز، قارچ، فلفل دلمه ای خلالی، زیتون خرد شده و کنجد سیاه مخلوط میکنیم.
مواد رو کم کم در شیشه های کاملا خشک و تمیز میریزیم. لابلاشون رو فلفلهای ریز تند، ادویه و سبزیجات معطر قرار میدیم.
** من از ترخون، شوید و جعفری درسته با ساقه استفاده کردم و در هر شیشه یکی از هرکدوم گذاشتم، صرفا برای عطرش.
آب و نمک و شکر رو میگذاریم با هم بجوشه. خاموش که کردیم سرکه رو اضافه میکنیم.
شیشه رو از سبزیجات پر میکنیم و مخلوط سرکه دار رو روی اونها میریزیم. شیشه رو تکون میدیم تا هوا بین مواد باقی نمونه.
آب و نمک و شکر رو میگذاریم با هم بجوشه. خاموش که کردیم سرکه رو اضافه میکنیم.
شیشه رو از سبزیجات پر میکنیم و مخلوط سرکه دار رو روی اونها میریزیم. شیشه رو تکون میدیم تا هوا بین مواد باقی نمونه.
**نسبت آب و سرکه بسته به نوع سرکه و البته سلیقه داره. هرچی سرکه قوی و ترش تر باشه میزان آب جوش بیشتر میشه. شکر هم به تعادل مزه ها کمک میکنه.
چند ساعتی زمان میدیم تا محتوای شیشه ها سرد بشند و سرکه نشست کنه بین سبزیجات. سطح سرکه پایین میره. دوباره سرش کمی سرکه میریزیم.
چند ساعتی زمان میدیم تا محتوای شیشه ها سرد بشند و سرکه نشست کنه بین سبزیجات. سطح سرکه پایین میره. دوباره سرش کمی سرکه میریزیم.
سر شیشه ها رو من پلاستیک گذاشتم و دربشون رو سفت بستم.
2 هفته میگذاریم گوشه خنکی تا ترشی برسه. ترشیهای من البته 3 ماه موندند چون یه جایی گذاشته بودم دور از چشم و یادم رفته بود بازشون کنم. حسابی رسیده بودند.
ظاهر این ترشی رو خیلی دوست دارم :-)
به به هم بود .... جای دوستای خوبم خالی
هی وااااااااااااای من من نمیدونستم میشه ترشی درست کرد باهاش به به دستت درد نکنه
ReplyDeleteدست به کار شو پس
Deleteخوشمزه میشه
متنوست
به به بود
جات خالی
:-)
چه خوشمزه به نظر میرسه . دستت درد نکنه عاطفه جون .
ReplyDeleteبه به
Deleteجات خالی
:-)