برسيم به اين عزيز دل كه پارسال درست كردم و دستورش رو فرصت نشد بنويسم.
بلاخره بعد چند تا دستور رو امتحان كردن رسيدم به اون نون زنجبيلى كه بافت و مزش رو دوست داشتم.
ادويه ها به اندازه و بافتش بيشتر نرم و كلوچه اى هست، نه ترد و شكننده.
البته كه دركل اين شيرينى طعم پُرادويه اى داره و ملاس هم مزه و بوى خاصى بهش ميده.
همين اول بگم كه به جاى ملاس ميتونيد از شيره انگور، خرما، توت يا هرشيره ديگه اى ميتونيد استفاده كنيد، به شرطى كه غلظتى مثل عسل داشته باشه و رقيق تر نباشه. براى اين دستور من از ملاسى با غلظت عسل استفاده كردم.
پس رنگ و طعم شيره ميتونه مزه و رنگ شيرينى رو تغيير بده.
مواد اولیه :
کره ١/٢ پیمانه (١١٣gr)
شکر قهوه اى ١/٢ پیمانه
ملاس ١/٢ پيمانه
آرد ٢،٣/٤ پیمانه + ٢ قاشق سوپخورى
تخم مرغ ١ عدد
شیر ٢ قاشق سوپخوری
جوش شيرين ١/٢ قاشق چایخوری
دارچين ١ قاشق چايخورى
زنجبيل ١ قاشق چايخورى
جوزهندى ١/٨ قاشق چايخورى
ميخك ١/٤ قاشق چايخورى
نمك نوك چاقو
شکر قهوه اى ١/٢ پیمانه
ملاس ١/٢ پيمانه
آرد ٢،٣/٤ پیمانه + ٢ قاشق سوپخورى
تخم مرغ ١ عدد
شیر ٢ قاشق سوپخوری
جوش شيرين ١/٢ قاشق چایخوری
دارچين ١ قاشق چايخورى
زنجبيل ١ قاشق چايخورى
جوزهندى ١/٨ قاشق چايخورى
ميخك ١/٤ قاشق چايخورى
نمك نوك چاقو
براى آيسينگ :
پودر قند ١/٢ پيمانه
شير ١ قاشق سوپخورى
Corn syrup ٢ قاشق چايخورى
وانيل ١/٤ قاشق چايخورى
پودر قند ١/٢ پيمانه
شير ١ قاشق سوپخورى
Corn syrup ٢ قاشق چايخورى
وانيل ١/٤ قاشق چايخورى
برای شروع کره رو که به دمای محیط رسیده و نرم شده با شکر مخلوط میکنیم، اونقدری با همزن مخلوط میکنیم تا کاملا کرمی شکل بشه.
تخم مرغ و ملاس رو به ترتيب ميريزيم و مخلوط ميكنيم، بعد هم مخلوط ادويه ها.شیر هم اضافه میکنیم.
آرد، نمك و جوش شيرين رو با هم مخلوط و الك ميكنيم، به خمير اضافه ميكنيم.
خمیر رو در پلاستیک فریزر حداقل ٢ ساعت داخل یخچال میگذاریم.
فر رو هم با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
بعد از استراحت، خمير رو بين دو کاغذ شیرینی پزی میگذاریم و به کمک وردنه پهن میکنیم. ضخامت خمیر میتونه بین ۶ تا ۸ میلی متر باشه. قالب میزنیم و داخل سینی فر روی کاغذ شیرینی پزی کنار هم میچینیم.
سینی رو برای ۲۰ دقیقه داخل یخچال میگذاریم. خنک کردن خمیر موجب میشه حین پخت شکل خودش رو بیشتر حفظ کنه.
با توجه به سایز و ضخامت شیرینی زمان پخت متغير ميشه. شيرينى هاى من با طول و عرض تقريبى 5x6 سانت ١٠ دقيقه زمان پختشون بود.
زمان بديد تا خنك بشند و بتونيد تزئين كنيد.
برای درست کردن ایسینگ, همه مواد رو خوب مخلوط کنید. داخل قیف کاغذی یا زیپ لاک کوچیک بریزید, نوكش رو برش بزنید و روى كوكى ها رو تزئين كنيد. چند ساعت زمان بدید تا ایسینگ کاملا خشک بشه.
من چون خودم آيسينگ روى شيرينى رو خيلى ندارم با حداقل ممكن تزئين كردم. ديگه هركى امسال از من كادو ميگيره مجبوره سليقه من رو تحمل كنه 😆😆
زمستون خوش .............................
No comments:
Post a Comment